петак, 16. децембар 2016.

Metuzalem u šoku i teškoj depresiji: Seljaci mu nisu došli na rođendansko slavlje

piše: Slobodan Vasković

Stevo Mirjanić Metuzalem danas je napunio 71 ljudsku godinu, što je u Univerzumu iz kojeg je stigao u RS - 7.100 godina, što će reći da je još vrlo vrlo mlad.

Međutim, rođendanske čestitke mu baš ne idu od ruke, jer niko iz Udruženja poljoprivrednika nije htio da mu se odazove na sastanak, koji je trebalo da se održi danas.

Trebalo je da se razgovara o budžetu za poljoprivredu u narednoj godini i ekonomskoj politici.

Seljaci su mu nedolaskom poslali najbolju “čestitku” i pokazali svoju oduševljenost što im Vlada RS za ovu godinu treba isplatiti još 45 miliona KM za podsticaje, ali od tih para nema ništa.

Suočen sa bojkotom Seljaka, Mirjanić je, prema tvrdnjama očevidaca, duboko tronut klonuo u fotelju, a tražio je i mirišljavu so pod nos.

Seljaci su tražili da sastanku prisustvuje i premijerke Željka Cvijanović. Potpuno je nejasno zbog čega, jer para nema, osim ako nisu smatrali da ima jak kapacitet pluća pa da ona dune u rođendanske svjećice.

Ovo je drugi težak atak Seljaka na Metuzalemov “integritet” i to u samo tri dana: Već sam objavio da su predstavnici svih šest udruženja nezadovoljni napustili sastanak (13.12.o.g.) sa premijerkom i ministrima. 

Nakon što su izašli iz kabineta u lov na njih, po hodnicima vlade, krenuli su Predrag Gluhaković, ministar trgovine, Dragan Lukač, ministar policije, i I.K.J., savjetnica Željke Cvijanović.

Uzalud su bili pozivi da se vrate na sastanak, od toga nije bilo ništa.

Kako pomenuta trojka nije uspjela pohvatati predstavnike udruženja, stvar u svoje ruke preuzeo je Stevo Mirjanić Metuzalem, ministar poljoprivrede, koji je redom pozivao predsjednike svih udruženja: Niko mu se nije javio na telefon.

Metuzalem je nakon toga klonuo u fotelju, psihički slomljen, jer mu je, nakon odbijanja poziva, teško narušen “ugled” u Vladi RS.