недеља, 3. мај 2015.

Skupština SDS: Bosić će demolirati Mićića, Dodikovu „Željku“ u SDS-ovim redovima

piše: Slobodan Vasković

Mladen Bosić demoliraće Miću Mićića na Skupštini SDS-a, koja će se održati 10. maja u Banjaluci.

Bosićeva pobjeda je neupitna, urpkos agresivnoj kampanji Mićićeve „Armije Ološa i Mreže podrške Ološu“, koja pokušava nametnuti pobjedničku euforiju prije Skupštine stranke.

Stoga je Skupština SDS-a isključivo bitna zbog činjenice da će dati odgovor na pitanje kolika je stvarna snaga Ološa unutar te stranke i da li ona iznosi petinu ili šestinu tog tijela?!

Treba imati u vidu da je Mićić dvostruki kandidat: Ološa&Ostataka najcrnje udbaške aure (preostale u SDS-u), i Milorada Dodika&Režima, koji su logistička podrška Ološu. Što i ne čudi, jer Ološ i ide uz Ološ.

Odgovor na pitanje da li je petina ili šestina podlegla „čarima“ Ološa veoma je važan, jer će u jednoj mjeri determinisati buduće političke odnose u RS; Ta mjera nije ključna po njih, ali će predstavljati jedan od agresivnijih sporednih faktora u periodu do jeseni (larmanje po medijima, pokušaj odvlačenja pažnje sa stvarnih problema), kada je na dnevnom redu ekonomski, finansijski, privredni... slom, koji će ujedno biti i slom vladajuće Oligarhije; Koncepta vlasti po principu vampirizma, u kojem se Žrtvi (čitaj Narodu) isisava i zadnja kap životne supstance.

Bitno je naglasiti da komad koji će Ološ, predvođen Mićićem, osvojiti na Skupštini ni na koji način neće predstavljati faktor iza jeseni, posebno ne dugoročni, jer će završiti na potpunoj margini značajnijih političkih dešavanja, samim tim i nestati.

Mjeseci do septembra (njih četiri) su Biti ili Ne Biti za Dodika&Režim: Novac ne mogu da nađu, kako bi premostili ogromnu finansijsku dubiozu; U septembru se otvaraju sve crne rupe, kroz koje propadaju i plate i penzije i ostala budžetska davanja... U septembru neće više biti ničega. I taj septembar može se već sada okarakterisati kao Crni. Najcrnji.

Dodikov pokušaj puča u SDS-u, uz pomoć organizovanih Kartela koji stoje iza kandidature Mićića, ima za cilj promjenu navedene nesporne činjenice, stvaranjem Velike Koalicije na nivou BiH/RS (koju bi dominantno vodio Dodik).

Jednostavnije rečeno, Dodik se kandidovanjem Mićića pokušava dokopati vlasti u Sarajevu, ne bi li izmolio/prijetnjama prisilio Strani faktor da ga iz agregatnog stanja Političkog Mrtvaca vrati bar u stadijum Zombija.

Strani faktor je ključan, jer drži ključeve od riznica, koje su za Dodika zauvijek zaključane.

Uzaludan je to pokušaj, jer Dodik je prekrižen. Uzalud Mićić nudi funkcije za podršku na Skupštini.  

Dodik nije više samo najveći regionalni politički problem, već i bezbjednosni, zbog stalnih pokušaja da BiH/RS pretvori u žarište nove velike krize, ako treba i oružane.

Otud i Dragan Lukač na čelu MUP-a RS, jer on razmišlja kundakom, a ne glavom.

Međutim, Karteli ga žele sačuvati, jer je njihov najuspješniji agent. Svjesni su da je na izmaku, ali ga pokušavaju održati dok ne nađu nekog njemu sličnog.

Otud i kandidatura Miće Mićića, koji je, sam po sebi, nebitan; Mićić je Kupljena Roba za jednokratnu upotrebu, medijum preko kojeg bi karteli ojačali Dodika i nastavili upravljati sa njim. Riječju, Mićiću na čelu SDS-a namijenjena je uloga Željke Cvijanović u Režimu/SNSD-u. Mićić je za Dodika SDS-ova „Željka“.

Bitni su oni koji stoje iza SDS-ove „Željke“ i čija je namjera da u BiH, koristeći Dodika i obje "Željke", nastave rat političkim sredstvima (ako ustreba i krvavim incidentima), kako bi mogli nesmetano, kao i proteklu deceniju, otimati, pljačkati i uništavati.

Naravno, Mićićev izborni debakl neće ujedno značiti i njihov. Riječ je o surovim, beskrupuloznim, prebogatim osobama, koje će se, nakon poraza 10. maja, pregrupisati i potražiti nove „Miće“ i „Mićiće“, kako bi artikulisali svoje kriminalne interese.

Proces odvajanja Države od Mafije biće nastavljen sličnim dešavanjima u drugim partijama.

Što se tiče Mićića, on će 11. maja biti tek incident, istina odvratan i neprijatan po stranku kojoj se desio, ali i značajan kao novi korak u odvajanju te partije od Ološa i Ostataka crne udbaške aure, preostalih u SDS-u. Za SDS je to veliki korak, za sveukupne procese tek pužev. Ali, važno je da se kreće.

vezani tekst: 10. maj: Dan Ključne Bitke protiv Ološa