понедељак, 26. септембар 2022.

Dosje Kajmaković - Konačni Pad SkajTetke/SkajMame/Zločinca/Kriminalca Diane Kajmaković, zaštitnice brojnih NarkoGangova, NarkoBosova; Inspiratorke Bombaških napada, koja je sve to dobro naplatila sa pozicije jednog od vodećih tužilaca Tužilaštva BiH

Narko SkajMama/Tetka Diana Kajmaković

Piše: Slobodan Vasković


Prošlo je dosta vremena otkako sam raskrinkao Dianu Kajmaković, zamjenica glavnog tužioca BiH, kao krticu i najvjernijeg saradnika Narkokartela u BiH.


Njenom suspenzijom 30.05.o.g sa pozicije šefa Tima za istrage Skaj i Anom aplikacije, kao i stavljanjem na Crnu Listu SAD-a (26.09.) sa kvalifikacijom “flagrantan primjer korumpiranog državnog tužioca BiH, povezanog sa kriminalnim organizacijama", definitivno je pao još jedan, itekako, značajan stub NarkoMafije i ostalih kriminalaca u BiH.


Ne moram nabrajati ko je sve od narkodilera uhapšen, a ja sam pisao mnogo prije hapšenja o njima, jer je svima jasno da sam pisao istinu. I da ću nastaviti da je pišem kako bi se BiH i oba njena entiteta oslobodili ZLA koje je pustilo duboko korijen i koje upravlja aktuelnim vladajućim strukturama - Njima upravljaju NarkoGangovi, odnosno šefovi NarkoKartela.


To je danas svima jasno, a kome još uvijek nije, postaće u danima, nedjeljama i mjesecima koji dolaze.


Pretrpio I trpim sam jezive uvrede, morbidne prijetnje, napade na pokojne članove porodice, skrnavljenje njihovih vječnih počivališta, ali ništa me nije spriječilo da nastavim raskrinkavati narkobagru i to ću nastaviti da činim.Osim Kajmakovićeve i političkih elita, najvažnija dva stuba NarkoKartlea su Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i kavački Narko”General” Siniša Kostrešević, direktor Policije RS.Njima dvojici slijedi sudbina kao i Kajmakovićevoj, a sve troma i zatvor. Kao i Draganu Mektiću, NarkoRuljku.


Ima ih još o kojima sam pisao i o kojima ću tek pisati.


Oglasio se i Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH.


"U Tužilaštvu BiH je već otvoren predmet u kojem tim tužilaca provjerava navode o eventualnoj povezanosti tužiteljke s određenim kriminalnim grupama i njihovim aktivnostima. U istom predmetu će se sada izvršiti i dodatne provjere vezano za ove navode koji su saopšteni, a koji se tiču stavljanja kolegice na crnu listu SAD-a", rekao je Milanko Kajganić, Glavni tužilac Tužilaštva BiH.Kajganić je dodao da je početkom godine otvoren i poseban predmet u kojem su sve osobe koje se nalaze na listama sankcija svih zemalja, pa i SAD-a.

"U tom predmetu zajedno s kolegama iz SAD-a, Tužilaštvo BiH vrši provjere i traži dokaze za eventualne kriminalne aktivnosti. To ćemo uraditi i u ovom predmetu", kazao je Kajganić.

U nastavku nekoliko tekstova koji su direktno potvrđeni navodima u objašnjenju o stavljanju Kajmakovićeve na  Crnu Listu SAD-a, što ih je objavila kancelarija za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a.


 “Vaterlo” SkajMame Diane Kajmaković: Detalji zočinačkog dogovora Kajmakovićeve i Matkovića, jednog od najvećih NarkoBosova u Evropi i Trostrukog ubice: Obećala mu da neće biti izručen Austriji i da će ona "počistiti" taj predmet trgovine kokainom (25.07.2022.)


Kajmakovićeva je obećala Matkoviću da ga neće izručiti ni na koji način Austriji, već da će od pravosudnih organa te države zatražiti da se BiH preda predmet i da se NarkoZvijer procesuira u BiH.

Nakon toga, Matković bi bio oslobođen, u to nema nikakve dileme, jer bi Kajmakovićeva već napravila neku “nenamjernu” grešku oko dokaza i uništila ih, za šta je ekspert.

Zapanjujuće je da je Kajmakovićeva trostrukom ubici i jednom od najvećih dilera u Evropi, a ne samo u Regionu, kazala da se uopšte ne brine i da će o svemu, svakoj eventualnoj opasnosti, biti na vrijeme obaviješten.

Kajmakovićeva i Matković su dogovorili da ona što prije “riješi” zahtjeve Austrije, da bi se njegov slučaj adaktirao, što je ona i obećala, nakon čega bi dobila milionsku svotu, jer za Matkovića toliki novac ne predstavlja ništa. 


Piše: Slobodan Vasković


1.

Hapšenje i zatvaranje Milana Matkovića jedan je od najvećih uspjeha Tužilaštva BiH, jer je riječ o velikom Međunarondom NarkoBosu koji je imao armije dilera na području EU, SAD i Balkana.


2.

Osim što je u te zemlje unosio tone kokaina, Matković je veoma opasna osoba, sklona naređenju likvidacija, za šta ga, između ostalog terete, kao i za trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivom…


3.

Matković je davno trebao biti uhapšen, ali ga je štitila lično Diana Kajmaković, pomoćnik v.d. Glavnog tužioca, dok je bila na čelu istražnog tima koji se bavio  informacijama o zlodjelima otkrivenim dešifrovanjem Skaj i ANOM aplikacije.


4.

Kajmakovićevu je, 30.05.2022., na zahtjev FBI i EUROPOL-a, suspendovao v.d. Glavni tužilac Milenko Kajganić, jer su ove moćne policijske agencije tražile njeno hitno uklanjanje sa slučajeva “Skaj” i “Anom”, budući da su otkrivene Skajveze u kojima se ona pominje kao saradnik narkokriminalaca - jednog iz Sarajeva i drugog iz Bijeljine.


5.

Tek uklanjanjem Kajmakovićeve stvorili su se uslovi za hapšenje Matkovića, što se i desilo 22.07.2022. godine (Ivanica kod Trebinja).


6.

Diana Kajmaković uskoro će zavšiti u zatvoru, tu nema nikakve dileme, jer je počinila takve zločine i toliki broj njih da je odavno morala biti uklonjena iz Tužilaštva BiH i presuđena na dugogodišnju robiju.


7.

NarkoZvijer Matković, trostruki ubica, odnono njegova zaštita, je “Vaterlo” Kajmakovićeve, NarkoMajke, koja je i sama imala Skajaplikaciju.


8.

Sada objavljujem ekskluzivne informacije o kriminalnoj saradnji Matkovića i Kajmakovićeve koje svjedoče koliko duboko je ogrezla u zločinima  takozvana tužiteljka i šta je sve spremna učiniti za novac. 


9.

Ranije sam objavio da Austrija i Srbija potražuju Matkovića; Vlasti Austrije raspisale su za njim crvenu potjernicu, jer su utvrdili i dokumentovali dio njegovih ogromnih kokainskih poslova u toj zemlji, dok ga Srbija traži zato što nije izdržao do kraja kaznu zbog trostrukog ubistva, kao i drugih kriminalnih radnji koje je počinio.


Kajmakovićeva prezadovoljna nakon dogovora sa Matkovićem, ali joj s eosmijeh zaledio na licu

10.

Umjesto da Matkovića uhapsi, Kajmakovićeva ga je pozvala u Tužilaštvo BiH gdje se sa njim dogovorila kako da ga sačuva od bilo koje kazne. Naravno, za novac. 


Samo ulaz kod Kajmakovićeve bio je 20.000 evra, što je Matković platio, a potom je njenu zaštitu nastavio bogato da nagrađuje.


11.

Na sastanku Kajmakovićeve i Matkovića dogovoreno je da ga ona zaštiti od isporučivanja Austriji. Zloupotrijebila je činjenicu da BiH i Austrija nemaju potisan Sporazum o izručenju zločinaca.


12.

Kajmakovićeva je obećala Matkoviću da ga neće izručiti ni na koji način Austriji, već da će od pravosudnih organa te države zatražiti da se BiH preda predmet i da se NarkoZvijer procesuira u BiH.


Nakon toga, Matković bi bio oslobođen, u to nema nikakve dileme, jer bi Kajmakovićeva već napravila neku “nenamjernu” grešku oko dokaza i uništila ih, za šta je ekspert.


Zapanjujuće je da je Kajmakovićeva trostrukom ubici i jednom od najvećih dilera u Evropi, a ne samo u Regionu, kazala da se uopšte ne brine i da će o svemu, svakoj eventualnoj opasnosti, biti na vrijeme obaviješten.


Kajmakovićeva i Matković su dogovorili da ona što prije “riješi” zahtjeve Austrije, da bi se njegov slučaj adaktirao, što je ona i obećala, nakon čega bi dobila milionsku svotu, jer za Matkovića toliki novac ne predstavlja ništa. 


13.

Kajmakovićeva je sve vrijeme dojavljivala Matkoviću kako idu ostale istrage na osnovu Skajaplikacija i šta je sa njegovim slučajem.


14.

Matković je bio siguran da ga Kajmakovićeva neće izigrati, jer mu je nastavila dostavljati informacije i nakon što je suspendovana, budući da ima još neke svoje “krtice” u Istražnom timu.


15.

Međutim, nije znala da se priprema akcija hapšenja Martkovića, čuvano je to kao najstroža tajna, tako da je on sada u pritvoru, a uskoro će mu se i ona pridružiti. (nastaviće se)


Skaj”Tetka” Kajmaković preko NarkoDilera Šmrka prodavala informacije iz dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija NarkoGrupama i njihovim vođama; Nije prezala ni od prodaje informacija koje su, potencijalno, mogle izazvati ubistva i vatrene obračune; Uhapšen Dragan Pejović koji je "umakao" Kajmakovićki.  (23.08.2022.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, pohlepna je do prokletosti. 


2.

Neljudsku gramzivost pokazala je i kao šef Tima koji radi na istragama dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a sa tog mjesta je, zbog neprimjerenih kontakata putem Skaj aplikacije sa dva velika narkodilera, uklonjena 30. maja ove godine. Potom je smijenjena i sa pozicije šefa Odjeljenja za korupciju i prebačena u odjeljenje za ratne zločine.


3.

Međutim, do tada, Kajmakovićeva je napravila ogromnu štetu, jer je štitila neke od najvećih narkodilera, među kojima su Milan Matković, Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, Nenad Nešić, Osman Mehmedagić Osmica (direktor OSA BiH), čiji je doušnik i saradnik bila, Admir Arnautović Šmrk i brojni drugi.


4.

Trostruki ubica Matković je uhapšen, nakon što je Kajmakovićeva smijenjena sa pozicije šefa Tima, 27.07. ove godine, a otkriveno je i da je pripremao četiri likvidacije u Novom Sadu. Ostali čekaju svoj red, kao i narkoprotuva Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, koji je naveliko trgovao kokainom, zajedno sa Bojanom Cvijetićem, o čijem kokainskom radu ću uskoro iznijeti nove dokaze.

retardinjo Mektić - pokorni narkosluga

5.

Iščekivanje je najgore, pa tako i za narkoslugu Cvijetića i Osmice - retardinja Mektića, pa neka još neko vrijeme nastavi da drhti u teškoj panici čekajući hapšenje. I nove informacije o tome kako je kupovao i kome je prodavao velike količine kokaina. Za sada samo podatak da je po kilo kokaina kupcima ostavljao i u kutijama za cipele, maksimalno izlijepljenim, na benzinskim pumpama.


6.

Šmrk, sarajevski narkodiler, omiljeni je saradnik SkajTetke Diane Kajmaković.


Šmrk

7.

Ona je, kao šef Tima, imala pristup svim dešifrovanim aplikacijama iz kojih je vadila podatke o narkoposlovima NarkoBosova i ustupala ih Šmrku.


8.

Šmrk je te podatke prodavao šefovima Kartela koji su, zahvaljujući tome, tačno znali šta o njima ima Tužilaštvo u tom trenutku. Znali su i kako to zaustaviti - platiti informacije, a ostalo je bio posao Kajmakovićeve.


9.

Međutim, Kajmakovićeva nije prodavala samo te informacije, već i druge od kojih su neke dovele i do napada na objekte određenih osoba iz narkomiljea. 


Uopšte nije prezala da proda informacije koje su mogle biti potencijalni okidač  za ubistva i sukobe među narkogrupama samo da bi se dokopala novca.


Prodavala je informacije o djelovanju suprotstavljenih narkogrupa; Ukratko, sve što se moglo unovčiti iz dešifrovanih Skaj aplikacija ona je, preko Šmrka, slala na “tržište”.10.

Šmrk i Kajmakovićeva uzeli su ogroman novac na ovom jezivom nedjelu takozvane tužiteljke koja je uspjela naplatiti i podatke sa dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a i sama je posjedovala Skaj telefon.


11.

Kajmakovićeva je još uvijek u Tužilaštvu BiH, što je neshvatljivo, osim ako nekom nije razumljivo da su važniji godišnji odmori članova VSTS, disciplinske kancelarije, nego uklanjanje jednog na najvećih kriminalaca u pravosuđu BiH.


12.

Osmicina ruka jeste oslabila značajno, ali još uvijek uspijeva da upravlja sa značajnim brojem i institucija, ali i narko grupa.


Osmica

Osmica je nedavno, preko Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje u potpunosti kontroliše, uspio ponovo da spriječi pritvaranje Šmrka.


Teško iskompleksirani nasilnik nedavno je, zajedno sa grupom dilera, fizički masakrirao Edina Mulića (Cijeli sukob nosi kodno ime "Minka").


Edin Mulić


Mulić je bio u sukobu sa jednim članom Šmrkove grupe (a Šmrk sa njegovim bliskim srodnikom zbog Minke), čak je bilo i pucanja, ali, srećom, niko nije stradao. Šmrk i nasilnici koje predvodi su uhvatili Mulića i pretvorili u kašu.

MUP Kantona Sarajevo je podnio Izvještaj protiv Šmrka, ali je tužiteljka Alma Džinović odlučila da nema razloga za pritvaranje narkonakaze. (nastaviće se)


Dodatak: Uhapšen Dragan Pejović zvani Bosanac, šef hercegovčke narkogrupe koja je radila za Milivoja Lovrenovića ČaruguDragan Pejović, zvani "Bosanac", šef hercegovačke narkogrupe koja se bavila prevozom skanka, uhapšen je prije par dana na Zlatiboru u akciji srpske policije.


Pejović je pobjegao još prije akcije "Staza" koja je bila pravi fijasko i koju je vodila upravo Diana Kajmaković, 01.02.2022.. Pejović je radio za Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu koji je još uvijek u bjekstvu.Čarugu i dalje čuva Siniša Kostrešević, NarkoGeneral" Kavčana u RS, jer su izvrsni prijatelji, ali i zato što mu je Čaruga dao Skaj telefon o čemu sam objavio skajaudio zapis.Pejović je znao za akciju, kao i svako ko se iole zainteresovao, jer je “procurila” na sve strane pošto su “pripreme” za nju trajale dva i po mjeseca. Nije pobjegao samo Pejović, već govoto svako od narkodilera koji su trebali biti uhapšeni.


Stvarni naziv akcije “Staza” je “Fijasko”!


Pejoviću i drugim bitnim osobama iz te narkoorganizacije za akciju su dojavili i iz Tužilaštva BiH, ali i iz MUP RS, za šta su osnovni krivci Kajmakovićeva, Kavački Narko"General" Siniša Kostrešević i narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


Rašević (obilježen crvenom bojom)

Tada je pohapšena samo narkoboranija, među njima i Milan Rašević, sestrić narko"kupca" Alumine Gordana Pavlovića Gocija.


NarkoDiler Šmrk organizovao je bombaški napad na kuću i auta narkodilera Nikolića koji je tada bio u pritvoru; Inspirator napada Diana Kajmaković (24.08.2022.)Piše: Slobodan Vasković


1.

Narkodiler i nasilnik Admir Arnautović Šmrk organizovao je bombaški napad na objekte i vozila koji su u vlasništvu Aleksandra Nikolića, takođe narkodilera.


Napad se desio 07.02.2022. godine.


2.

U tom trenutku Nikolić se nalazio u pritvoru (iz kojeg je tek nedavno pušten), a ovaj bombaški napad u kojem, velikom srećom, niko nije povrijeđen do danas nije razriješen.


3.

Glavni inspirator bombaškog napada Šmrka na Nikolićevu kuću i vozila je Diana Kajmaković, u to vrijeme šef Tima za istrage dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija.


4.

Već sam 23.08. o.g. objavio da je Kajmakovićeva prodavala, preko Šmrka, informacije iz dešifrovanih aplikacija narkogrupama i njihovim vođama i to za veliki novac.


5.

Ogavnoj “tužilačkoj” spodobi uopšte nije bilo stalo do toga što je takvim aktima mogla izazvati krvoproliće, jer je prodavala informacije svima ko je htio da plati; Zainteresovanih je bilo mnogo, a među njima nerijetko suprotstavljeni klanovi ili narkodileri.


6.

Upravo jedna takva informacija koju je dostavila Šmrku, svom saradniku u najprljavijem mogućem poslu, dovela je do bombaškog napada u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je živio Nikolić.

7.

U Skajaplikacijama, Kajmakovićeva je našla zahtjev upućen Nikoliću da “pomogne u likvidaciji Šmrka”. Imena ne mogu navoditi iz razumljivih razloga, ali mogu da je Krvava Skaj”Tetka” tu informaciju odmah proslijedila Šmrku.


8.

Nakon toga, veliki narkodiler, ubijeđen da je nedohvatljiv, organizovao je bombaški napad na Nikolićeve objekte.


9.

Ono što je najjezivije od svega je činjenica da je Nikolić odbio da učestvuje u bilo kakvom napadu na Šmrka, ali to Kajmakovićeva svom omiljenom narkodileru nije rekla.

10.

Kajmakovićevu nije interesovalo šta će uraditi Šmrk, iako je itekako svjesna njegove nasilne prirode i teških kompleksa zbog kojih je spreman na sve.


Nju interesuje samo novac, a da bi došla do njega, podavno je to jasno, spremna je gaziti i preko leševa. Kao što je i gazila. (nastaviće se)