петак, 2. децембар 2016.

Škrbić želi ponovo biti ministar zdravlja

piše: Slobodan Vasković

Ranko Škrbić, uvaženi član ovdašnje Kamore, ponovo želi ministarsku fotelju - namjera mu je da se vrati u Vladu RS i umjesto Dragana Bogdanića postane novi/stari ministar zdravlja.

Škrbić je pokrenuo čitavu akciju svog povratka u Vladu RS, ističući da je nezadovoljan sadašnjom pozicijom dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Sve što je Škrbić do sada otpočeo priveo je kraju pozitivno po sebe, pa ne bi trebalo sumnjati da će “Mafijaš sa stilom” i formalno postati ministar zdravlja.

Suštinski, on je sve vrijeme kontrolisao/kontroliše taj resor i nijedan značajniji posao nije se mogao/ne može obaviti bez njegovog odobrenja.

Svako ko se protekle tri i po godine, koliko Škrbić nije ministar, usprotivio njegovim odlukama brutalno je pometen.

Škrbić se već vratio na javnu scenu RS tako što je 30.09. o.g. imenovan na mjesto dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je, za tu poziciju, uz pomoć Milorada Dodika, Dragana Bogdanića i Mirka Stanetića, zgazio sve pred sobom, progonio i maltretirao protivkandidate i postao dekan. Međutim, ta pozicija za njega nije dovoljno statusna.

Zato mu je namjera da zgazi Bogdanića, što mu neće predstavljati problem.

Prema podacima Vlade RS, u poslednjih deset godina u zdravstveni sektor u Banjaluci uloženo je 410 miliona KM. Taj novac sve vrijeme usmjeravao je Škrbić i njegov najveći dio je pokraden, a vrlo malo je zaista i uloženo u zdravstvo.

Škrbić je grobar zdravstva RS i počinio je užasne stvari u tom sektoru, ali je i kum Milorada Dodika. I poslovni partner, tako da je nedodirljiv.