понедељак, 19. јул 2021.

Milovanoviću, Glavnom inspektoru UKP MUP RS, Osnovni sud odredio jednomjesečni pritvor

piše: Slobodan Vasković

Osnovi sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Glavnom inspektoru UKP MUP RS Mladenu Milovanoviću, potvrdio mi je portparol Osnovnog suda Nikola Gatarić.

Milovanović je uhapšen 17. 07. 2021. godine u Banjaluci, zajedno sa pripadnikom "škaljarskog" NarkoKlana Milošem Božovićem, za kojim je Interpol Podgorica raspisao medjunarodnu potjernicu zbog podstrekivanja na ubistvo. 

MUP RS je protiv policijskog inspektora Milovanovića podnio krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu Banjaluka, tereteći ga za pomaganje Božoviću. 

Za isto krivično djelo terete se i policijski inspektori Predrag Vatreš i Gorana Rečević, koji su nakon saslušanja pušteni na slobodu. I protiv njih su podnesene krivične prijave. 

Glavni inspektor UKP-a MUP RS uhapšen je sa Milošem Božovićem, pripadnikom "škaljarskog" klana u "4 life", čiji su vlasnici teški kriminalci Danko Stanišić i Dejan Tubić.

Akcijom hapšenja komandovao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, a za nju uopšte nije znao direktor Policije Siniša Kostrešević.

Milovanović je veoma blizak Kostreševiću i Glavni je inspektor UKP MUP RS.

"Škaljarac" Miloš Božović juče se predat u nadležnost Tužilaštva BiH, gdje je saslušan u svojstvu svjedoka u predmetu "Darko Elez i ostali". 

Božović je zet Miloša Ostojića, koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 1. 01. 2019. godine.