уторак, 19. мај 2015.

Banjac najizvjesniji SDS-ov "Papak"; Vasić&Co ostaju

piše: Slobodan Vasković

Nakon Sabora SDS-a na kojem je Mladen Bosić ponovo izabran za predsjednika stranke uveliko se polemiše o tome da će neki od partijskih funkcionera, koji su bili u taboru Miće Mićića, napustiti SDS.

I ne samo da se polemiše o tome, već iz vrha SNSD-a pozivaju poslanike SDS-a da napuste stranku i da se priključe vladajućoj većini.

Tipovani su/pozivani Dragomir Vasić, Slađana Nikolić i Siniša Ilić iz Zvornika, Slavko Dunjić iz Gradiške, koji je nedavno isključen iz SDS, i Darko Banjac iz Kozarske Dubice.

Dragomir Vasić je odbio ponude, uz obrazloženje da je on 25 godina u SDS i da ne namjerava da napusti stranku. To bi, opet, trebalo značiti da Nikolićeva i Ilić ostaju u SDS.

Slavko Dunjić, koji je u februaru isključen iz SDS, ali se žalio na tu odluku, veoma teško će se priključiti vladajućoj većini.

Darko Banjac je na izlaznim vratima iz SDS. On je već dugi niz godina u izuzetno bliskim odnosima sa SNSD-om, i u nadzemnim i u podzemnim. Banjac je u ovom trenutku najbliži tituli „Papka“.

Što se tiče banjalučkog ispljuvka Jovice Stanišića, taj nikada i nije bio u SDS-u, ali jeste bio ubačen u tu stranku, protiv koje je sve vrijeme radio. Vratiće se tamo gdje je već godinama.