понедељак, 12. септембар 2022.

Vlado Crta Đajić na javnom servisu priznao da Crvena Sekta u Banjaluci ima katastrofalan rejting


Piše: Slobodan Vasković

 

Ne tako davno, na lokalnim izborima 2016. godine, SNSD je u Banjaluci osvojio 34,35 % glasova. Četiri godine kasnije, na lokalnim izborima 2020. godine, taj procenat je pao na 26,95 %.

 


U ovom trenutku za Dodika je čak i procenat od 26,95 % naučna fantastika. Predstojeći izbori će pokazati da se rejting Crvene Sekte u najvećem gradu Republike Srpske nalazi na istorijskom minimumu.

 


Dva izvora iz okruženja Vlade Crte Đajića su mi potvrdila da prema posljednjem istraživanju koje je naručio Gradski odbor SNSD-a Banja Luka rejting te stranke u Banjaluci iznosi oko 15 %. Radi se o podatku koju Dodik i njegovi saradnici drže daleko od ušiju Sektaša, kako iste ne bi demoralisali.

 

Ipak, Crta ne bi bio Crta da mu na jednom od televizijskih gostovanja nije izletilo da je nakon lokalnih izbora 2020. godine rejing Crvene Sekte pao na 12 %. Uprkos velikim novčanim sredstvima koja su uložena u prethodne dvije godine u jačanje stranačke infrastrukture, taj rejting je do danas popravljen za svega 3 %.To praktično znači da bi se na predstojećim izborima moglo dogoditi da SNSD bude trećeplasirana stranka u Banjaluci. Navedeno iz razloga što se rejting PDP-a u tom gradu trenutno kreće oko 35 %, a rejting SDS-a oko 12%. (nastaviće se)