недеља, 18. децембар 2016.

“Stelt Leklerk”, projekat MUP-a RS, u punoj funkciji

piše: Slobodan Vasković

“Stelt Leklerk”, projekat MUP-a RS za borbu protiv kriminala i korupcije, u punoj je funkciji.

Projekat je baziran na Siniši Kostreševiću, načelniku Uprave kriminalističke policije, koji je na tu poziciju postavljen prije nekih mjesec dana.

Suština projekta je da Kostrešević ostane “Stelt” (nevidljiv) i da kao takav provede brojne istrage, hapšenja i ostale radnje, potrebne za efikasnu borbu protiv kriminala.

Kriminalci, posebno oni iz vlasti, su baš u strahu: Niko ne zna kako Kostrešević izgleda, tako da je realno da sjedi pored njih upravo u trenucima dok oni dogovaraju prljave poslove, sve to vrijedno bilježi i dokumentuje, a zatim pokreće mehanizme za njihovo hapšenje.

Samo vrlo vrlo mali broj osoba zna kako izgleda Kostrešević, koji ponekad bude i vidljiv, ali vješto maskiran, pa tom malom broju osoba mora svaki put da se predstavi lozinkom: “To sam ja, Leklerk Kostrešević”!

U MUP-u RS, posebno u UKP-u, profesionalnost je na dosad neviđenom nivou: niko ne vidi novog Šefa, a svi znaju da je negdje tu. Neki sumnjaju da je čak sposoban stopiti se sa podom, zidom, a ni “kata plafon” mu nije nepoznata. Štaviše, ekspert je za nju, što je dovelo do pune borbene antikriminalne gotovosti u UKP-u.

Prva faza antikriminalnog projekta “Stelt Leklerk” obavljena je stopostotno i, naravno, u najvećoj tajnosti.

Ona se sastojala u tome da se stvori privid da na sajtu MUP RS nema ni Leklerkove slike, a ni biografije, ni imena ni prezimena, ni ko je načelnik UKP-a (Prvi put u istoriji policija Svijeta to se, zvanično, ne zna). 

To je varka: Ima i slika i biografija, ali su postavljene nevidljivom Stelt tehnologijom, pa samo najjače agencije Zemnog Šara mogu da saznaju kako izgleda moderni srpski Robokap - pola čovjek, pola ko zna šta.

Ranije sam objavio da se Kostreševiću šije Stelt uniforma, a u kancelariju mu je donesen i novi steltračunar i internet veza. Za nevidljive mejlove. 

Ne postoji nijedna fotografija Kostreševića, a ona koja se može naći na netu nije njegova, već njegovog imenjaka i prezimenjaka koji, takođe, radi u MUP RS.

Kriminalci oprez; Možda upravo u ovom trenutku kraj vas sjedi, stoji, čuči, leži, dubi na glavi…,  Stelt Leklerk Kostrešević. I bilježi plajvazom!

P.S. U cijelom projektu pojavio se problem pojavljivanja Kostreševića na pres konferencijama, nakon uspješno izvedenih akcija. Tu je napravljen ekološki podprojekat: Leklerk će se pojavljivati sa Papirnom kesom na glavi, zato što je biorazgradiva. Najlon kesa odbačena je odmah na početku osmišljavanja ekološkog podprojekta. 

MUP RS je već direktnom pogodbom nabavio set Papirnih kesa.