субота, 17. јул 2021.

Uhapšen Mladen Milovanović, visoki funkcioner MUP RS, blizak Siniši Kostreševiću, zajedno sa Milošem Božovićem, bliskom Škaljarskom klanu, za kojim je raspisana potjernica iz Crne Gore

piše: Slobodan Vasković

Uprava za organizovani kriminal MUP RS uhapsila je, 17.07., u Banjaluci Mladena Milovanovića, visokog funkcionera MUP RS i Miloša Božovića, bliskog Škaljarskom klanu.

Milovanović i Božović, koji se tereti za nekoliko likvidacija, bili su zajedno u društvu kada su ih pripadnici MUP RS uhapsili.

Milovanović je  Glavni inspektor u Upravi kriminalistiičke policije, a donedavno je bio šef Jedinice u upravi za brobu protiv organizovanog kriminala. Slovi kao blizak Siniši Kostreševiću, direktoru Policije.

Sve dokumente, kako se tvrdi, dostavili su organi Crne Gore, a Božović je već dosta dugo u bjekstvu. Oni su, prema mojim izvorima dostavili i podatke o bliskim odnosima Milovanovića i Božovića.

Akcijom hapšenja je, što je vrlo interesantno, komandovao Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, dok Kostrešević o njoj nije bio obaviješten.



Uhapšeni Božović je, tvrdi se još, zet Miloša Ostojića, ubijenog 01.01.2019. godine.

Tada se špekulisalo da je Ostojić ubijen greškom, a da je meta bio njegov zet.