петак, 9. септембар 2022.

Igor Radojičić obećao Nenadu Nešiću podršku na izborima za člana Predsjedništva BiH; Namazani Radojičić koristi Narko Nešića kako bi se riješio Željke Cvijanović

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Milorad Dodik je na lokalnim izborima 2020. godine napravio nekoliko kardinalnih grešaka. Jedna od njih je javno ponižavanje Igora Radojičića u izbornoj noći. Još veća greška je ta što Dodik tada nije isključio Radojičića iz SNSD-a. Umjesto toga, on ga je ostavio na poziciji potpredsjednika stranke.

 

2.

Radojičić nikada nije oprostio Dodiku javno poniženje, te je u posljednje dvije godine pažljivo čekao priliku za osvetu. Konture te osvete su već sada vidljive, a Radojičić neće birati sredstva da se osveti Dodiku. Radojičić je vrlo namazan igrač, a za razliku od većine političara, on nije eksplozivan i voli da zadaje udarce iz mraka.


strpljivi Radojičić

3.

Moram priznati da je Radojičić osmislio vrlo zanimljiv plan preuzimanja SNSD-a. Doduše, dio posla će za njega odraditi Jelena Trivić. Već sada je jasno da će Dodik biti poražen u trci za predsjednika Republike Srpske. Dodik će posljedično, po automatizmu, biti uklonjen sa čela SNSD-a.

4.

Za ostvarivanje Radojičićevog plana nije dovoljan samo Dodikov poraz na izborima. Radojičić ništa ne dobija ako Dodik bude poražen, a Željka Cijanović pobijedi u trci za člana Predsjedništva BiH. U toj opciji će ona, sa težinom funkcije člana Predsjedništva BiH, vrlo lako obezbijediti i funkciju predsjednika SNSD-a.

 

5.

Kako bi eliminisao Cvijanovićevu, Radojičić planira da se posluži sa Narko Nešićem. Podrazumijeva se da bilmez Nešić nije ni svjestan da je obična igračka u rukama namazanog Radojičića.


6. 

Prije nekoliko dana Radojičić i Nešić su održali jedan u nizu sastanaka. Na tom sastanku, održanom u Slatini, Radojičić je obećao Nešiću da će on i dio stranačke infrastrukture SNSD-a koju kontroliše, podržati Nešića u trci za člana Predsjedništva BiH.


7.

Kako su Cvijanovićeva i Mirko Šarović trenutnu u egalu, to će se ispostaviti da će 3-4 % koje će Radojičić otkinuti od Cvijanovićeve biti ključno u pobjedi Šarovića nad Cvijanovićevom.

 

8.

Nakon što na izborima poraze pretrpe i Dodik i Cvijanovićeva, Radojičić će bez ikakvih problema preuzeti SNSD. Stranačke frakcije poput one Zorana Tegeltije nemaju snagu potrebnu da ugroze Radojičića.



9.

Dodik je prije nekog vremena saznao za Radojičićev plan. 



Upravo su po njegovom nalogu informatičari zaposleni u firmi „Prointer“ hakovali Radojičićeve profile na društvenim mrežama. Radojičić je o tome javnost obavijestio više puta. (nastaviće se)