среда, 28. септембар 2022.

Očajni Dodik nastavlja da objavljuje lažna istraživanja; Dodik se okrenuo „prijateljima“ iz Mađarske, jer nije uspio da nađe ozbiljnu agenciju iz Srbije koja bi za Dodika uradila lažno istraživanje; Ekskluzivno objavljujem istraživanje agencije „Ipsos Strategic Marketing“, najozbiljnije agencije za istraživanje javnog mnjenja sa sjedištem u Srbiji


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Moram priznati da sam nekada Milorada Dodika smatrao ozbiljnim političarem. Godine su očigledno učinile svoje, pa danas vidimo na sceni samo ruinu od nekadašnjeg Dodika.

 

2.

Ne znam šta su Dodiku uradili na gostovanju u Moskvi, ali je očigledno da nakon povratka sa tog putovanja pravi grešku za greškom. Falsifikovanje dokumenata stranih država, montaža snimaka opozicionara, falsifikovanje bankovnih izvoda...nižu se promašaj za promašajem. 


3.

Do sada sam mislio da kampanju za Dodika vodi Srđan Mazalica. Ipak, sada sam sve više ubijeđen da se na čelu tog tužnog izbornog štaba nalazi njegova ćerka Gorica.

 

Mazalica i Dodik

4.

Nakon što je „pametna“ ćerkica javno priznala da je tata Milorad ponavljao prvi razred srednje škole, i time tati skinula bar 2 % podrške birača, ta alkoholisana spodoba nastavlja da svojim objavama na društvenim mrežama uništava tatin rejting.

 

5.

Za razliku od ćerke, Dodiku je ostalo nešto više moždanih ćelija u glavi. On pokušava preko svojih privatnih medija da javnost zagadi lažnim istraživanjima, u kojima on, zamislite, ima ogromnu prednost nad Jelenom Trivić.

 

6.

Ovdje treba reći da su Dodikova lažna istraživanja namijenjena članstvu Crvene Sekte, sa ciljem razbijanja depresivne atmosfere: Dodik je upoznat sa tim da je članstvo njegove stranke potonulo u tešku depresiju zbog njegovog očajnog rejtinga.

 

7.

Dodik je u toku kampanje pokušavao da ubijedi direktore nekoliko ozbiljnih agencija za istraživanje javnog mnjenja iz Srbije da stave svoj pečat na lažna istraživanja u kojem bi bilo prikazano da je Dodik u prednosti u odnosu na Jelenu Trivić. Kako niti jedna od tih agencija ne želi da prlja svoj poslovni imidž, Dodik se okrenuo svojim „prijateljima“ u Mađarskoj. Tako je danas jedan režimski tabloid objavio da prema istraživanju nekakve mađarske fondacije Dodik ima prednost nad Jelenom Trivić.

 

Lažno istraživanje

8.

Dodikova kula od lažnih istraživanja je potpuno srušena kada su mediji objavili podatak da Trivićeva ima prednost u odnosu na Dodika od 2,3 % (oko 15.600 glasova). To istraživanje je radila agencija „Faktor Plus“, ugledna agencija sa sjedištem u Srbiji. To je ujedno i najmanji zaostatak koji je Dodik imao od početka kampanje, a analitičari to pripisuju efektu putovanja u Moskvu i podjeli iznosa od po 100 KM raznim kategorijama stanovništva.

Istraživanje agencije Faktor plus

9. 

Na Dodikovu žalost, najnovija istraživanja pokazuju da je Trivićeva povećala prednost. Kako bih dodatno Dodika i članstvo Crvene Sekte bacio u depresiju, objavljujem istraživanje koje je rađeno nakon istraživanja agencije „Faktor Plus“. 


To istraživanje je radila agencija „Ispos Strategic Marketing“, koja je trenutno najozbiljnija agencija za istraživanje javnog mnjenja na Balkanu.


10.

Prema tom istraživanju prednost Trivićeve nad Dodikom se popela na 4 %. Pretvoreno u brojke, to znači da je u vrijeme sprovođenja istraživanja prednost Trivićeve u odnosu na Dodika iznosila oko 27.000 glasova.

Istraživanje IPSOS: Trivićevoj 4 posto prednosti

11.

Naglašavam da sam u posjedu najnovijeg istraživanja po kojem Trivićeva ima prednost od 7 % (oko 47.500 glasova). Čim dobijem saglasnost agencije koja je izvršila to istraživanje, javno ću ga objaviti.

 

12.

Na kraju, treba reći da je Dodikov očajni rejting razlog zašto pojedini visoki funkcioneri Crvene Sekte preko posrednika šalju Opoziciji signale da su spremni da okrenu leđa Dodiku. Ako ste primjetili, u zadnjih sedam dana Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Zoran Tegeltija i mnogi drugi se ne pojavljuju u javnosti.