четвртак, 29. септембар 2022.

Sanja Vulić pred hapšenjem: Jekićev advokat tražio pregovore sa tužilaštvom; Spreman je da, za blažu kaznu, otkrije brojne kriminalne radnje Sanje Vulić u vrijeme dok je bio njen vozač


Piše: Slobodan Vasković


1.

Višestruki ubica, narkodiler i teški kriminalac Dario Jekić koji se, 27.09., predao Tužilaštvu BiH, zatražio je preko svog advokata pregovore: Za manju kaznu svjedočio bi protiv Sanje Vulić, poslanice Sekte u Parlamentu BiH.


Za očekivati je da se prihvati njegova molba, jer on nije direktni izvršilac likvidacije Slaviše Ćuluma.

2.

Jekić je učestvovao u pripremi izvršenja likvidacije Slaviše Ćuluma (15.05.2020.), o čemu sam detaljno pisao u nizu tekstova, kao i brojnim drugim teškim narkodjelima. U likvidaciji Ćuluma učestvovao je u vrijeme dok je bio vozač Sanje Vulić. 


Jekić je trebalo da bude uhapšen u akciji “Storidž 2” (08.12.2021.), ali je obaviješten o tome prije početka akcije, te je uspio pobjeći. Obavijestio ga je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.


3.

Jekić je dugogodišpnji bliski prijatelj Sanje Vulić, poznate po idiotskoj izjavi da je Dodik za nju "Bog", a bio joj je i vozač, što samo svjedoči o bliskosti narkodilera i ubica sa pripadnicima Uzurpatorskog i Veleizdajničkog Režima koji zauvijek odlazi 02. oktobra na opštim izborima na deponiju najtoksičnijeg ljudskog otpada.


4.

Dario Jekić, presuđeni ubica,  bio je vozač Sanje Vulić, sve do 05.01.2021. godine, kada je zapalio automobil A.P., snahe Obrena Petrovića.


Jekić je automobil marke BMW X6, koji vozi Petrovićeva snaha, zapalio u Ulici Vojvode Mišića, u Starom gradu Doboja, a požar su su lokalizovali vatrogasci, nešto poslije 20 časova te večeri.


Srećom, tom prilikom niko nije bio u automobilu, te nije bilo povrijeđenih.


6.

Međutim, Jekić je, osim paljenja automobila, bejzbol palicom pretukao i A.V., koji je pokušao spriječiti njegov piromanski pohod.


7.

Vozač Sanje Vulić, poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH  Dario Jekić presuđen je za ubistvo Vanje Panića.


Ova činjenica bila je poznata svima i u vrhu SNSD-a i u Doboju, ali niko nije ni pokušao da ukaže Vulićevoj da je jezivo da joj vozač bude presuđeni ubica; Razlog je jednostavan: Ubice i slični kriminalci su najbliži saradnici najviših funkcionera SNSD-a, pa samim tim i Vulićeve. 


8.

Vrhovni sud RS presudio je oktobra 2015. godine Jekića na pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića i tako potvrdio ranije izrečenu presudu Okružnog suda u Doboju.

9.
Po izlasku iz zatvora, gdje je proveo nešto više od tri godine, Jekić je zaposlen u Turističkoj organizaciji Grada Doboja, ali je sve vrijeme, do ponovnog hapšenja u januaru 2021. godine, bio vozač Vulićeve.

Osim što, u kontinuitetu, pokazuje svoj primitivizam, neukost i vrlo značajan manjak inteligencije, Vulićeva je, sa Jekićem kao najbližim saradnikom, pokazala i sopstvenu sklonost Nasilju.

10.

Jekić nije mogao dobiti posao u Turističkoj organizaciji bez intervencije Vulićeve i njene marionete Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja.


Vulićkin vozač Jekić je Panića ubio 14.09.2014. godine u centru Doboja.


Pucao mu je u potiljak, ali je ubistvo ocijenjeno kao počinjeno “iz nehata”, što je monstruozni čin Sudova u istoj mjeri kao i čin likvidacije koju je izvršio Jekić.


11.

Najmonstruoznije od svega je da hladnokrvi ubica radi kao vozač poslanika u parlamentu BiH Sanje Vulić, članice SNSD-a, kojoj su puna usta priče o srpstvu, izdaji, borbi protiv kriminala, a stalno je u društvu sa presuđenim ubicom.

12.

Rečeno implicira niz pitanja, a najvažnije od njih je - Šta je Jekić sve loše činio i počinio za Vulićevu i po njenim naredbama, jer je riječ o notornom kriminalcu, narkodileru i ubici?!


Pokazaće to istraga i Jekićevo svjedočenje nakon što se predao Tužilaštvu BiH.

13.

Ubistvo Panića je toliko monstruozno da ne postoji ni minimum šanse da je počinjeno iz nehata. U cijelom sučaju, Jekić je pokazao da je Monstrum bez presedana.


Vanja Panić kojeg je likvidirao Jekić

14.

Ništa bolja od njega nije ni Dodikova dobojska “Prvosveštenica” Sanja Vulić. (nastaviće se)


Dodatak: Likvidacija Vanje Panića

Glas Srpske je 04.07.2015. objavio tekst o Jekiću, u kojem su precizno izneseni brojni monstruozni i kriminalni postupci Jekića, što ga je, nema dileme, preporučilo Vulićevoj kao vozača, tjelohranitelja i Batinaša za njene stranačke kolege, jer je primarno njih, a potom i njene stranačke protivnike, ubica, na razne i po život opasne načine, “tretirao” po njenom nalogu.

Glas Srpske (04.07.2015.)

Dario Jekić je Vanju Panića usmrtio 14. septembra 2014. godine u međusobnoj tuči u Doboju oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara. Prije ubistva Panić se potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili.


Na mjesto tuče je stigao i Jekić i umiješao se u sukob. Tada je došlo do naguravanja i međusobne tuče njih trojice.


Jekić je kod sebe imao pištolj koji je, kako je tokom suđenja utvrđeno, slučajno opalio i pogodio Panića u potiljak iza desnog uva. On je na mjestu preminuo. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim nakon nekog vremena vratio na mjesto događaja svojim "mercedesom".


Tada je stavio Panićevo tijelo u vozilo i odvezao ga u nepoznatom pravcu i odbacio u mjestu Prisade kod Doboja.


Nakon toga je zapalio automobil koji je pronađen istog dana. Tijelo ubijenog Panića je pronađeno nakon 15 dana intenzivne potrage pokraj makadamskog puta u mjestu Prisade u šahtu za sakupljanje otpadnih voda dubokom oko dva metra. Tijelo se nalazilo u vodi dubokoj oko 50 centimetara i tada se nije moglo prepoznati o kome je riječ.


Tek je obdukcijom potvrđeno da je riječ o Paniću i da je on usmrćen hicem u potiljak. Istragom je utvrđeno da se sa ovim slučajem može povezati Jekić, ali se njemu izgubio svaki trag, pa je za njim raspisana potjernica. On je uhapšen nakon 34 dana bjekstva, kada je došao u policijsku stanicu u pratnji advokata i sam se predao.


Jekić i Panić su poznati policiji od ranije po krivičnim djelima i služili su zatvorske kazne. Panić je služio kaznu u zatvoru u Foči zbog pljačke dvije banke, a ubijen je dok je bio na vikend dopustu.


Dario Jekić je tokom 2010. godine hapšen više puta zbog raznih djela.

Prvo je priveden zbog sumnje da je provalio u župni ured katoličke crkve i dvije kuće povratnika na području Doboja. Tada se sumnjičio i za pljačku dvije benzinske pumpe.


Nakon toga hapšen je jer je 23. aprila 2010. godine pretukao kardiologa Nenada Dobrijevića, tada zaposlenog u banjalučkom Kliničkom centru.