субота, 10. септембар 2022.

Tijana Ajfon bila kobna po “SkajTetku” Dianu Kajmaković: “SkajTetka” štitila dilere Šmrka i Ćuka


Piše: Slobodan Vasković 


1.

Beogradska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, bila je kobna za Dianu Kajmaković, poznatu kao “SkajTetka”, koja je još uvijek na poziciji tužioca Tužilaštva BiH, ali će u narednim danima biti skroz udaljena iz te institucije.


2.

Tiajana Ajfon bila je jedna od 36 uhapšenih 28.05.2020. godine na žurci u neposrednoj blizini Bijeljine, u vikendici u Suvom Polju.


3.

Tada su, između ostalih, uhapšeni i Zlatan Ćuk, jedan od, donedavno, najvećih dobavljača kokainom Kavačkog klana u RS, kao i njegova desna ruka Vladan Kakuća.


4.

Ćuk je ranije bio blizak Škaljarskom klanu, ali ih je izdao i posljednjih nekoliko godina radi sa Kavčanima, a zajedno sa Desimirom Babićem Deskom jedan je od velikih dobavljača kokaina iz Južne Amerike za Evropu.


5.

Kada su navedeni pohapšeni nađene su velike količine narkotika i oružja pa je slučaj preuzelo Tužilaštvo BiH.



6.

Umjesto da dođe do procesuiranja odgovornih zbog pronađenih velikih količina narkotika i oružja sve se završilo njenim puštanjem na slobodu, 24.06.2020. iz pritvora Tužilaštva BiH.


7.

Cijeli slučaj je zataškala Diana Kajmaković, a glavni posrednik bio je njen štićenik Admir Arnautović Šmrk, koji je Narkodiler sa značkom OSA BiH što mu je dao Osman Mehmedagić Osmica, direktor Agencije, zaštitnik i informant brojnih narkogrupa u Klanova.


"SkajTetka" Diana Kajmaković i Osmica
8.

Šmrka je, putem Skaj aplikacije, pozvao Ćuk i zatražio od njega da sa Kajmakovićevom “sredi” da se cijeli slučaj zataška, te da niko od 36 uhapšenih ne odgovara.


9.

Šmrk je, naravno, prihvatio uobičajeni posao koji već godinama radi sa Kajmakovićevom.



Ćuk je platio veliku svotu za ovu “akciju” Kajmakovićeve, a sve se otkrilo kada su dešifrovane Skaj i Anom aplikacije. Otkrili su to FBI i EUROPOL koji su i tražili udaljavanje Kajmakovićke iz Tima za istrage kriptovanih aplikacija. 


10.

Kajmakovićeva je pala zbog direktne kriminalne veze sa NarkoDilerima Šmrkom i Ćukom, ali je, defakto, Tijana Ajfon za nju bila kobna.



Interesantno je da je advokat Tijane Ajfon Miloš Stevanović, koji je advokat i izopačene narko”starlete” Igora Dodika. (nastaviće se)