уторак, 24. новембар 2015.

Plan “Sputnjik” - Prava je šteta što je neistinit

piše: Slobodan Vasković

Prava je šteta što Plan za rušenje Milorada Dodika koji je objavio “Sputnjik” nije tačan; Štaviše, tragično je da je riječ o notornoj neistini. Jer, Dodika i njegovu Zločinačku Antisrpsku Koaliciju bilo je potrebno odavno otjerati sa vlasti, pošto je njihov ostanak doveo do metastaza kompletnog Društva i svih  njegovih segmenata.

Dodikova Kriminalna Oligarhija je satrula, obesmišljena, nikom potrebna, a za njeno neuklanjanje isključivu odgovornost snosi opozicioni Savez za promjene, koji je, čini se, bez jasne ideje kako promijeniti ambijent. I čekaju, ne znajući šta, kako ni kuda; Ne kreću se ka toj promjeni, što Dodik koristi da dodatno podijeli Društvo, potpuno razori srpsko političko biće i pripremi ga za unutrašnji sukob.

Otud Plan u Sputnjiku, napisan u Dodikovom kabinetu.

Otud i odbranaška pomama beogradskih salonskih zaštitnika Srba i Srpstva, čija je mjera zaštite podjednaka mjeri uplate iz RS. Interesantno je da svi ti impotentni beogradski Čuvari Dodika i njegove Zločinačke Antisrpske Koalicije, kao što je Đ. Vukadinović, svakodnevno napadaju Aleksandra Vučića, optužujući ga za izdaju. Iako su i Đ. V. i svi ostali u službi izdaje Srba, koju im honorišu Dodik&Hulje kojima se okružio.

Da li je riječ Hulje preteška? Taman posla, pošto je notorno da je oko njega ostao samo Šljam. I Igor Radojičić. 

Plan “Sputnjik” je ispaljen kako bi se odvukla pažnja od kašnjenja penzija, propasti Banke Srpske, što je nastavak podrivanja ekonomske moći BIH/RS, Dodikove beogradske vile, brojnih drugih kriminalnih djela što nezadrživo isplivavaju, istraga o propasti Banaka, bankrota RS koji se već dogodio…

Hulje se brane skrivajući se iza institucija koje postoje još samo na papiru; Institucije - Predsjednik RS, Narodna skupština RS, Vlada RS - ne predstavljaju ništa drugo, već alate ovdašnje primitivne Mafije. Svaka kritika njihovog rada pokušaj je oslobađanja/spasavanja, nikako rušenje. One su već srušene i učinio je to Dodik. Savez za promjene mu je pripomogao svojim nedjelovanjem, ćutanjem, presporošću, neodlučnošću…

Zapanjuje da je Rusija stala iza Dodikove Antisrpske Zločinačke Organizacije i da potpiruje srpsko-srpske sukobe. A jeste stala, jer je “Sputnjik” stopostotno u vlasništvu Države. Ruske.

Smiješna su opravdanja ruskog ambasadora u BiH Petra Ivancova i njegove tvrdnje da “navodi izneseni u tekstu ruske novinske agencije Sputnik ne predstavljaju zvanične stavove Ruske Federacije”. Naravno da predstavljaju i naravno da Rusija želi RS iskoristiti u svom sudaru sa Zapadom. Jer se Dodik sam ponudio za tu ulogu i jer pokušavaju, praveći velike probleme u RS, pokoriti Srbiju.

“Sputnjik” je dio propagandne državne ruske mašinerije i vješto su iskoristili Dodikovo nuđenje ovdašnjih Srba za “topovsko meso”. A da ih sve to ne košta ni centa, a ni rublje. Pošto nema para ni od “ruskih kredita ni od pozajmica od jednog stranog Fonda”.

Pitanje je veliko da li će Rusija podržati i Režimske namjere fizičkog obračuna sa pojedinim opozicionarima i nasloviti premlaćivanja i napade hladnim oružjem kao “odbranu ustavnog poretka RS”.

Što se tiče Dodika, nije prvi put protiv Srbije i Srba, ali se nadati da je zadnji. Konačno bi to trebalo da shvati i Savez i zaista krene u njegovo rušenje. Plan već postoji. Objavio ga je Sputnjik.