петак, 16. септембар 2022.

Nastavlja se bježanija u Crvenoj Sekti; Dugogodišnji savjetnik i najbliži saradnik Milorada Dodika najavio napuštanje SNSD-a


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Proteklih nekoliko sedmica je pokazalo da nakon svakog istraživanja za poziciju Predsjednik Republike Srpske po jedan bitan funkcioner SNSD-a najavi napuštanje te stranke. Stanje je takvo da je trenutno manje rizično živjeti u dvorištu nuklearne elektrane u Zaporožju, nego biti funkcioner SNSD-a.

 

2.

Tako je Vlado Crta Đajić prije desetak dana, gostujući na Javnom servisu, najavio odlazak za Sloveniju.


3. 

Nakon toga je u javnost procurila informacija da je Dragan Lukač sa svojim pajtosima osnovao građevinsko preduzeće. Izvori iz Crvene Sekte su mi potvrdili da je Lukač stranačkim kolegama najavio napuštanje stranke nakon izbora.


4.

Momčilo Antonić, narodni poslanik iz redova Crvene Sekte, putem društvenih mreža je najavio povlačenje iz politike. On je već nakon lokalnih izbora procijenio da će ta stranka doživjeti debakl na predstojećim izborima, pa se od tada gotovo i ne pojavljuje na stranačkim događajima.

 

5.

Posljednji u nizu funkcionera koji je najavio napuštanje Crvene Sekte je Slavko Mitrović. Radi se o sivoj eminenciji SNSD-a. On već 20 godina, iz sjene, savjetuje Dodika. Pored toga, on je član Izvršnog komiteta SNSD-a i predsjednik Političkog savjeta te stranke.

 

6.

Mitrović je prije par dana, na Javnom servisu, najavio odlazak iz SNSD-a, uz obrazloženje da je proveo previše vremena u toj stranci. Radi se, naravno, o lošem vicu, jer je Mitrović dobro upućen u dešavanja u stranci i rezultate istraživanja koja naručuje Dodik.


7. 

Dodikov poraz od Jelene Trivić je već sada postao neminovnost. Sa izborom Trivićeve Opozicija će dobiti i mandatara za sastav Vlade, te će je i formirati novu Vladu. Time se završava dugogodišnja vladavina i teror Crvene Sekte.

 

8.

Ostaje nam da vidimo ko će od funkcionera Crvene Sekte sljedeći najaviti napuštanje te stranke. (nastaviće se)