уторак, 13. јул 2021.

Kad Papci Utihnu: Koliko je Dodik, narodnim parama, platio Darka Banjca; Za koje poslove i zadatke je Banjac dobio dva stana i 350 hiljada KM plus 18 miliona za obnovu "Mlječanice" od kojih može uzeti koliko hoće; Kako je Banjac od Velikog Papka postao tek papčić


Piše: Slobodan Vasković


1.

U ove vrele ljetne dane, odlično dođu, kao hladan tuš, informacije o tome koliko su plaćeni Papci koje je Milorad Dodik doveo pod svoj šinjel iz drugih stranaka.


2.

Jedan od njih je i Darko Banjac, nekladašnja vedeta SDS-a iz Kozarske Dubice, koji je 23.06.2015. godine napustio tu stranku i jedno vrijeme proveo kao “nezavisni” poslanik u Narodnoj skupštini RS, dajući punu podršku Režimu.


3.

Banjac je Dodika došao skoro pa džaba u odnosu, na primjer, Nenada Stevandića vozača “Crvenog Kombija”.


Za izlazak iz SDS-a, Banjac je dobio “na ruke” 350.000 KM, što je Dodikov standard kada je keš u pitanju, plus stan u Banjaluci i stan u Beogradu.


4.

Sve u svemu, pretvaranje Banjca u Papka, narod je platio cca 1,2 miliona KM, jer Dodik taj novac, kao ni pare za stanove, nije dao iz svog džepa, već je on raznim “kombinacijama” izvučen iz budžeta Republike Srpske.


5.

Nakon toga, Dodik je Banjca ubacio u DNS sa zadatkom da učini sve kako bi srušio tu stranku i Marka Pavića poslao da se malo duže odmori.


Banjac u DNS ulazi krajem maja 2018., potom, postaje poslanik u novom sazivu parlamenta RS.


6.

Banjčev destruktivni rad se vrlo brzo isplatio, jer dolazi do cijepanja DNS-a, koji je osvojio 12 poslanika na izborima 2018., a otcijepljeni dio koji je predvodio Nedeljko Čubrilović, (u posljednje vrijeme poznat kao veliki ljubitelj “Todorove velike kur….” koju je zaposlio u parlament RS, kako bi mu bio nadohvat ruke) , postaje stranka pod imenom - DEMOS!


7.

Banjac nastavlja sa pozicije šefa Kluba poslanika DNS-a (ostalo ih je osam vjerno Paviću) da erozivno djeluje po tu stranku, a mora mu se odati “priznanje” što je uspio da se približi maksimalno Marku Paviću, kojem je krajem 2020. godine zabio iz sve snage “nož u leđa”. Do balčaka!


8.

Međutim, ni zabijanje “noža u leđa” nije prošlo besplatno.


9.

Da bi Banjac bio što efikasniji, vlada Republike Srpske ga je, polovinom maja 2020. godine, imenovala za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici.



U rekonstrukciju te banje treba da bude uloženo ukupno 18 miliona KM, što znači da je imenovanje Banjca za direktora bila Dodikova poruka da “uzima koliko hoće”, ali da satare Pavića.


10.
Nakon što je zasjeo u fotelju direktora, Banjac je otpočeo sa namještanjem tendera prijateljskim firmama. I sa “namještanjem” Pavića za odstrel.



Pavić je “sazreo” za usekovanje glave u decembru 2019. godine, a ostavku na poziciju predsjednika DNS-a podnio je 24.12.2019. godine; Razorili su ga Nenad Nešić, sadašnji šef te stranke i Darko Banjac, obojica tada izuzetno bliski Dodiku.


11.

Nešić je bio najbolji Dodikov učenik u kriminalnokoruptivnim djelima, o čemu sam napisao desetine tekstova.



Sada ga nemilosrdno tranžira, zaštićen video klipovima koji svjedoče o korupciji obojice, ali bi njihovo objavljivanje po Dodika bilo pogubnije nego po Nešića.


12.

Dodik je htio da Banjac bude predsjednik DNS-a, ali Nešić je učio od najvećeg prevaranta, što Dodik nesporno jeste, i savladao je Banjca bez većih problema.



Nakon toga, Banjac je napustio DNS, 01.12.2020., a od Dodika je dobio zadatak da uruši Papka većeg od sebe - šefa “Crvenog kombija”, tako što će napraviti stranku koja bi “pojela” kombi.


13.

Međutim, Banjac je ostao bez “inspiracije” - napravio je partiju kojoj niko ne zna ime, a “Crveni kombi” se priprema da “zgazi” ne samo Luku Petrovića, genseka Crvene Sekte, već da “katanu” zarije Dodiku u leđa čim se ukaže “zicer”, koji nije daleko. To je tako uobičajeno među lažnim “srpskim samurajima!


14.

Na kraju, Veliki Papak Banjac spao je tek na pačića koji se hrve u blatu sa Radenkom Reljićem (poznatim i kao Covid 20 Pro), načelnikom Kozarske Dubice, koji je izbačen iz Crvene Sekte, jer je shvatio da je Banjac veći kriminalac od njega, te ga pomeo iz skupštinske većine. (nastaviće se)