недеља, 18. септембар 2022.

Milorad i Igor Dodik nisu uspjeli oteti “Aluminu”, ali su opljačkali svoje Sektaše i NarkoDilere Zorana Stevanovića Gladnog i Gordana Pavlovića i oteli im 43 miliona KM

Pohlepni, gramzici Milorad Dodik i NarkoStarleta Igor Dodik
slave pljačkanje magaraca i narkodilera Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je kreator višegodišnjih pokušaja otimanja “Alumine” preko narkofirme "Pavgord". 


Posljednji pokušaj  bjesomučnog i divljačkog otimanja, jedan je od brojnih razloga evidentne propasti Dodika. Preko tri hiljade ljudi koji su u Zvorniku branili Fabriku su ga nokautirali.


2.

Vlada Radovana Viškovića je, kao Organizovana zločinačka grupa, po Dodikovom nalogu, “prodala” Narkofirmi “Pavgord” potraživanja republičkih institucija od 43 miliona KM prema FG “Birač”/“Alumina”.


3.

Budući da Milorad Dodik i njegov sin NarkoStarleta Igor imaju neposredni imovinski interes u tom poslu, narkofirma “Pavgord” je iskorišćena i namagarčena da izvrši plaćanje, što je išlo na ruku pohlepnoj porodici Dodik. 


4.

Interesantan je pokušaj zataškavanja ove afere u vrijeme izborne kampanje, jer je evidentno koliko štete nanosi Sekti.


5.

Međutim, na stranačkom mitingu SNSD-a u Zvorniku koji je održan u četvrtak 15.09.2022. godine, a na kojem je vladala opšta apatija, Dodik je morao da se dotakne i pitanja statusa Alumine, pa je tako idiotski konstatovao sljedeće: “Vlada Republike Srpske  tamo (prim. aut. u Alumini) ima vlasništvo, ona nije prodana. Mi smo naplatili potraživanja da ne bi gubili taj novac koji je važan za naše fondove, za naše penzije, povezali staž radnicima koji su čekali, jer im taj staž nije bio uplaćen i mislim da smo uradili dobar posao.”


Dodika je, definitivno, gramzivost i želja da otme “Aluminu” uvela u šizofrenu sferu: Vlada Republike Srpske nema nikakvo vlasništvo u Alumini. Nije ga nikad ni imala. 

6.

Patološkli lažljivac je slagao da je tim novcem povezan “neki” staž. 


Patološki lažljivac nije pomenuo prevarnu bankarsku garanciju Nove banke; "Zaboravio" je da kaže da je bilo još šest ponuda za otkup potraživanja; Da su radnici “Alumine” htjeli da kupe ova potraživanja; Da je svaka ponuda bila povoljnija od one Narko”Pavgorda”.


Patološki lažljivac je zaboravio da kaže koga pokušava da uvede u vlasničku strukturu FG “Birač”, a time i “Alumine”. 


Patološki lažljivac je zaboravio da kaže da su on i njegov pohlepni sin Igor, NarkoStarleta,  neposredno koordinisali kupovinu potraživanja koje su republičke institucije imale prema FG “Birač” u stečaju. 


7.

Narko"Pavgord" je navodno institucijama platio 43 miliona KM za ovu kupovinu, a imovina “Alumine”, koju su pokušali oteti, vrijedi najmanje 600 miliona KM.


8.

Kada se odbije onih navodno institucijama plaćenih 43 miliona KM, Dodik, Zoran Stevanović, Kum Kavačkog Klana u RS, i Gordan Pavlović, vlasnik Narko”Pavgorda” dobili bi po cca 180 miliona KM. 


9.

Da podsjetim, Dodik ima istoriju odnosa sa FG “Birač” i “Aluminom”: Litvanci i Vladimir Romanov jesu formalno uvedeni u vlasništvo FG “Birač” još 2003. godine, međutim, Vladimira Romanova je u Banjaluku doveo Dodik. 


10.

Upravo je Dodik sve poslove, za vrijeme svog prvog premijerskog mandata, usaglasio sa Romanovim. Dodik je iz “Alumine” i FG “Birač”, preko povezanih firmi, a naročito preko KK “Igokea” (najveća praonica novca gramzive porodice) od Litvanca uzeo na stotine miliona KM, istovremeno im dajući kredite preko IRB-a ili opraštajući poreske dugove. 


11.

Dodikovom zaslugom ni jedan Litvanac nije procesuiran za pljačku cca milijardu KM iz FG “Birač”. I dan danas bjelosvjetska protuva Romanov je na stalnoj vezi sa lokalnom protuvom Dodikom. 


12.

Da se vratim na početnu temu: Već sam detaljno pojasnio da je pohlepni Igor NarkoStarleta Dodik preko narko firme “Prointer” prisvojio najveći dio novca koji je Narko”Pavgord” platio za potraživanja u iznosu od 43 miliona KM; Sada, ni ovaj novac ne može da se vrati Pavloviću i Gladnom Stevanoviću, a kako stvari stoje nikad im neće ni biti vraćen. Pavlovića i Stevanovića Gladnog su, kao dva magarca, lično na pretanak led navukli NarkoStarleta Igor Dodik i pohlepni tata Milorad Dodik. 


13.

Zbog navedenog, Zoran Stevanović Gladnij e unezvijeren, sluđen, potpuno lud. Naravno, dio problema mu dolazi i od ljubavnih jada, nastalih zbog preotimanja žena i snajki dobrih prijatelja iz Zvornika. 


14.

Da ne bude da samo očajavaju, Gladni i Pavlović su, prije nekoliko dana, u kafić Studio 19 u Zvorniku, na saslušanje priveli Prvo Govedo Republike Srpske - pravobranioca Milimira Govedaricu. 


15.

Govedo nije imao šta da kaže na brutalne prijetnje Gordana Pavlovića Gocija, ali nije ni mogao da opravda keš koji je primio da sprovede upis Narko”Pavgorda” kao novog povjerioca “FG Birač”, što mu nije pošlo za papkom


16.

Govedo je sklanjalo pogled, povremeno mukalo i pokušalo da umiri naivnog magarca Gocija. 


17.

"Životinjska farma", (in live), je brzo završena, pa je Govedo uteklo u nepoznatom pravcu sa novim zaduženjima, a to je da do izbora pokuša, koristeći se svim mogućim kriminalnim radnjama, da upiše “Pavgord” kao novog stečajnog povjerioca u FG “Birač”/“Alumini”. (nastaviće se)