четвртак, 29. септембар 2022.

Milorad Dodik i Luka Petrović prevarili radnike zaposlene u Elektroprivredi; Radnici ogorčeni na pomenuti dvojac, jer nisu dobili obećanih 500 KM


Piše: Slobodan Vasković

 

Teško je pobrojati metode koje je očajni Dodik koristio u ovoj kampanji da kupi glasove birača. Podjela po 100 KM raznim kategorijama stanovništva, koje je on prethodno opljačkao, nije dala željeni rezultat. Na to se proteklih dana svojim saradnicima žalio i sam Dodik, govoreći im da se prednost Jelene Trivić u odnosu na njega iz dana u dan samo povećava.

 

Najnoviji način kupovine birača Dodik je izveo u partnerstvu sa Lukom Petrovićem, direktorom preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“. Oni su napravili dogovor da se u toku kampanje svim radnicima isplati iznos od po 500 KM.

Vijest da će im biti isplaćeno po 500 KM se brzo raširila među radnicima. Međutim, još brže se raširila vijest da je samo pojedinim radnicima isplaćen taj iznos, dok je većini isplaćen iznos od 150 KM.

 

Obećani iznos od 500 KM su dobili samo radnici preduzeća „Elektro Doboj“. Radnici zaposleni u ostalim zavisnim preduzećima u Elektroprivredi su dobili samo iznos od 150 KM.


 

Na Dodika su posebno ogorčeni radnici zavisnih preduzeća zaposleni u istočnom dijelu Republike Srpske. Oni su po nalogu Petrovića morali da popisuju sigurne glasove za Crvenu Sektu, a obećani iznos od 500 KM je trebala biti nagrada za to.