понедељак, 4. мај 2015.

Bijele Čizmice na ATV-u: Ko sam, gdje sam, kud sam kren'o

piše: Slobodan Vasković

Ološ&Ostaci najcrnje udbaške aure (preostale u SDS-u) i Milorad Dodik&Režim, koji su logistička podrška Ološu, u velikom su problemu: Njihov Mandžurijski kandidat za predsjednika SDS-a Mićo Mićić doživio je potop na ATV-u. Uprkos natčovječanskim naporima Zakupljenog Voditelja da Mićića spriječi od davljenja u sopstvenom neznanju, nedorečenosti, neodređenosti, plitkosti…

Mićić nema kapaciteta da ćuti sat vremena (jer mu je to pametnije, umjesto što tucmuca), a kamoli da vodi SDS.

U sat vremena sadomazohističkog istupa, u kojem se Mandžurijski kandidat “predstavio” kao potpuno nekompetentan, nije bilo ni jedne jedine riječi o novoj stranačkoj organizaciji, stranačkoj politici, pravcima djelovanja; Ni riječi o načinima borbe protiv Oligarhije, o načinima izlaska iz krize; Ništa o borbi protiv kriminala, korupcije, ni riječi o poplavama i nečinjenju republičke vlasti za vrijeme njihovog trajanja i nakon potopa… Izbjegao je izreći iole ozbiljniju kritiku vlasti, protiv koje se, navodno, namjerava boriti.

Mićić je bio potpuno dezorijentisan, konfuzan, bezidejan, beskrvan, bez jasnog stava o bilo čemu; Bez stava uopšte.

Veći dio njegovog mučnog istupa djelovalo je da je Mićić kandidat za predsjednika Mjesnog ili, u najboljem slučaju, Opštinskog odbora.

Usko ograničeni vokabular preznojio ga je i unervozio toliko da je na momente djelovao potpuno izgubljen.

Još uvijek ne postoje kliješta kojim bi se njemu iz usta istrgla suvisla rečenica.

Megaprojekat Ološa&Ostataka najcrnje udbaške aure (preostale u SDS-u) i Milorada Dodika&Režima, koji su logistička podrška Ološu, pokazao se potpuno promašenim. Džaba su uložene velike pare u njega i silni sati preskupog TV programa.

Ali, demokratija je, pa i Mandžurijski kandidati imaju puno pravo na takmičenje. Što treba snažno podržati, kako bi se već jednom stalo u kraj eksperimentima Kartelskih Laboratorija u kojima je iznjedrena “Željka”, koja nije u stanju izgovoriti čak ni Faktički!

U svakom slučaju velika je šteta što Mićić kod Zakupljenog Voditelja nije nastupio u Bijelim Čizmicama. Bar bi nešto bilo upečatljivo.