понедељак, 25. мај 2015.

URGENT: Vasković upao u Vladu RS i iskopirao potvrdu o Mjenici za RK “Boska”

piše: Slobodan Vasković

Sve moram sam. A targetiraju me kao Projekat. Prije nekoliko dana sam, kao Savjestan Projekat, zamolio ministra Dragana Lukača da nađe nekog mlađeg ko bi otišao do Kancelarije 615, na šestom spratu Vlade RS, kako bi uzeo kopije mjenica za Robnu kuću „Boska“, što bi dokazalo da mjenice, vrijedne 300.000 evra, postoje.

Međutim, MUP RS ni da mrdne. Stoga je Projekat morao sam, tokom kišne noći, preko klizavih stakala na Mordoru ponovo doći do Kancelarije 615 i izuzeti Potvrdu da je „Zekstra grupa“ predala jednu praznu Menicu, serijski broj AA7904618, kao sredstvo garanacije za izvršene obaveze Kupca po Ugovoru o prodaji akcija u RK „Boska“, zaključenog 3. oktobra 2008. godine.

Iz Potvrde uočavamo da je Menica prazna i da nema ni reči o 300.000 evra, pa se pitam da li je uvaženi profesor Jugoslav Jovičić, koji je tokom dana osumnjičen da je „uništio ili falsifikovao“ Ugovor o prodaji RK „Boska“, možda izbrisao i onih 300.000 evra sa Menice, iako u to vreme nije radio. (Mešam ekavicu i ijekavicu, jer sam višestruki Projekat).

Kad smo već kod MUP RS, koji nije našao Menicu, ali jeste, kako tvrde, dovoljno dokaza za krivičnu prijavu protiv uvaženog profesora Jovičića, pitam se kako je moguće da policija nije mogla utvrditi da li je dotični uništio ili falsifikovao Ugovor o prodaji Boske?!

Ako je uništio Ugovor, kako ga je onda falsifikovao?! Ako ga je falsifikovao, onda ga uvaženi g. Jovičić nije otuđio?!
MUP je osumnjičio g. Jovičića da je krivično djelo „ili" "ili“ počinio u periodu od 17. septembra 2012. do 14. marta 2013. godine.

Aktuelni ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković navodno je 10. marta ove godine otkrio da je Ugovor nestao. Dakle, dvije godine nakon što je, po tvrdnjama MUP RS, Ugovor nestao.

Kakve su to institucije koje dvije godine nemaju pojma da im je nešto nestalo?! Nikakve.

Naravno, objeda uvaženog profesora Jovičića nije ništa drugo do pokušaj odvlačenja pažnje sa teških kriminalnih djela počinjenih tokom i nakon privatizacije RK “Boska”. I zašto bi prof. Jovičić uzimao, uništavao ili falsifikovao privatizacioni Ugovor za RK “Boska” kada on nije ni potpisao ni realizovao ni pregovarao niti učestvovao u bilo čemu u vezi sa “Boskom”.

Kada je MUP već tako sposoban, sigurno će raskrinkati milionsku pljačku izvršenu preko “Boske”.

P.S. Mrzim kad moram raditi i po kiši. Upravo su Projektu iz Centrale naložili da ode slikati poslovni prostor ministra Dragana Lukača u naselju Obilićevo, koji mu je poklonio R.Đ., jer je dobar čovjek.
Prehlada mi ne gine.

vezani tekst: Vasković pronašao „nestali“ Ugovor o prodaji RK „Boska“, koji je sklonio Režim