среда, 25. новембар 2015.

Plan premlaćivanja opozicionara


piše: Slobodan Vasković

Komanda privatne Udbe Milorada Dodika osmislila je Plan disciplinovanja Opozicije, čiji je ključni dio premlaćivanje najistaknutijih predstavnika Saveza za promjene.

“Cilj je sijanje straha i dovođenje društva na rub sukoba, ne bi li se opozicija natjerala da prestane sa kritikom, posebno sa istragama koje vodi Tužilaštvo BiH i Sipa i od kojih su mnoge pri kraju”, tvrde moji izvori.

Prema tom Planu, pojedinci iz vrha Saveza za promjene, koji najoštrije kritikuju Dodikov Režim, biće izloženi verbalnim napadima u kafanama/restoranima/na ulici…, premlaćivanju, a razmatra se i upotreba hladnog oružja protiv njih.
“Plan je vrlo jednostavan: Mete će biti optužene za izdaju interesa RS, da su Bakirovi podanici, da su antisrbi… i to od njima nepoznatih osoba. Bilo da reaguju ili ne, verbalni napad će se pretvoriti u fizički, a za pojedine slučajeve, poput Govedarice, planirano je i hladno oružje”, tvrde moji izvori iz Dodikove Udbe.

Oni podsjećaju da je na automobilu Vukote Govedarice već načinjena diverzija prije nekoliko mjeseci i da je to djelo privatne tajne službe. Takođe navode da se prijeti i drugim visokopozicioniranim funkcionerima Saveza. Neki od njih su te prijetnje i prijavili, a usmjerene su i na članove njihovih porodica.

Na moje pitanje ko će biti angažovan na premlaćivanju, sagovornik je odgovorio - Zatvorenici.
“Dio zatvorenika iz zatvora Tunjice već je pripremljen za takve zadatke. Oni bi, vozilima pripadnika Udbe, bili prebačeni do mjesta na kojima se nalaze Mete, gdje bi izazvali incidente i obavili te prljave zadatke. Nakon toga bili bi vraćeni u zatvorske prostorije i gotovo nemoguće bi ih bilo otkriti”, kaže moj izvor i dodaje da je slična “tehnologija” korištena prilikom nekih ubistava u RS.

Prema njegovim riječima, zatvorenicima, koji su prihvatili da budu batina Režima, kazne bi bile značajno umanjene.

Moj sagovornik ističe da se sa ovim Planom nisu složili pojedini funkcioneri Ministarstva pravde, zaduženi za zatvore, pa je odlučeno da isti budu uklonjeni iz tog sistema.