недеља, 18. септембар 2022.

Milorad Dodik digao ruke od Banjaluke; Zbog loše posjećenosti on se u zadnjih pet dana ne pojavljuje na skupovima Crvene Sekte u Banjaluci

Lažna srdačnost nepomirljivih neprijatelja


Piše: Slobodan vasković 


1.

Zadnje dvije godine pišem o tome da će Banjaluka i Bijeljina odlučiti pobjednika na predstojećim opštim izborima. Radi se o gradovima sa najviše stanovnika u Republici Srpskoj.

 

2.

Dodik je pomenuta dva grada izgubio još 2020. godine, kada su na lokalnim izborima njegovi kandidati za gradonačelnike tih gradova potučeni do nogu.

 

3.

Stanje po Dodika i Crvenu Sektu je katastrofalno u Bijeljini. I ne samo u Bijeljini, jer kompletna izborna jedinica 6 za nih djeluje kao najgora noćna mora. 


Očekuje se da opozicioni kandidati za inokosne funkcije u toj izbornoj jedinici imati prednost od najmanje 20.000 glasova.

 

Brčko, Opšti izbori 2018.

4.

Dodik je do skora računao da će u izbornoj jedinici 6 pobijediti samo u Brčkom. Na njegovu žalost, skup organizovan u tom gradu prije nekoliko dana je pokazao da će Crvena Sekta i u tom gradu vrlo loše proći. 


Brčko, 14.09.2022.


Dovoljno je uporediti broj okupljenih u kampanji 2018. godine (na otvorenom) i broj okupljenih na skupu održanom 14. septembra (u omanjoj Sali), da se shvati da ni Brčaci više ne vjeruju u Crvenu Sektu.

 

5.

Poput Bijeljine, Crvena Sekta može da očekuje debakl i u Banjaluci. Postavljanjem Vlade Crte Đajića na čelo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, 


Dodik je učinio najveću grešku u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri. Već po prvim skupovima koje je organizovala Crvena Sekta u Banjaluci vidjelo se da ta stranka nema šta da traži u tom gradu.

 

Skup u naselju Lauš

6.

Ovdje treba reći da je na početku kampanje Dodik dolazio na skupove u Banjaluci. Međutim, nakon skupa u banjalučkom naselju Paprikovac, održanom 12. septembra, Dodik se nije pojavio niti na jednom skupu Crvene Sekte. 


Skup u naselju Paprikovac

Tako je Dodik propustio skupove održane u naseljima Verići, Potkozarje, Lauš, Šargovac, Ada, Lazarevo i Piskavica.

 

Skup u naselju Ada

7.

Dobro upućeni tvrde da je Dodik poludio zbog loše posjećenosti skupova u Banjaluci. Crta je Sektašima okupljenim na tim skupovima pokušao da opravda Dodikov nedolazak zauzetošću u drugim gradovima Republike Srpske. 


Skup u naselju Piskavica

8.

Međutim, takav izgovor je naišao na slab prijem, jer se pročulo da Dodik odbija da dolazi na skupove zbog male posjećenosti. Najbolji dokaz za to je činjenica da se Željka Cvijanović sama pojavila na nekim od tih skupova, a ona i Dodik zajedno obilaze skupove po drugim gradovima u Republici Srpskoj. (nastaviće se)