четвртак, 15. септембар 2022.

Oštar sukob Cvijanovićke i Crte; Cvijanovićka kritikovala Crtu da organizuje pijanke i “samo lijepi brkove”, a ne radi kampanju

Piše: Slobodan Vasković


1.

U Crvenoj Sekti sukobi su svakodnevni zbog sve lošijih izbornih rejtinga, kako takozvane stranke tako i njenih kandidata Milorada Dodika (za predsjednika RS) i Željke Cvijanović (za člana Predsjedništva BiH).


2.

Najnoviji sukob koji je eskalirao do dramatičnih razmjera jeste između Željke Cvijanović i Vlade Đajića Crte, predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci.


3.

Cvijanovićka je oštro napala Crtu da ništa ne radi.Posebno se ostrvila na “Krajiške večeri” koje Crta organizuje da bi se dobro proveo, ističući da on te pijanke ne organizuje zbog izbora već zbog sebe.


“Jedino lijepiš brkove i organizuješ te pijanke od čega nema glasova”, pljusnula je Cvijanović Crti u nos.


4.

Očekivalo se da se Crta suprotstavi i ovaj put kao prilikom ranijih rasprava, ali on je samo ćutao pognute glave.


Očito nije bio dovoljno stimulisan.

5.

Kakvi su odnosi između Cvijanovićeve i Crte najbolje svjedoči podatak da je Crta u nekoliko vrata navodnoj Šefici, kada bi htjela nešto da mu kaže, okretao leđa i tako je ponižavao pred prisutnima.


6.

Sukob između Crte i Cvijanovićeve traje od 30.01.2022. godine, kada je Crta izabran za predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci.


Tu poziciju priželjkivala je Cvijanovićeva, ali je Dodik spriječio i naredio da to bude Crta.


7.

Crta je, kao osvetu, servirao Cvijanovićevoj iznenađenje, jer uopšte nije izabrana u Gradski odbor, te je prekinuto glasanje, a Cvijanovićeva dopisana kao član Gradskog odbora i, da bi se sukobi pokušali primiriti, postavljena za potpredsjednika GO Sekte u Banjaluci.


8.

Cvijanovićeva ne prašta - godinama je činila sve da ukloni Igora Radojičića sa pozicije predsjednika GO Sekte u BL i, nakon lokalnih izbora, za nju je to učinio Milorad Dodik koji je, bukvalno, u izbornoj noći dotadašnjeg gradonačelnika koji je poražen, smijenio sa vodeće pozicije.

Crta je preuzeo “dizgine”, ali ih je negdje zagubio dok je tražio novu crtu.   


Od tada ih nije našao. Šta mu je drugo preostalo već da, kada jače povuče, lijepi brkove.


9.

Crta neće ostati bez odgovora na atak Cvijanovićke koja ga je ponizila pred članovima Sekte, jer je ne podnosi, tako da će sukob tek poprimiti dramatične razmjere. (nastaviće se)