понедељак, 19. јул 2021.

NarkoBosu Bojanu Raoniću Domaće Sudije Ustavnog suda BiH - Knežević, Tadić i Ćeman, omogućile da ne izdržava zatvorsku kaznu od pet godina, koju mu je izrekao Sud BiH; Njihov zločinački akt plaćen milionima od Zvorničkog Klana (dokumenti)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ustavni Sud BiH - Malo Vijeće, u sastavu Zlatko M. Knežević (predsjednik) i potpredsjednici Mato Tadić i Mirsad Ćeman 21.04.2021. godine donijeli su Odluku kojom su NarkoBosu Bojanu Raoniću omogućili da ne ide na odsluženje zatvorske kazne od pet godina.


2.

Knežević, Tadić i Ćeman usvojili su zahtjev Raonića, koji je iz Zvornika, za donošenje privremene mjere i naložili Sudu BiH da ne preduzima radnje “radi izvršenja kazne zatvora”, koju je Raoniću izrekao Sud BiH 21.06.2019. godine, a koja je potvrđena presudom istog Suda 11.11.2019. godine.


“Ova odluka stupa na snagu odmah i proizvodi pravno djelovanje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji”, naređuju Domaće sudije zločinci Knežević, Tadić i Ćeman.



3.

Ova trojica sudija-zločinaca omogućili su Raoniću da ne ide na robiju, iako je on od pravosnažne presude Suda BiH u bjekstvu. Na ovaj način, trojica Domaćih sudija omogućili su mu da nesmetano nastavi vršenje najtežih krivičnih djela, a Raonić je u posljednje dvije godine, zahvaljujući porodičnim vezama, postao jedan od najvećih NarkoBosova, koji drogu, vrlo je to bitno naglasiti, transportuje preko Zvornika ka Zapadnoj Evropi, a jedan dio prodaje na teritoriji BiH i Srbije, o čemu sam detaljno pisao, kao i o mreži koja to radi za njega.


4.

Raonić je, da podsjetim, na pet godina zatvora presuđen zbog krivičnog djela organizovani kriminal, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.



Jednostavnije rečeno, Raonić je pravio lažne dokumente i krao identitete građana BiH koje je prodavao narkodilerima i drugim kriminalcima po cijeni od 10.000 KM pa naviše.



5.

Nakon što su bezbjednosne službe BiH, regiona, ali i šire međunarodne zajednice, koje uporno već duže od godinu dana tragaju za Raonićem, jer je veliki uvoznik kokaina u Zapadnu Evropu, došle do ove nevjerovatno drske, bezobrazne, kriminalne, koruptivne odluke, sudije zločinci Zlatko M. Knežević, Mato Tadić i Mirsad Ćeman su hitro organizovali sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda i poništili odluku kojom Raonića oslobađaju od izdržavanja kazne.


6.

Veliko Vijeće Ustavnog suda BiH u sastavu Mato Tadić, predsjednik, Miodrag Simović, potpredsjednik, Mirsad Ćeman, potpredsjednik, te sudije Valerija Galić, Seada Palavrić i Zlatko M. Knežević 23.06.2021. godine donose odluku kojom “pokrivaju” svoje kolege kriminalce i, kao neosnovanu, odbijaju Raonićevu apelaciju.


Bio je to nevješto pokušaj prikrivanja zločina bez presedana, koji su počinili Knežević, Tadić i Ćeman.


7.

Međutim, oni tu drugu odluku, donesenu 23.06.2021. godine, nikada nisu dostavili stranama u postupku što, praktično, znači da je Raonić i dalje, što se tiče Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, slobodan čovjek.


8.

Važno je naglasiti da su ovu odluku o sprečavanju da Raonić, koji se trenutno kreće na potezu od Južne Amerike do Bugarske, završi iza rešetaka, ako bi, kojim slučajem, bio uhapšen, milionima platili Kumovi Zvorničkog Kartela - Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, o čemu bezbjednosne agencije imaju sve dokaze.



9.

Moć Kartela Grada Droge zaista je ogromna, jer raspolažu enormnim količinama keša. Sjetićete se da su prije nekoliko dana Domaće sudije Ustavnog suda BiH donijele zločinačku kriminalnu odluku kojom su FG “Birač”/“Aluminu” pokušali da daju ponovo u vlasništvo Ukio banke Aleksandra Romanova i njegovog kartela, koji su iz te firme izvukli više od milijaradu KM, do 2013. godine.


10.

Svojom odlukom Domaće sudije Ustavnog suda BiH su Romanova i cijeli njegov kartel, kao i Ukio banku, abolirali za opljačkanu milijardu.


Inače, preko Ukio banke je oprano 4,6 milijardi dolara o čemu sam detaljno pisao. I ta odluka Domaćih sudija plaćena je 3,5 miliona KM, a novac je dao Zoran prokleti Lihvar Stevanović, jedan od Kumova Zvorničkog Kartela!


11.

Nema nikakve dileme da Domaće sudije Ustavnog suda BiH rade za najgore i najteže kriminalce, Klanove i Kartele svjetskih razmjera.



12.

Veoma je bitno primijetiti ko je advokat Bojana Raonića, jer je riječ o najcrnjem ljudskom šljamu, ološu, spremnom na svaku vrstu podmuklosti, podvale, laži, neistine, podmetanja kako bi odbranio zločince. Dragan Stupar je beskrupulozni nasilnik, kojeg jedino interesuje novac i kriminalac je bez grama ljudskosti u sebi.


13.

Stupar brani isključivo NarkoBosove, NarkoDilere, Ubice i najteže kriminalce. 


Taj Đavolji advokat poodavno je trebao da bude iza rešetaka, a ne da radi u pravosuđu.


Da bi se stekao tačan utisak koje je zločinačke fele Dragan Stupar, treba podsjetiti samo na neke od njegovih klijenata, za koje je Raonić tek fićfirić.


Stupar je zastupao i preminulog Velikog NarkoBosa, jednog od najvećih u Evropi, Dragoslava Kosmajca. 


14.

Stupar, čije ime mi je mučno i napisati, zastupa i neke od ubica Slaviše Krunića, a advokat je i Srđana Popovića koji je optužen za egzekuciju Gorana Đuričkovića u Budvi, 2015. godine.


Popović je trenutno na izdržavanju robije u Austriji, gdje je zbog prodaje droge presuđen na osam godina zatvora. 



Osuđen je,  11.06.2021. godine, na 15 godina zatvora pred Višim sudom Podgorici, zbog ubistva Đuričkovića.


15.

Vječna sramota je za advokatsku struku da Dragan Stupar sebe naziva advokatom; Ništa manja sramota nije ni da se Knežević, Tadić, Ćeman, kao i troje ostalih Domaćih sudija nazivaju sudijama. I Stupar i Domaće sudije Ustavnog suda BiH su na platnom spisku NarkoKartela.


Svi oni moraju doći na red za najstrože presude i robijanje, jer su teško zloupotrijebili sudijske toge Ustavnog suda BiH i otvoreno radili za najgori ljudski šljam - NarkoBosove!!! (nastaviće se)