среда, 21. децембар 2016.

Kasipović prisiljava Novakovićevu da podnese ostavku ili da povuče inicijativu za smjenu nasilnika Stojčinovića

piše: Slobodan Vasković

Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi RS, dobio je zadatak od Milorada Dodika da po svaku cijenu slomije Danijelu Novaković, Republičkog pravobranioca i sačuva Mirka Stojčinovića na poziciji Zamjenika pravobranioca Republike Srpske sa sjedištem u Banjaluci.

Kasipović je 20.12. o.g. ultimativno zatražio od Novakovićeve da “ili podnese ostavku ili povuče Inicijativu o smjeni Stojčinovića”.

Ukoliko bi povukla bilo koji od ovih poteza, Novakovićeva bi svu odgovornost za haos koji je nastao, nakon njenih tvrdnji da joj je Stojčinović brutalno prijetio, preuzela na sebe, a Kasipović bi Dodikovo naređenje izvršio “u rukavicama” i neokaljan.

Kasipović pritišće snažno Novakovićevu kako on ne bi morao da preduzme nikakve mjere, iako je to javno obećao nakon njenog istupa o prijetnjama. 
“Ukoliko bi Novakovićeva uradila bilo šta od onog na što je tjera Kasipović, preuzela bi svu krivicu na sebe, a Dodik i Budo Stanković bi nastavili da krčme zemljište koje pripada Gradu i zarađuju milione prodajući ga tajkunima”, tvrde moji izvori.

Radojičićevo pozerstvo
Oni ističu da im u tom poslu nikakvu prepreku ne predstavlja ni gradonačelnik Igor Radojičić, koji je pozerski izjavio da “zbog prelaznog perioda i usaglašavanja određenih akata grad Banjaluka još od Pravobranilaštva Srpske nije preuzeo nadležnost zastupanja pred sudovima u predmetima koji se odnose na grad.
Radojičić je dodao da je zbog broja predmeta neminovno da grad sam sebe zastupa i da će to učiniti čim se stvore neophodni uslovi. (ATV)

Radojičićev isprazni verbalni slalom je tek bježanje od odgovornosti, jer Grad ima i sada mogućnost da putem Sudova zatraži vraćanje otete imovine, pa i one koju je aneksirao Stanković, uz Dodikovu podršku. 

Postoji još niz slučajeva u kojima je oteto gradsko građevinsko zemljište, čak i za vrijeme kratkotrajne Radojičićeve vladavine Gradom, ali očito je da novi Gradonačelnik po tom pitanju ne želi ništa da preduzme. Pitanje je zašto?!

Novakovićeva podnijela krivičnu prijavu protiv Stojčinovića
Osim što je pokrenula Inicijativu za smjenu Stojčinovića, Novakovićeva je nadležnom Tužilaštvu podnijela i krivičnu prijavu zbog njegovog kriminalnog djelovanja u slučaju otimanja gradske zemlje, koju je Stanković prodao “Bingu”.

Stojčinović je na poziciju Zamjenika pravobranioca imenovan po dogovoru Dodika i njegovog kuma Bude Stankovića da bi “pokrio” otimačinu zemljišta što ga koristi Poljoprivredna škola, a koje pripada Gradu Banjaluka.

Jedan od poslova je i legalizacija 30 dunuma koje je Stanković oteo malverzacijama od Grada i prodao firmi Bingo za 7,3 miliona KM.

Vrh Režima otvoreno podržava kriminal
Slučaj Danijele Novaković i pritisaka koji se vrše na nju, samo je još jedan u moru dokaza da je Vrh Režima, na čelu sa Dodikom i njegovim tajkunima, potpuno privatizovao RS, posebno Banjaluku i da otimaju sve što je vrijedno, ne prezajući ni od prijetnji, ucjena i otvorenog kršenja zakona.

Institucije ne postoje, jer je Budo Stanković institucija. On je, da podsjetim, zbog istih razloga imenovao i direktora Republičke geodetske uprave. Na tu poziciju doveo je svog poslušnika Miloša Komljenovića. 

Na kraju, Dodik je zaista neviđeni licemjer: u istom danu javno optužuje sindikate za nesolidarnost sa radnicima, iščuđava se što radnici ne prihvataju smanjenje plata, a, istovremeno, tajno stvara uslove za nastavak djelovanja gradske građevinske mafije, naredbom za progon i smjenu Danijele Novaković i spasavanje nasilnika i prevaranta Mirka Stojčinovića.