субота, 17. децембар 2016.

Uznemirujući sadržaj

piše: Slobodan Vasković

Ristić (označen krugom) i Lavrov
1.
Crna Gora raspisala je potjernice za pet osoba, osumnjičenih ”da su organizatori i saučesnici osujećenog terorističkog napada u Crnoj Gori, koji je trebalo da bude izveden na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra”.

Interpolova crvena potjernica za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širakovim i Vladimirom Popovim, raspisana je 6. decembra, a za Nemanjom Ristićem, Predragom Bogićevićem i Milošem Jovanovićem iz Srbije dva dana kasnije, 8. decembra.

Podsjetimo da je Nemanja Ristić nedavno fotografisan u društvu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova. (mediji)

2.
Slika Ristića uz Lavrova mogla bi se okarakterisati “uznemirujućim sadržajem”!


3.
Ristić, Bogićević i Jovanović su pripadnici esktremne desničarske grupe “Zavetnici” iz Beograda.

4.
“Zavetnici” su 14. maja ove godine pokušali da uđu u BiH/RS, kako bi podržali Kontramiting Milorada Dodika, usmjeren protiv Mitinga Opozicije, koji je održan isti dan u Banjaluci.

5.
“Zavetnici” već dvije godine otvoreno podržavaju Režim Milorada Dodika, a 21.09.2014. godine, objavili su pismo podrške Dodiku, u kojem su prijetili ratom i odmazdom. 

21.09.2014. godine
“Srpski sabor Zavetnici, nastojaće da u periodu izborne kampanje, javnosti Republike Srpske dostaviti niz podataka, informacija i dokaza o delovanju stranog faktora na izbore koji su pred nama, a pojedince koji rade za strane interese pozvati na javno sučeljavanje i odgovornost”, navodi Srpski sabor "Zavetnici" u otvorenom pismu građanima Republike Srpske.

To pismo ove ultradesničarske organizacije iz Beograda objavila je je Srna, prenio Javni servis RTRS, a preuzeli i neki režimski mediji.


U pismu “Zavetnici” upozoravaju “da je Srpska danas ugrožena više nego ikada, jer su predstojeći izbori idealna prilika za provođenje takozvane obojene revolucije”.

6.
Njihovo pismo tretirao sam u tekstu Režim prijeti ratom i počeo sa odmazdom; Vučićevi neprijatelji u Dodikovoj kampanji”, objavljenom 21.09.2014. godine, da bi mi, 23.09.2014. godine, “Zavetnici”, posredstvom režimskih medija odgovorili sledeće: 

"Zabrinjavajuće je da je američki stipendista Slobodan Vasković, koji je svoj pamflet o 'Zavetnicima' pisao uz pomoć stručnjaka Stejt departmenta iz Amabasade u Sarajevu, prvu medijsku podršku dobio od BN televizije. 
Koristići se oprobanim metodama 'medijskog štapa i šargarepe', odnosno, spinovanja i besmislenih optužbi nedostojnih odgovora, kao jedinim argumentom kojim raspolažu, izneli su niz neistina i pribegli zastrašivanju građana", istakli su "Zavetnici" u svom pisamcetu-potjernici, a uredno je prenijela Srna.

7.
Nesporna je čvrsta veza Dodikovog Režima i “Zavetnika”, a uopšte ne treba isključiti mogućnost da je upravo Dodikov Režim snažno finansijski i organizaciono pomogao jačanju pomenutih ultradesničara.

8.
Nužno bi bilo da se Dodikov Režim jasno očituje o svojim konekcijama sa “Zavetnicima”, posebno zbog toga što se dovode u direktnu vezu sa nemilim događajima u Crnoj Gori i zvanično optužuju “da su organizatori i saučesnici osujećenog terorističkog napada u Crnoj Gori, koji je trebalo da bude izveden na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra”.

9.
Niko od zvaničnika Republike Srpske nije se očitovao o teškim optužbama Mila Đukanovića da je pomoć za, kako je rekao, one koji su pokušali državni udar u Crnoj Gori, osim iz Srbije, “došla i iz Republike Srpske”.

Đukanović je teško optužio Republiku Srpsku za pokušaj izazivanja državnog udara u Crnoj Gori, a niko iz Republike Srpske nije reagovao? Zašto?! 

10.
Dodikov Režim morao bi se javno izjasniti o ovim optužbama i vezama sa “Zavetnicima”, jer previše toga, posredno, ukazuje da im ruke nisu čiste u svemu ovome. 

Bilo bi krajnje opasno da se pokaže kako Dodikov Režim, (koji narod drži u permanentnom vanrednom stanju i “preventivnom ratu”, zbog navodnih prijetnji “Obojenim revolucijama”), učestvuje u izazivanju “Obojenih revolucija” u susjednim zemljama. 

11.
Uznemirujući sadržaj je i sledeća vijest: “Grupa muškaraca prekinula je juče tribinu na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što je studente udarala kaiševima i rukama po glavi. Nekoliko studenata tvrdi da su mladići skandirali "Zig hajl" i "Hajl Hitler". Incident se dogodio tokom tribine o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu, a ceo događaj studenti su zabeležili video snimcima, na kojima se vidi kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta”. (blic)

Niko da pojasni da li su - “Zig hajl” i “Hajl Hitler” momci - prisustvovali tribini ili su na nju upali ili su, pak, prisustvovali, pa kada su studenti-ljevičari upali (ima i takvih informacija), oni izvukli kaiševe i pesnice da se obračunaju?!

12.
Toliko je sve nejasno da sam ubjeđenja da je “Nacionalni front” prisustvovao tribini! Istraga bi trebala potvrditi ili demantovati ovo ubjeđenje.

13.
Uznemirujući sadržaj je i bilbord u Istočnom Sarajevu na kojem piše: “PREDSJEDNIK KOMISIJE UREDA ZA RAZMATRANJE ŽALBI U SARAJEVU JELENA GOTOVAC (SDS) PO NALOGU DARKA BABALJA SDS) MARINKA BOŽOVIĆA (SDS) JE PROTIVZAKONITO SRUŠILA TENDER U ISTOČNOM SARAJEVU ZA KOJI JE VLADA RS IZDVOJILA 55 MILIONA KM.

SVAKI PUT KAD SE VI I VAŠE DIJETE NE BUDETE IMALI GDJE LIJEČITI, SJETITE SE OVA TRI IMENA”!

14.  
Ono što najviše uznemirava u ovoj blasfemičnoj poruci jeste monstruozna zloupotreba bolesnih ljudi i bolesne djece, a ono što ekstremno uznemirava je da niko na zloupotrebu bolesnih, posebno bolesne djece, nije reagovao!!!

15.
Nisu na ovu zloupotrebu reagovali ni prozvani Babalj i Božović, što se ne može opravdati činjenicom da su, svakako, bili uznemireni bilbordom i njegovom porukom.

16.
Uznemirujuće je, bez dileme, što Babalj i Božović nisu rekli jasno i glasno ko je autor blasfemične poruke, iako ga odlično znaju, kao što znaju da je Autor Bolesne Poruke, trebao biti u poslu sa firmom “Milenium” iz Beograda, koja jeste obezbijedila 55 miliona KM za izgradnju bolnice, a ne Vlada RS. Vlada RS bi se kreditno zadužila kod “Mileniuma”!

17.
Da pomognem Babalju i Božoviću da se prisjete - autor blasfemične poruke je desna ruka Veljka Vukelića, kuma Milorada Dodika. (Vukelić je osoba sa jako izraženim ubilačkim nagonom!)

18. 
Posebno uznemirava da su istočnosarajevski BB momci došli u sukob sa Dodikovim VV tajkunom, stajući na stranu Dodikovog GP tajkuna!

Nije li malo previše?!

19.
Uznemirujuća Inicijativa za ozakonjenje prebijanja i prijetnji novinarima, koju je pokrenuo Klub novinara kuglaša Banjaluka, nije povučena.

Klub novinara kuglaša Banjaluka ostaje, znači, pri namjeri da ozakoni psihičko i fizičko satiranje novinara, što ih dovodi u ravan monstruoznosti koja je iznad one kojoj pripada autor bolesne poruke na bilbordu.

20. 
Posebno uznemirava to što je Klub novinara kuglaša Banjaluka počeo sebe da doživljava kao Žiri koji odlučuje ko je Srbin, a ko Seferov i ko je Patriota, a ko Izdajnik!

21.
Preciznije, “Lideri” Kluba novinara kuglaša Banjaluka ujedno su i članovi Žirija za sertifikovanje Srbalja!

Da li sad da se pozabavim tim Žirijem, sastavljenim od sitnih dostavljača Žutom i #nahranimoigora i njihovim “Bratom”, poznatim kao “Zatvorska kasa” ili da to ostavim za neki drugi put?!

22.
Neki drugi put, jer je u ovom tekstu i previše uznemirujućih sadržaja.

23.
Ostanite sa mnom.