понедељак, 2. новембар 2015.

Lažno samokuraženje prestrašenog Šarlatana, Nasilnika i Primitivca

piše: Slobodan Vasković
 
U Republici Srpskoj je Peto godišnje doba - vrijeme u kojem se pripadnici Režima plaše Naroda više nego Narod njih. Istina, Narod još ne uočava u potpunosti da je Novo vrijeme stiglo, ali je činjenica da je Opozicija toga sve svjesnija, kao i da Režim pokazuje sve otvorenije Strah. Koji je primarno umotan u njihove opetovane pozive za dogovor sa Savezom za promjene i ukrašen “zaključcima” lažno zabrinutih “srboljubaca” da su “stvari otišle predaleko i treba strasti primiriti”.

Svi koji pozivaju na “primirenje” apologete su Režima, njegovi psi čuvari, lažno ogrnuti plaštom “objektivnosti” i “nezavisnosti”. Isti ti su koliko do juče optuživali Opoziciju kako nema hrabrosti oštrije krenuti na Režim, a kada su u Savezu za promjene konačno otpočeli  ozbiljniju demontažu Režima, demonstracijom nekoliko linija vanparlamentarne borbe, odmah su okrenuli ploču i nariču za lažnim srpsko-srpskim mirom. Istina je da nariču za Miloradom Dodikom, njegovom hudom sudbinom koja mu slijedi u bliskoj budućnosti i svojim pozicijama koje su dobili poltronišući Nasilniku i Primitivcu, vežući svoje sudbine za Zločinački Kartel.

Sam Dodik, pak, čini sve da zatomi, prikrije, sopstvene strahove, ne birajući sredstva da umoli Mladena Bosića da žrtvuje sopstveni kredibilitet kako bi spasao njegovu (Dodikovu) bijednu kožu.

Nemilosrdni, nasilni tiranin, koji je kriv za uništenje sopstvenog naroda, što ga je, sa pripadnicima Zločinačke organizacije, koja vlada RS, sistematično sprovodio deceniju sada moli za milost, pa je, narodnim parama, angažovao sve svoje veze, od Džonatana Mura do dijela vrha SPC-a, ne bi li milost i dobio. Svako ko mu da milost zločinac je kao i on. I neprijatelj naroda kao i on. I izdajnik kao i on. Jer, Milorad Dodik je najveći izdajnik srpskog naroda u poslednjih sto godina, zato što je uništio izvore nacije, a intelektualnu supstancu Naroda prognao iz RS; Zato što je uništio privredu, ekonomiju, finansije, sadašnjost i budućnost… samo da bi sebi i Oligarhiji prigrabio milione.

Taj, sada, Prestrašeni Zečić i dalje hini hrabrost i sam potiv sebe podnosi krivične prijave, kako bi demonstrirao da nema čega da se plaši. Jedino u čemu je uspio jeste dokazati da je njegova primitivna nasilna politika laži i prevara ušla u svoju zadnju fazu - Šarlatanstvo.

Ustrašeni Šarlatan navodno se sprda sa svojim kritičarima, a istinski se sprda sa institucijama. Koje su On&Kartel pretvorili u Sprdnju, uništili do neprepoznatljivosti. Kakav Jadnik i Nikogović.

Valjda se nada da će protiv njega istrage voditi neko od njegovih tužilaštava koja listom oslobađaju ubice, nasilnike, silovatelje… samo ako su pripadnici SNSD-a. I sudovi što im pomažu u tome.

Ta vremena su prošlost, Dodik to zna; Otud i njegov šarlatanski istup, lažno samokuraženje prestravljenog Šefa Kartela, koji zna da je skoro vrijeme u kojem će njemu biti oduzeta sloboda, ali na mnogo duži rok od decenije, koliko je on kompletan narod držao u tamnici.         

“Pazi šta želiš možda ti se i ostvari”, opominje narodna poslovica. Dodiku će se i ostvariti želja da bude procesuiran. I presuđen. Ovaj put u skladu sa zakonima zasnovanim na pravu, a ne na nasilju.

Svijest o tome tjera ga na dalje ponižavanje institucija, njihovo dezintegrisanje; Posebno one koju on, na tragediju ovog naroda, obnaša.
Prezir koji sada demonstrira prema institucijama završiće prezirom prema njemu. 

Da je riječ o najobičnijoj bijednoj kukavici, a ne nekom div-junaku, svjedoče događaji iz 2009. godine kada je Sipa podnijela krivičnu prijavu protiv Dodika&Kartela: Kada je čuo za to, a nalazio se u zgradi Vlade RS, prvo je Džombića gađao laptopom, a potom zamalo pao u nesvijest od straha. Čak su toj neopjevanoj kukavici 13 puta mjerili pritisak. Nakon što se, koliko toliko, stabilizovao, ostrvio se na Mišu Vidovića, novinara FTV-a, kojem je poželio smrt. Potez dostojan Hulje.

Nakon toga je “hrabri” Dodik godinama progonio sve one koji su objavili vijest da je protiv njega podnesena krivična prijava, ali i rušio institucije i BiH i RS kako bi spriječio procesuiranje. Nažalost, u tom slučaju je uspio; U slučajevima koji slijede (Boska, Birač, Bobar banka, BIB, Nikola Tesla…), nikakve su šanse da mu to pođe za rukom. 

Dodik političku karijeru završava kao Prezreni Šarlatan, a onu kaznenu započeće kao Šef Zločinačke Organizacije koja je uništila RS i Narod. To neće uspjeti spriječiti odredi Serijskih i Masovnih Ubica kojima se okružio.