петак, 8. мај 2015.

Mićićev ološ spreman i na nasilje

piše: Slobodan Vasković

Prije nekoliko dana objavio sam da će Mićo Mićić na Skupštini SDS-a osvojiti najviše 138 glasova, čime ni na koji način ne može ugroziti ubjedljivu pobjedu Mladena Bosića.

Međutim, ta cifra više ne važi, i kako sada stvari stoje, Mićić može uzeti najviše 115 glasova.

Ogromnom broju delegata SDS-a je, od Mićićeve kandidature do danas, postalo jasno da se ne radi ni o kakvoj demokratskoj borbi za lidersku poziciju, već da iza Mićićeve kandudature stoje Ološ&Režim, kojima je cilj dokopati se prevlasti u stranci kako bi je na tacni isporučili SNSD-u.

Riječju, postalo im je jasno da je Mićićev pokušaj osvajanja liderske pozicije u SDS borba za Dodika, a ne borba protiv Dodika i Režima, koji je za devet godina vladavine u Republici Srpskoj uništio sve što se uništiti može.

Mićića i njegove jastrebove, koji vode bjesomučnu kampanju protiv Bosića i svih onih koji podržavaju lidera SDS-a, posebno je pogodilo kada im je rečeno da će Bosića na Skupštini podržati i Obren Petrović iz Dobija i Darko Banjac iz Kozarske Dubice

Opasno je što su Mićićeve pristalice, iako malobrojne, vrlo agreseivne i nasilne, pa čak i fizički prijete onima koji podržavaju Bosića.

Osim toga, oni zovu po opštinskim odborima SDS-a i prijete ljudima da će neki od njih biti izbačeni iz stranke ili da će ostati bez posla u stranci.

Mićićevi ljudi osmislili su i izlaznu strategiju, kada se u nedelju konačno obznane rezultati i posvjedoči poraz Mandžurijskog kandidata.

Oni će tada zasuti režimske medije tvrdnjama da su pobijedili, ali da su Mićićevi glasovi pokradeni.

Bez sumnje, spremni su na sve, čak i na fizički sukob, što ne čudi, jer im je jedini cilj uvesti SDS u partnerstvo sa SNDS-om i dokopati se funkcija u izvršnoj vlasti, kako bi potom zajedno nastavili da otimaju ono što se u opustošenoj Republici Srpskoj još oteti može.