четвртак, 22. децембар 2016.

Dodik poručio Amerikancima: Molim Vas, mogu li Vam se baciti pod noge?

piše: Slobodan Vasković

1.
Kakva javno iskazana Dodikova slabost: Možda neki prijem u SAD-u, u Vašingtonu, na marginama zvanične inauguracije Donalda Trampa za predsjednika SAD-a, masno plaćen, lažno je prikazan kao poziv na inauguraciju; Toliko željen, a nedobiven poziv; Dodikov "prijem" grozomorna je laž, u koju je uvijena njegova gigantska neostvarena želja da ga SAD ponovo prihvate za sagovornika.

2.
Manipulacijom je Dodik jedino uspio ponizno uputiti molbu SAD-u: Gospodo, mogu li Vam se baciti pod noge?!

3.
SAD, kao ozbiljna država, supersila, znaće iskoristiti Dodikov ponizni stav, podvijeni rep, pognutu glavu, savijenu kičmu…

Slijedi dodatno saginjanje, podvijanje, poginjanje, savijanje… Dodikovo.

4.
Ne može to prikriti histerija Dodikovih narikača, koji “slave” njegovo dobrovoljno i ponizno bacanje pod noge kao veliki uspjeh “državnika”; 

Njihovo histerisanje mjera je njihove inteligencije; Što je histerija veća, to je inteligencija manja. Nikakvi aparati tu ne pomažu. Jezivo.

5. 
Šta li će Rusi reći na ovoliko puzanje?! Ježim se i od pomisli. Baš jezivo.

6.
Dodik je Vučiću čestitao polovne MIG-ove; MIG-a od Vučića Dodiku ni dalje nema.

7.
Ipak, Dodik je ostvario svoj dječački san: stigao je konačno iz rodnih Mrčevaca u centar Banjaluke - RK “Boska”, gdje je njegova porodica, kako sam to prvi objavio, otvorila restoran; Toliko uništenja sopstvenog naroda, toliko laži, prevara, obmana, otimačina… samo da bi se materijalizovala ona narodna: Selo hvali, a u kafanu u Boski se svali.

8.
Restoran u Boski mjera je provincijalizma koji hara Republikom Srpskom; Kao Ciklon; Restoran u Boski mjera je mentalnog provincijalizma Milorada Dodika. Mega mjera!

9.
Da bi Dodik postao prvi u svom selu, a postao je, cijena je bila iznimno visoka: Republika Srpska zadnja je u Evropi. A i šire.

10. 
Ako vam kažem da je Ž.C. nedavno pretukla jednog direktora jednog važnog preduzeća, jer je firmu doveo u teški minus, vjerovatno mi nećete vjerovati; Vjerovali ne vjerovali, Ž.C je “ubila Boga u njemu”. Šakama i nogama. 

Na Javnom servisu o tome ništa nije objavljeno, iako je to bio njen vrlo uspješan ultimat fajt debi. Čelična Žeki!

11.
Nakon prvog uspješnog razbijanja, Ž.C. se baš umislila, pa pomislila da je Gospodarica Univerzuma, te sa te pozicije naglasila da ona “duboko vjeruje da SAD, sa republikancima na čelu, može biti velika i sjajna, da može biti izbalansirana i pravedna i da je to Amerika koja se želi vidjeti i koja će popraviti sve ono što u svijetu ide u pogrešnom pravcu”.

Sad neko može pomisliti da je i Ž.C. dobila poneki udarac tokom ultimat fajta! Iskreno nije, ali ima problem sa percepijom: Misli da su SAD veličine San Marina!

Demokratija je, može da misli šta hoće.  

12.
Podgrab je seoce kraj Pala.

U tom seocetu rođen je Nedeljko Elek, prvi paljanski pogrebnik, čija ukopna firma se ne zove “Dugo konačište”, već “Megasun”.

Elek ima dva mercedesa: Mercedes GL (235.000 KM) i Mercedes S klase (250.000 KM).

Eleka vozi šofer, koji ima bijele rukavice. Otvara mu zadnja vrata da bi Elek mogao da sjedne. Onda vozač vozi. Elek razmišlja - o Milenijumskim poslovima. Koji propadaju u ovom Milenijumu.

Najbolji komentar ponašanja Eleka i vozača i bijelih rukavica dao je jedan nezavisni posmatrač riječima: “E moj Podgrabe”!

13.

Ostanite sa mnom!