недеља, 31. мај 2015.

Dokumenti o Lešinarenju: Bili Piton pljačka mrtve penzionere

piše: Slobodan Vasković

Prije dva mjeseca (01. aprila 2015.) objavio sam da Prvi Lihvar Republike Srpske Zoran Tegeltija otima novac i od mrtvih penzionera. Preciznije, od njihovih porodica.

Tegeltija je, zajedno sa Mladenom Milanovićem Kajom, stvarni vlasnik mikrokreditne organizacije „Prvo penzionersko mikrokreditno društvo“ d.o.o. (PPMK), koje je specijalizovano za davanje kredita penzionerima

Kada penzioner, koji je podigao kredit u Tegeltijinom i Kajinom PPMK, a da nije vratio zaduženje, Bili Piton, poput Lešinara, tada uzima novac od Fonda PIO, namijenjen za troškove pogreba.

Potvrđuje to i Ugovor o vršenju obustava na primanja korisnika prava iz penzijskog invalidskog osiguranja, potpisan između Fonda PIO Republike Srspke i Prvog penzionerskog mikrokreditnog društva, 29.06.2012. godine.

Ugovor su potpisali Mladen Milić, direktor Fonda PIO i predstavnik Prvog penzionerskog društva.

U članu I Ugovora navedeno je sledeće: “Obustave će biti vršene i od sredstava koja se isplaćuju za slučaj smrti korisnika prava na ime troškova sahrane”!

Fond PIO RS isplaćuje familijama preminulih penzionera naknadu za pogrebne troškove u visini od 500 KM. Ukoliko je preminuli ostao dužan Tegeltiji, Fond PIO isplaćuje 500 KM njegovoj mikrokreditnoj organizaciji, a ne porodici.

Iz Ugovora je jasno da Tegeltija i Mladen Milanović Kaja otimaju i od mrtvih penzionera. Morbidno.

Ugovor koji objavljujem svjedočanstvo je o beskrupuloznosti Tegeltijinog Klana i sa pravom se on može nazvati Bili Piton, nekrofilni biznismen.ovlasticu da otima novac od mrtvih penzionera ima samo Bilijevo i Kajino mikrokreditno društvo, dok druga, za koje, takođe, Fond PIO vrši obustave po penzionerskim kreditima, tu privilegiju nemaju.
Vidljivo je to iz “Ugovora o  o vršenju obustava na primanja korisnika prava iz penzijskog invalidskog osiguranja”, potpisan između Fonda PIO RS i mikrokreditnog društva “FinCredit” doo Banjaluka 30. marta 2015. godine, kao i iz “Ugovora o vršenju obustava na primanja korisnika prava iz penzijskog invalidskog osiguranja”, potpisan između Fonda PIO RS i “Igmin invest mikrokreditna fondacija” Banjaluka, 8. septembra 2014. godine.

Jedino u Ugovoru sa Prvim penzionerskim društvom postoji klauzula o otimanju od mrtvih, dok u preostala dva te odrednice nema. I ta činjenica ukazuje da je Fond sa ostalim ugovorima pokrivao onaj sa Tegeltijom.

Otimanje sredstava koja se isplaćuju za slučaj smrti korisnika prava na ime troškova sahrane, najogavnija su zloupotreba zakona iza koje stoje osim Klana Bilija Pitona, još Mladen Milić i Miladin Stjepanović, Milićev pomoćnik!

Troškove sahrane Fond PIO može prisvojiti samo ako penzioner ima obavezu prema Fondu, kao što je to u slučaj tzv. Regresnog postupka - obustave po osnovu preplate penzije. Kada se utvrdi da je neko primao više novca nego što mu po pravu pripada, onda se donosi rješenje da vrati bespravno stečena sredstva.

U svakom drugom slučaju, Fond PIO je dužan isplatiti troškove sahrane porodici ili nekom ko je nasljednik.

Pa tako i u slučaju da penzioner premine, a da nije vratio kredit Tegeltiji i Kaji. Oni bi se, u takvim slučajevima, morali prijaviti za ostavinsku raspravu, koja se vodi pred Sudom. A ne naplaćivati preko troškova sahrane, što su im omogućili Milić i njegov potrčko Stjepanović.
  
Stjepanović je kadar Petra Đokića, a njegova sklonost kriminalnim radnjama i preporučila ga je za visoku funkciju u Fondu.

vezani tekstovi:
Dosje: Nepodnošljiva Lakoća Pljačkanja