четвртак, 15. децембар 2016.

Ministri lovili seljake po hodnicima Vlade RS; Seljaci uspjeli pobjeći

piše: Slobodan Vasković

Bilo je dramatično tokom razgovora (13.12.o.g.) između Željke Cvijanović i ministara sa predstavnicima šest poljoprivrednih udruženja o budžetu i ekonomskoj politici za 2017. godinu: Nakon što su predstavnici svih šest udruženja nezadovoljni napustili sastanak u lov na njih, po hodnicima vlade, krenuli su Predrag Gluhaković, ministar trgovine, Dragan Lukač, ministar policije, i I.K.J., savjetnica Željke Cvijanović.

Nastao je pravi stampedo, a predstavnici udruženja uspjeli su umaći ministrima i savjetnici, koja je bila najbrža i gotovo ih stigla.

Uzalud su bili pozivi da se vrate na sastanak, od toga nije bilo ništa.

Nakon što pomenuta trojka nije uspjela pohvatati predstavnike udruženja, stvar u svoje ruke preuzeo je Stevo Mirjanić Metuzalem, ministar poljoprivrede, koji je redom pozivao predsjednike svih udruženja: Niko mu se nije javio na telefon.

Metuzalem je nakon toga klonuo u fotelju, psihički slomljen, jer mu je, nakon odbijanja poziva, teško narušen “ugled” u Vladi RS.

Groteskne scene “lova na poljoprivredne pregovarače”, viđene u Vladi RS, posledica su činjenice da je iz ovogodišnjeg budžeta seljacima isplaćeno samo15 miliona; Vlada RS duguje im još 45 miliona za ovu godinu. 

Fiskalna godina završava 28.02.2017. godine, tako da nema nikakve šanse da im se isplati sav dug; Mogu se jedini nadati da će im možda biti isplaćeno još 15 miliona KM, maksimalno, a ostatak od 30 miliona ide u budžetsku stavku “dođem ti”!