уторак, 20. септембар 2022.

Dodikov oficir za vezu sa SOA je Zvonimir Kresojević, vlasnik firme „Bepro“ d.o.o. Laktaši


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik je godinama uspješno prikrivao da je agent Sigurnosno obavještajne agencije Republike Hrvatske (skraćeni naziv SOA). Predaja jasenovačke građe, veto u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, zalaganje za treći entitet...sve su to primjeri Dodikovog rada na terenu.

 

2.

Ipak, posljednjih mjeseci čak i najzagriženijim članovima Crvene Sekte postalo je jasno da je Dodik obični sluga SOA-e. Na Dodikovu nesreću na čelu Hrvatske se trenutno nalazi klovn u vidu Zorana Milanovića. On je svojim nespretnim izjavama u potpunosti razotkrio Dodika.

 

Dodik sa Šefom

3.

Milanović je prije nekoliko dana potvrdio da je zajedno sa Dodikom, na njegovom imanju u Laktašima, slavio godišnjicu zločinačke akcije „Maestral“, u kojoj su ubijene na stotine civila i opustošen niz gradova.

 

4.

Dodik je svakodnevno na vazi sa svojim šefovima u Zagrebu. Ta veza se održava preko SOA. Kao što je to uobičajeno u obavještajnom svijetu, veza između centrale i agenata raspoređenih u inostranstvu održava se preko posrednika.

 

5.

Dodikov oficir za vezu, preko kojeg šalje poruke u Hrvatsku i prima naređenja, je Zvonimir Kresojević. Radi se o vlasniku firme „Bepro“ d.o.o. Laktaši. Kresojević je multimilioner, koji uspješno poslovanje može da zahvali isključivo vezama sa Dodikom.


Zvonimir Kresojević

6. 

Uloga uspješnog laktaškog privrednika je samo maska. Kresojevićeva primarna djelatnost je obavještajni rad, koji podrazumijeva prenos informacija na relaciji SOA – Dodik – SOA, i obratno.


7.

Narednih dana ću objaviti informacije o tome kakvu ulogu su Dodik, Kresojević i klan Veljka Belivuka imali u špijuniranju rukovodstva Republike Srbije. (nastaviće se)