петак, 13. новембар 2015.

Tadić ucjenjuje vrh SDS-a; Osnovni sud potvrdio da je Trbić presuđen za nasilje i da je stigla nova optužnica zbog nasilja

Piše: Slobodan Vasković

Glavna preporuka da budeš imenovan na neku od značajnijih funkcija na državnom/entitetskom nivou u BiH je presuda nekog od Sudova da si počinio kriično djelo ili prekršaj, a kao ulaznica može poslužiti i optužnica.

I nema tu nikakve razlike između stranaka, bilo da su u vlasti ili u opoziciji. Svaki put kad se to otkrije, partije ćute i ne reaguju, demonstrirajući sopstvenu „bezgrešnost“: hiljade puta ponovljena greška, koja je i stvorila ambijent u kojem je preporuka napredovanju osuđujuća presuda/optužnica/nasilništvo/sklonost prljavštini...   

Poslednji takav slučaj je Radivoja Trbića, kojeg je SDS postavio na poziciju zamjenika direkora IDDEEA, iako je riječ o presuđenom nasilniku, koji je sklon ponavljanju nedjela, o čemu svjedoči i optužnica podignuta u septembru ove godine (vidi dodatak). Optužnica je na potvrđivanju.

Sam Trbić je nebitan, on je tek sredstvo Ognjena Tadića da se dokopa svog kolača vlasti unutar bh.institucija, baždareno prema ličnim interesima. Problem je što je Tadić, da bi Trbića izgurao, falifikovao odluke stranačkih organa, potom ih poništio i u svoje lične interese upregao Predsjedništvo stranke. Tako je vrh SDS-a, svjesno pristajući na Tadićeve manipulacije, falsifikate i laži (snažno podržane od genseka te stranke notornog kriminalca Vladislava Babića i Jelene Dabarčić, medijskog Berije SDS-a, kojoj je prljavština i monstruozno podmetanje manir), izgurao presuđenog nasilnika Trbića u vrh jedne od najznačajnijih institucija BiH.

Zaključak je da SDS promoviše nasilnike, kao što je zaključak i da Ognjen Tadić ucjenjuje vrh te stranke. I to pozicijom u Domu naroda BiH. Nema drugog zaključka, jer je Tadić u samo dva i po mjeseca uništio Gradski odbor SDS Banjaluka; Falsifikovanjem odluka GO SDS BL za genseka stranke izgurao Babića, koji jeste član kriminalnih organizacija i plasirao Trbića na čelo IDDEEA, iako je riječ o veoma problematičnoj osobi sklonoj ataku na živote ljudi.

U svemu tome imao je pomoć Babića i Dabarčićke, koji isključivo djeluju sa alatima iz kategorije Smeće. 

U SDS-u niko nije ni pisnuo na ovaj rušilački Tadićev pohod, a sasvim mirno čekaju da počnu fizički obračuni unutar Gradskog odbora Banjaluka. Do te mjere su Tadić, Babić i Dabarčićka spletkama, lažima, manipulacijama, najgroznijim optužbama zatrovali odnose u GO SDS BL, i to u osvit lokalnih izbora. 
(Odnosi unutar banjalučke organizacije SDS-a otišli su toliko daleko da jedni druge pokušavaju udariti autom, o čemu mi je svjedočio jedan od onih koji je uspio izmaći karambolci).

Nema tu slučajnosti, a autizam SDS-a nije samo njihova partijska stvar, jer su prije tri godine prevarili/izdali građane Banjaluke poturajući im kukavičije jaje.

Čine to ponovo i to u javnom prenosu, što je njihov doprinos transparentnosti izdaje i prodaje, kako opštih interesa, tako i onih stranačkih. Izvinjenje koje će usijediti, tek je licemjerstvo.

Nije ovdje kraj dvoličnosti SDS-a, koji se javno zalažu za kažnjavanje svega što je u sličnim/istim situacijama počinio SNSD, a tajno rade potpuno ista nepočinstva. (nastaviće se)    

РЕПУБЛИКА СРПСКА
ОСНОВНИ СУД У БАЊОЈЛУЦИ
Владике Платона 2
Бањалука
Дана: 13.11.2015. године

н/р Слободан Васковић,
        новинар- блогер

ПРЕДМЕТ: Информације, достављају се
Веза: Ваш и-мејл од 12.11.2015. године

Поштовани,
у вези са вашим захтјевом датум везе, а у складу са Законом о слободи приступа информацијама, обавјештавамо вас, да је предмет против осумњиченог Радивоја Трбића, достављена суду на потврђивање дана 07.09.2015. године. Предмет се налази у редовној процедури поступања.

У прекршајном предмету, дана 16.03.2015. године, против окривљеног Радивоја Трбића донесено је рјешење којим је проглашен одговорним због нарушавања јавног реда и мира физичким, нападом на оштећеног Бориса Милановића, условном осудом.

Служба за односе са јавношћу у
Основном суду у  Бањалуци