понедељак, 26. септембар 2022.

Očajni Milorad Dodik ponovo u kampanji angažovao presuđene nasilnike i falsifikatore


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Dodik je na lokalnim izborima 2020. godine teško poražen u Banjaluci. Iako Dodik nije bio kandidat, Banjalučani su glasanjem protiv Igora Radojičića u suštini glasali protiv Dodika. 


2.

Nije sporno da se Radojičić, dok je upravljao Banjalukom, pokazao kao čovjek bez kičme i karaktera. Međutim, treba biti iskren i reći da je on u cijeloj toj priči manje više ispao kolateralna šteta.

 

3.

Dodik je u kampanji za lokalne izbore 2020. godine koristio najgori banjalučki šljam. Na većini skupova su primjećeni banjalučki kriminalci Brane Čovičković Buzdovan i Dragan Kremenović Puger.


Čovičković i Puger u pozadini

4.

Nakon tih izbora Dodik je pomenuti dvojac privremeno udaljio od stranke. Međutim, zbog trenutnog očajnog rejtinga Crvene Sekte u Banjaluci, Dodik je prije desetak dana donio odluku da se na terenu angažuju svi kadrovi te stranke bez izuzetka, uključujući i one sa kriminalnom prošlošću.

Čovičković na skupu Crvene Sekte (iza raše Papučara)

5. 

Tako je nedavno na skupu Crvene Sekte održanom u banjalučkom naselju Obilićevo primjećen Čovičković. Već sam pisao o tome da je on pravosnažno presuđeni falsifikator i nasilnik.



6.

Čovičković je u Banjaluci poznat i kao Dodikov lični batinaš, koji ne preza čak ni od napada na članove Crvene Sekte. Trenutno se protiv Čovičkovića vodi krivični postupak zbog ugrožavanja oštećenog Nenada Talića. 



Talić je dugogodišnji član Crvene Sekte i sada se nalazi na funkciji direktora Sportske dvorane „Borik“ u Banjaluci.

 


7.

Čovičkovićeva ćerka Maja Aleksić je udata za kriminalca Nikolu Aleksića. Radi se o banjalučkom narko dileru, povezanim sa Kavačkim klanom. 


narkodiler Aleksić

Aleksić je porijeklom iz Crne Gore, a u zadnjih nekoliko godina taj klan ga je koristio za transport kokaina iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. (nastaviće se)