субота, 17. септембар 2022.

Haos na skupu Crvene Sekte u banjalučkom naselju Lauš; Sektaš Bojan Aleksić Glupko išamarao Srđana Amidžića

 

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Kako se izbori bliže to je stanje u Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka sve gore i gore. Vijest da se Igor Radojičić sprema na preuzimanje SNSD-a, već se uveliko raširila među Sektašima u Banjaluci.


2. 

Moram priznati da me je iznenadilo to da Radojičić, iako se pasivizirao prije dvije godine, još uvijek uživa znatno veću podršku od Milorada Dodika među Sektašima u Banjaluci.


Ljuti protivnici

3. 

Što se tiče podrške koju uživa Dodik, ona se svodi na članove sa IQ manjim od broja cipela koje nose. 


Jedan od tih bilmeza je Bojan Aleksić. O njemu sam pisao prije nekog vremena, jer je tada pokušao da Opoziciji u Banjaluci proda kompromitujuće snimke o Crti.


komirani Crta i Glupko Aleksić

4.

U međuvremenu sam saznao da je Aleksić u Banjaluci poznat pod nadimkom „Glupko“. Moram priznati da mu taj nadimak odlično stoji.

 

5.

Glupko je poštovalac lika i djela Milorada Dodika. Doduše, kao i svaki drugi Sektaš on više voli novac, pa je tako od Opozicije tražio 30.000 KM za materijale koje ima o Crti. 


Ostavši praznih ruku, on je ponovo počeo da posjećuje skupove Crvene Sekte i da glumi odanog člana.


Glupko sa bakljom

6.

U kojoj mjeri je Glupko ograničen najbolje govori događaj od 14. septembra, kada je on na skupu Crvene Sekte išamarao Srđana Amidžića. Sve se odigralo u banjalučkom naselju Lauš, po okončanju skupa Crvene Sekte. 


7.

U pripitom stanju Glupko je prišao Amidžiću i lupio mu dvije šamare. Kako je Glupko kljusina od 130 kg, Amidžića su od teških batina spasili prisutni Sektaši.


Aleksić (prvi s desna) i teško, baš teško, stimulisani Crta

8.

Nakon toga se u cijeli cirkus morao umiješati i Crta. On je pola sata objašnjavao Glupku da je izborna kampanja i da sada nije vrijeme za obračune unutar stranke. Crta je na kraju natjerao Glupka da se izvini Amidžiću.

 

9.

Interesantan je razlog zbog kojeg je Glupko napao Amidžića. On je Amidžića optužio da je Radojičićev čovjek i da radi protiv Dodika. Očigledno je da su informacije o namjeri Radojičića da ukloni Dodika sa čela Crvene Sekte doprle čak i do običnog članstva.


najbliži saradnici

10. 

Posljednje informacije govore da će Radojičić sebi odano članstvo pozvati da ostavi nepopunjene glasačke listiće koji se odnose na poziciju Predsjednik Republike Srpske.