среда, 21. септембар 2022.

Dodik u sve težem psihičkom stanju zbog poraza koji neminovno slijedi na izborima; Vidno umorni i rastrojeni Dodik na skupu u Šamcu načelnika te opštine nazivao kretenom

Đorđe Milićević, načelnik Šamca koji je uništio Sektiu


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Već sam pisao o tome da se Dodik teško miri sa činjenicom da će poslije 17 godina na vlasti preći u opoziciju, a nakon toga i u tamnicu, pod uslovom da prethodno ne pobjegne u Rusiju ili Hrvatsku.

 

2.

Teško psihičko stanje u kojem se Dodik nalazi dodatno se pogoršava prilikom posjeta gradovima i opštinama u kojima SNSD ima malu podršku građana. Dodika posebno pogađaju skupovi na koje dođe mali broj ljudi.

 

3.

Jedna od opština u kojima Crvena Sekta ne samo da nema vlast, nego na terenu i ne postoji, jeste Šamac. Radi se o maloj opštini na čijem čelu se već godinama nalazi Đorđe Milićević. 


4.

On je u proteklim izbornim ciklusima redovno ponižavao Dodikove kandidate. Tako je on na lokalnim izborima 2020. godine pobijedio kandidata Crvene Sekte sa razlikom od 3.335 glasova.

 

5.

Na skup Crvene Sekte održan 18. septembra u Šamcu došlo je oko 80 ljudi. Zapravo, radilo se o oko 80 lica, jer se na snimku sa tog skupa čuju i dječiji glasovi. Očigledno je da Sektaši u Šamcu, u nedostatku članstva i simpatizera, na skupove dovode malu djecu.


6.

Slaba posjećenost na skupu je očigledno dodatno rastrojila ionako psihički nestabilnog Dodika, pa je on pred kamerama Milićevića nazvao kretenom.


7.

Na kraju, treba reći da je Šamac bitan za Opoziciju i Dodik to vrlo dobro zna. Procjena je da će Jelena Trivić i Mirko Šarović u toj opštini pobijediti Dodika i Željku Cvijanović sa razlikom od najmanje 4.000 glasova. (nastaviće se)