недеља, 25. септембар 2022.

Radenko Bubić, kandidat Crvene Sekte za Narodnu skupštinu Republike Srpske, najavio povlačenje iz kampanje jer Milorad Dodik protežira druge kandidate


Piše: Slobodan Vasković 


1.

Već sam pisao o tome da se unutar SNSD-a vodi pravi rat između kandidata te stranke. Atmosferu je dodatnu zaoštrio Milorad Dodik, jer je počeo da protežira pojedine kandidate.

 

2.

Što se tiče Parlamentarne skupštine BiH, Dodik se u izbornoj jedinici 1 opredijelio za svog omiljenog poltrona Radovana Kovačevića. Drugi kandidati, poput Nebojše Radmanovića, Snježane Novaković Bursać, Zorana Tegeltije i Srebrenke Golić, svedeni su na obične fikuse koji treba da rade za Kovačevića.

 

3.

Dodik ima svoje favorite i na kandidatskoj listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske. U izbornoj jedinici 3 (banjalučka regija) to su Vlado Crta Đajić i Boris Pašalić. Kako u toj izbornoj jedinici Crvena Sekta može da računa maksimalno na dva direktna mandata, to znači da su svi ostali kandidati bez bilo kakve šanse da postanu narodni poslanici.


4. 

Dodik pomenuto protežiranje vrši preko stranačke infrastrukture. Po njegovom nalogu, predsjednici opštinskih odbora i mjesnih odbora će na dan izbora biti zaduženi da članovima Crvene Sekte daju uputstvo da glasaju samo za Radovana Kovačevića, odnosno Crtu i Borisa Pašalića.


5.

Protekcija navedenih kandidata je naišla na najoštriju reakciju Radenka Bubića, kandidata za narodnog poslanika u izbornoj jedinici 3. On je najavio da će se povući iz kampanje, jer je Dodik stranačku infrastrukturu podredio Crti i Pašaliću.


6. 

Inače, Radenko Bubić je tajkun iz Kotor Varoša. On je vrlo prljav igrač, spreman na udarce ispod pojasa. On je poznat po kupovini glasova, koje je na izborima prije četiri godine plaćao 200 KM. Pored toga, on ucjenjuje radnike svoje firme „Dermal“ da moraju da dostave spisak sigurnih glasova za Crvenu Sektu.

 

7.

O kakvom mentalnom sklopu se radi najbolje govori podatak da je on 2011. godine pretukao radnicu zaposlenu u njegovoj firmi. Bahati Bubić je nakon toga preostalim radnicima zaprijetio da će ostati na ulici.


8.

Radenko Bubić nije jedini član porodice Bubić koji je svoje utočište našao u Crvenoj Sekti. Njegov rođeni brat je Goran Bubić, lični advokat Milorada Dodika. Goran Bubić je uključen u brojne malverzacije, o čemu ću tek pisati. (nastaviće se)