четвртак, 12. новембар 2015.

Ognjen Tadić za zamjenika direktora IDDEEA silom izgurao Nasilnika i Davitelja Trbića

piše: Slobodan Vasković

Radivoje (Vida) Trbić imenovan je za zamjenika direktora IDDEEA (Agencije za identifikacione dokumente BiH) prije nekoliko dana. Trbić je imenovan na insistiranje Ognjena Tadića, potpredsjednika SDS-a, iako je na Kadrovskoj komisiji te stranke bio eliminisan. Kadrovska komisija SDS-a primat je dala Mladenu Vuksanu, ali je Tadić potpuno ignorisao njene stavove i u predsjedništvu SDS-a izlobirao da Trbić bude imenovan.

Naravno, postavlja se pitanje opravdanosti postojanja Kadrovske komisije, jer je njen rad obesmišljen privatizovanjem stranke u Tadićevoj režiji. Takvo njegovo ponašanje ukazuje da ni u SDS-u nisu imuni na ponižavanje stranačkih organa i stavljanje stranke u funkciju ličnih interesa. Dapače, to im je manir.

Najmanja bi šteta bila da je sve završilo na poniženju “kadrovika” i Vuksana, a poseban problem leži u činjenici da je Trbić, Tadićev lični izbor, Nasilnik i Davitelj, koji je već presuđivan i protiv kojeg je nedavno podignuta nova optužnica. Nema sumnje da je to Tadić sve znao, ali je i pored toga Trbića izgurao na visoku funkciju i to uprkos činjenici da nije bio najbolje rangiran ni nakon intervjua za taj posao. Bolje od njega je prošao Dušan Krčum, takođe kadar SDS-a.

Prema potvrđenim podacima, Radivoje Trbić je 2014. godine kažnjen uslovno, jer je u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu  fizički napao i doslovno davio B.M. Trbić je B.M. nanio lakše tjelesne povrede, sve je okarakterisano kao prekršaj, a on je uslovno presuđen.

Međutim, nasilje je Trbićev način komuniciranja, pa je sa divljanjem nastavio i ove godine. Stoga je Okružno tužilaštvo Banjaluka protiv njega u septembru 2015. podiglo optužnicu “zbog oštećenja tuđe stvari”.

Trbić je u junu u podzemnoj garaži uništio automobil marke “Mercedes” koji pripada njegovoj bivšoj supruzi. Takav divljački akt direktna je prijetnja vlasnici automobila.

Optužnica protiv Trbića je na potvrđivanju u Sudu.

Ognjen Tadić je rasturio Gradski odbor SDS-a krajem avgusta ove godine, a nakon toga nastavio sa njegovim daljim mrvljenjem.

Tadić je prije mjesec dana, falsifikovanjem dokumenata Gradskog odbora, za generalnog sekretara SDS-a izgurao Vladislava Babića, bliskog kriminalnim organizacijama i zelenašima.

Nakon toga, Tadić i Babić, uz podršku Jelene Dabarčić, savjetnika za medije Mladena Bosića, nastavili su sa uništavanjem Gradskog odbora, a posebna meta su im Davor Šešić, jedini preostali poslanik SDS sa banjalučke regije u parlamentu RS i već pomenuti Vuksan.

Tadić, Babić i Dabarčićka ne prezaju ni od ucjena i prijetnji, a zapanjujuće je da sve ovo toleriše vrh stranke i da ništa ne preduzima da se zaustavi destruktivni pohod Tadića, Babića, Dabarčićke i njihov satrapa, koji ruši SDS.

Dešavanja u SDS-u malo koga će uvjeriti da se ta stranka istinski zalaže za promjene. Nemoguće je to sa Falsifikatorima, Mafijašima i Daviteljima u sopstvenim redovima.

Ako se zna da se Ognjen Tadić redovno sastaje sa Budom Stankovićem, koji je desna ruka Milorada Dodika, onda je posve jasno zašto on u srcu SDS-a, ali i u infrastrukturu vlasti na nivou BiH, postavlja osobe kriminogenih sklonosti. (nastaviće se)