понедељак, 12. септембар 2022.

Opasna NarkoStarleta Igor Dodik, zajedno sa tatom Miloradom, ojadili Gladnog i Pavlovića za cca 43 miliona KM, ali i nekoliko Režimskih tajkuna od kojih su “pozajmili” novac za pokušaj otimanja “Alumine”; Milioni otišli u “Prointer”, a ne na račune institucija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je bar nešto shvatio - Kakvu i koliku štetu mu nanosi pokušaj gangsterskog, šibicarskog, otimanja “Alumine”, ali tek nakon održanih protesta kojima je prisustvovalo preko 3.000 osoba, spremnih da brane Fabriku od Kavačkog NarkoGanga, koje Dodik nije očekivao u nekadašnjem bastionu Sekste u Zvorniku. 


2.

Teško uzdrman, sa velikim gubicima u biračkom tijelu, naložio je svojim saradnicima i režimskim medijima da “temu Alumina” potpuno ignorišu u izbornoj kampanji ne bi li uspio da zaustavi odron koji Sekta doživljava u toj regiji.


3.

Upravo je Pohlepni i Gramzivi Dodik bio glavni organizator pokušaja otimanja “Alumine” preko Kavačkog NarkoKlana u RS, na čijem čelu su sve njegove NarkoVedete - Igor Dodik i Siniša Kostrešević (Banjaluka), Ljuban Ećim (Beograd), Siniša Mijatović, Dejan Ilić Tigar i Zoran Stevanović Gladni, svi iz Zvornika. Kavčani su, kao polugu, pokušali iskoristiti narkofirmu “Pavgord”, čiji je vlasnik pripadnik tog Ganga Gordan Pavlović Gocci. 


4.

Da su uspjeli u svom izopačenom naumu, Dodiku, Pavloviću i Gladnom pripalo bi po cca 180 miliona KM. 


5.

Podsjećam da je NarkoKum i Prokleti Lihvar Gladni javno priznao da je na mito i korupciju ova banda na čelu sa Miloradom Dodikom dala oko 15 miliona KM, o čemu sam detaljno pisao.

 

6.

Važno je napomenuti da je glavni logističar skupljanja 43 miliona KM, koje je narkofirma “Pavgord” navodno isplatila institucijama Republike Srpske za otkup potraživanja prema FG Birač, nezajažljivi reketaš i NarkoDiler Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

 

7.

Dva su motiva zločinačkog djelovanja Kavačke Starlete Igora Dodika: Prvi je što je mafijaška porodica Dodik trebala da otme 180 miliona KM. 


Drugi je što bi se i on ugradio, preko “Prointera”, porodične firme za iznude, pljačke, pranje para… preko prodaje “softvera” (koji, u principu, ne rade), “inzstališući jedan “na brzaka” i u “Alumini” za cca 20 miliona KM.

 

Sve institucije koje su NarkoPavgordu prodale potraživanja su, putem namještenih tendera, angažovali “Prointer” za kupovinu i razvoj softvera. 


8.

Mafijaška porodica Dodik nemilosrdne pljačka sve resurse, tako da su svi ugovori potpisani sa “Prointerom” višemilionski; Toliki su da pojedine institucije nemaju sredstva da vrše plaćanje “Prointeru”, kojem duguju na desetine miliona KM. 


9.

Da bi spojio ugodno sa korisnim, Kavačka NarkoStarleta, vrlo sklona učešću u organizaciji najnasilnijih ataka na one koji mu smetaju, ucijenio je nekoliko Režimskih tajkuna da pozajme desetine miliona KM “Pavgordu”, koji je ta sredstva navodno uplatio za otkup potraživanja republičkim institucijama; Međutim, taj novac je odmah potom proslijeđien “Prointeru” na ime dugova institucija. 


10.

Solidna gangsterska ideja mafijaške porodice Dodik koja je tako obezbjeđivala, otimanjem “Alumine”, ukupno 240 miliona KM, koliki je kumulativni efekat.


11.

Skloni bahatosti, kriminalnim prečicama, otimanje “Alumine” nisu umjeli da sprovedu na ispravan način, pa se NarkoPavgord do danas nije registrovao kao povjerilac FG “Birač”/“Alumine”.

 

Upravo zbog toga, oni koji su dali novac za “kupovinu” Alumine su u očaju; Nasilna Kavačka NarkoStarleta se izmiče i molbe ucijenjenih tajkuna za povrat novca preusmjerava na NarkoPavgord. 


12.

Sa druge strane, NarkoPavgord nema odakle da vrati desetine miliona pozajmljenog novca i kako stvari stoje, velike su šanse da tog lešinara zadesi sudbina svih onih o čiju se nesreću okoristio, a to je stečaj i propast njegove takozvane firme.

 

13.

Sve i da se ugovori sa NarkoPavgordom raskinu, teško je očekivati da bi Fond PiO, Fond zdravstva ili, pak, “Elektrobijeljina” i “Vode Srpske”, koje su teško prezadužene, imale novca da vrate NarkoPavgordu.

 

14.

Očekivano, kriminalci Dodik&Dodik su izložili mulu Pavlovića gibicima teškim desetine miliona KM, tako da on sada hoda kao “najgluvlja kuja” i i prijeti da će Igora Dodika da prijavi tužilaštvu; Prijeti i opasnim mjerama, ali to će već da riješi Kavački narko”General” Kostrešević čim završi sa poligrafisanjem cijelog MUP RS kako bi pokušao, jadnik, otkriti moje izvore, što mu neće poći za rukom.


15.

Kavačkoj opakoj i opasnoj NarkoStarleti Igoru Dodiku zatvor ne gine, kao ni ostalim pomenutim u ovom tekstu. (nastaviće se)