недеља, 15. новембар 2015.

Ekstremisti koji stoje iza portala “Vijesti Ummeta” uputili prijetnju BiH

piše: Slobodan Vasković

Eksremisti koji stoje iza portala “Vijesti Ummeta” uputili su otvorenu prijetnju BiH. Tvrde da će “odmazda biti još gora” od napada u Parizu.

“Ovom prilikom želimo se obratiti službenim i “(ne) sigurnosnim” agencijama Bosne i Hercegovine. O budale jedne, o mulci jedni, pa tolika Francuska niti Amerika, sa svojim (ne) sigurnosnim agencijama ne mogu i nisu mogli zaustaviti napad naših vojnika, Allahovih robova mudžahida na vas i vaše države, pa kako da vi sa svojim jadnim “(ne) sigurnosnim” agencijama to uradite? Pa i ptice na grani vam se smiju, što bi se reklo kod nas u narodu. Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorčija. Budale jedne Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Ona miriše i odiše prolivenom krvlju šehida. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će uskoro da vam glave sa vaših vratova skidaju, in šaa Allah !!!”, navedeno je na tom portalu u tekstu “Liječenje grudi vjernika”.

U tekstu se slave napadi u Parizu i izražava žaljenje što još više građana Pariza nije pobijeno u napadima od prije par dana.

Tekst sa otvorenim prijetnjama terorističkim udarima u BiH postavljen je na portal 15.11. 2015.

“Vijesti Ummeta” je stranica na kojoj se slavi Islamska država i na njoj su prikazana brojna javna smaknuća, iza kojih stoji ova teroristička organizacija.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je prije dva dana za Nezavisne novine da mu je poznato šta objavljuje portal "Vijesti umeta", te da će zahtijevati od svih nivoa vlasti da se napokon nešto uradi u vezi sa ovim pitanjem.

On je ponovio svoj stav da u BiH postoje izvorišta samog terorizma, koja pozivaju na razne načine svoje sljedbenike, te da to treba poraziti i uništiti.

"Smatram da što prije treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju", rekao je Mektić za portal "Nezavisnih novina".