среда, 28. септембар 2022.

Igor Žunić, jedan u nizu „skromnih“ milionera iz redova Crvene Sekte; Žunić po osnovu kirije za poslovni prostor mjesečno dobija 8.000 KM


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Igor Žunić je narodni poslanik iz redova SNSD-a. Dobro plaćena fotelja narodnog poslanika se očigledno dopala Žuniću, pa se on tako ponovo našao na listi Crvene Sekte na predstojećim izborima.


2. 

Žunić je nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 4 (Derventa, Brod, Modriča i Vukosavlje). Radi se o izbornoj jedinici u kojoj će Opozicija teško deklasirati Crvenu Sektu. 


3.

Pored Žunića, glavni Dodikovi aduti za tu izbornu jedinicu su okorjeli kockar Petar Jelić i mafijašica Mara Granula, što dovoljno govori o kvalitetu same liste.


4.

Žunić živi u Derventi, gdje je poznat po tome što je u vrlo kratkom periodu, zahvaljujući Crvenoj Sekti, postao milioner. Brojni su mutni poslovi u kojima je on zgrnuo te milione.

 

5.

Interesantno je to da je Žunić počeo da novac otet od građana investira i van Dervente. Tako je on kupio ogromni poslovni prostor u Banjaluci, u krugu nekadašnje fabrike „Čajevec“. Obzirom na veličinu i lokaciju tog poslovnog prstora, procjena je da isti vrijedi nekoliko miliona KM.


6.

Žunić pomenuti poslovni prostor daje u zakup firmi koja je vlasnik brenda Obuća „Metro“. Od mog izvora iz Poreske uprave Republike Srpske sam dobio informaciju da po osnovu zakupnine Žunić od te firme dobija mjesečno iznos od 8.000 KM.


7.

Na koji način je Žunić došao do novca za kupovinu tog poslovnog prostora vjerovatno će on, nakon izbora, morati da objasni nekom od tužilaca. (nastaviće se)