четвртак, 22. децембар 2016.

Dodik nije pozvan na zvaničnu inauguraciju Trampa

piše: Slobodan Vasković

SRNA je, pozivajući se na izvore iz Vašingtona, objavila da je Milorad Dodik "dobio poziv iz SAD-a na prijem u Vašingtonu, povodom inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa".

Kako je navedeno, prijem će biti održan 20.01. sledeće godine u Vašingtonu, kada će Tramp preuzeti dužnost predsjednika SAD-a.

SRNA nije objavila na koji prijem je pozvan Dodik i ko organizuje taj prijem? A moguće je da ga organizuje, primjera radi, i Obrad Kesić ili "Vojska spasa" ili, pak, neko treći... povodom inauguracije Trampa, jer mu/im je baš milo što je g. Donald Tramp izabran za predsjednika SAD-a. 

"Koliko nam je poznato, ambasador Bosne i Hercegovine u SAD, kao zvanični predstavnik te zemlje, biće pozvan na inauguralne događaje. Nije praksa da dobivamo informacije o spiskovima zvanica na mnogobrojne, javne i privatne, događaje koji se dešavaju u vezi sa zvaničnom ceremonijom", odgovoreno mi je iz Kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD-e u BiH, na upit povodom Srnine vijesti.  

Nema dileme da Dodik, bar dosad, nije pozvan na zvaničnu inauguraciju novog predsjednika SAD-a Donalda Trampa. Što ne znači da neće nastaviti lobirati da se to i desi. 

Ako se pažljivo pročita vijest koju je objavila SRNA i iz nje je jasno da Dodik nije pozvan na zvaničnu inauguraciju, već na neki prijem. Koji, tek ćemo da saznamo.