среда, 6. мај 2015.

Bra(z)de

piše: Slobodan Vasković

Pratim pažljivo kampanju Mandžurijskog kandidata Miće za predsjednika SDS-a i primjećujem da nema slogan. A imao je divnih rješenja kao „Moja kuća srpska“, „Srpska kuća do kuće“, „Za pobjedu Srpske“...

Propustio je i da otvori tviter nalog, pa niko ne zna da li je posijao krompir. „Dakle, samo prirodno“ mu je promaklo.

Šteta što nije otvorio tviter nalog, jer je mogao da ništa ne objavljuje. Što bi se shvatilo kao promišljanje. Umjesto toga izabrao je da govori, ali ga niko, uz sav trud, nije razumio.

Nije pustio ni bradu, što ima smisla: Shvatilo bi se, to sa bradiranjem, da je Mićo nezadovoljan stanjem u matičnom SNSD-u. Ipak se čovjek takmiči u SDS-u.

Mićo nije otvorio čak ni blog. Prava šteta, jer ga je mogao nazvati “Nesamostalnost SDS-a” i na njemu objaviti Deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj Velikoj Koaliciji sa svojom matičnom strankom – SNSD-om. U kojoj bi se založio da Dodik preuzme i liderstvo u SDS-u, a da se Radojičić obavezno obrije. Kako mu ne bi našli dlaku u brazdi. I da više na Sabore ne dolazi u sivom odijelu, jer dosta je više svima njegovog “govora sa mreža”; Samo Srbima treba još da im u crnilo unosi sivilo. "Govor odjeće" treba se zakon zabraniti.

Iza Mandžurijca stoje svi Režimski Mediji. Toliko ga hvale, da su ga potpuno, definitivno i bez ostatka uništili.    

Zato Bosiću kampanja i ne treba: sasvim mu je dovoljno Mićo protiv Mićića.

Pažljivo pratim i istupe Igora Crnatka. U Briselu je o terorizmu rekao isto što i u Drvaru, prije sedam dana. Svake srijede isto. Copy paste.

Pošto je BiH u ozbiljnoj finansijskoj krizi, ne bi bilo loše da Ivanić prestane slati Crnarka na bilo kakva putovanja, dovoljno je da mejlom šibne njegov drvarski govor. Pare bi ostale u Budžetu, a Crnatka ionako niko ne sluša. Sem mene dokonog.

Kad smo već kod Ivanića vrlo nevoljko je potvrdio da je smijenio Škrbića i imenovao Mirkića. Toliko nevoljko da im ni imena nije spomenuo, već samo funkciju - ambasador u Srbiji. Izmakla mu je prljava trgovina Škrbićevom pozicijom. Što Ivanić teško može svariti, jer je ostao bez suštinskog dijela “autohtone politike” u naredne dvije godine, koliko je trebalo još da traje Škrbićev mandat.

Nije rekao ni riječ o nepotizmu u diplomatiji koji produkuje, iako je njegov PDP donio Deklaraciju protiv nepotizma. Ko još čita PDP-ove Deklaracije i sluša Crnatka, sem mene dokonog? Niko. Ali, već će neko objaviti riječ dvije o nepotizmu u diplomatiji. I Ivanićevoj ulozi u tome.

Sabor PDP-a bio je najavljen za septembar, ali je, nezvanično, već odgođen za oktobar/novembar. Pojavile se Brade. A i Crnadak treba vremena da nauči novu lekciju. Nije red da na Saboru govori o terorizmu, kao da je u Drvaru.

I NDP bi trebalo da ima Sabor najesen, ako uspiju naći spiskove sa svojim stvarnim članovima. A ne onim iz drugih partija, koje kandiduju, po tradiciji, na svojim listama. Jasno je da nije greška u izboru kadrova, već spiskova.

Kad smo već kod spiskova, Dodik&Režim su spiskali sve. Po spisku i po nespisku. Sve što su stigli. Ostalo je još da spiskaju Miću i nakon toga kapak.

A ispred kapka Dragan Lukač, koji razmišlja kundakom, a ne glavom. Dakle, samo prirodno!