четвртак, 8. септембар 2022.

Plan surovog prebijanja, lomljenja vilica, rebara, kostiju privedenih, ali, velikom većinom, ne i saslušanih osoba (26.03.) koji su osmislili i potpisali Kostrešević, Marić, Bereta..., a sada ga kriju kao zmija noge da ne bi odgovarali


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mučno je bilo gledati “Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, direktora Policije RS i narko krticu Mladena Marića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS kako se hvališu da su “riješili ubistvo Radenka Bašića” iako bez Tužilaštva BiH i EUROPOL-a ne bi uradili gotovo pa ništa.

Radenko Bašić, ubijen 21.03.2022.

2.

Međutim, likvidaciju Bašića, iza koje stoji Dalibor Railić, narko diler i prijatelj Kostreševića, upravo su takozvani direktor Policije i Marić iskoristili da bi sebe digli “do nebesa”; Ubijenog poštenog policajca Bašića, njegovu jezivu smrt, iskoristili su za pokušaj sopstvenog reklamiranja

3.

Ogavno, ali ne i neočekivano. Upravo suprotno. 


4.

Kostrešević i Marić nijednom riječju nisu pomenuli dolaske Bašića kod njiih i zahtjeve da se Railiću stane u kraj, samim tim i svoju odgovornost zbog nečinjenja; Kao i odgovornost Milosava Savkovića koji, takođe, ništa nije htio uraditi da bi se pokrenule istrage protiv narkodilera.


Kostrešević nije obrazložio zašto je sa organizatorom ubistva railićem u mjesec dana do likvidacije Bašića sjedio pet puta i šta su tada dogovarali?!


5.

Nakon što je Bašić likvidiran, 21.03. ove godine, Kostrešević i Marić izveli su niz akcija u kojima je teško prebijeno na desetine privedenih, ali ne i saslušanih lica.


6.

Pravi masakr nad privođenim izvršen je 26.03.o.g., kada je uhapšen i ubica Aleksandar Miljatović.

7.

O zvjerskom prebijanju privođenih, ali ne i saslušanih, Kostrešvić i Marić nisu rekli ništa, iako su protiv njih podnesene brojne krivične prijave. Privođeni nisu cvjećke, daleko su od toga, ali nije Kostreševićevo i marićevo da im presuđuju. A oni su upravo to činili te noći.



8.

Zanimljivo je da njih dvojica pokušavaju sakriti i zataškati svoju odgovornost za lomljenje kostiju, vilica, surovo batinanje i da već mjesecima neće da dostave Plan akcije za 26.03. nadležnom Tužilaštvu kako bi se mogla sprovesti istraga. A Kostrešević i Marić su najodgovorniji za brutalno nasilje.


9.

Uzalud su krili: Danas ću objaviti Plan akcije u kojem se Kostrešević i Marić pozivaju na saradnju sa Tužilaštvom, iako ni za jedno privođenje nisu imali nikakvu komunikaciju sa nadležnim tužiocem, kamoli šta više od toga.


10.

“Plan rada na rasvjetljavanju KD Teško ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića”, kako se zove taj dokument, potpisali su Siniša Kostrešević, direktor Policije, Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka, Srđan Stojaković, zamjenik komandanta SAJ, Snježana Radivojević, zamjenik načelnika UKP, Saša Japundža, zamjenik komandanta žandarmerije, te Siniša Bereta i Mirko Živković, visoki funkcioneri MUP RS.



11.

Gdje su bili načelnici pomenutih Uprava i komandanti SAJ-a i žanarmerije koji nisu ni konsultovani veliko je pitanje, kao što je pitanje zbog čega je to rađeno na ovakav način.


12.

Uočljivo je da je spisak napravljen kako je kome koje ime palo na um, te da su privođena lica bez ikakvog osnova.


13.

Dokument, koji je bio najstrože čuvana Kostreševićeva i Marićeva tajna, objavljujem u potpunosti sa svim imenima kako bi se moglo vidjeti na šta liče “Planovi” direktora Policije i načelnika Uprave za organizovani kriminal - na brutalnu odmazdu.


14.

Interesanto je napomenuti da nakon 26.03. o.g., Dragan Lukač vegetira na čelu MUP RS, jer je te noći izvršen puč u toj instituciji.