уторак, 27. јул 2021.

Dosje: Domaće Sudije Ustavnog suda BiH u funkciji Zvorničkog narko klana: NarkoBosovi od Kumova Zvorničkog narko klana ultimativno zahtijevaju preuzimanje “Alumine” ili povratak preko 40 miliona KM, sa kamatama, uloženih u podmićivanje kako bi se dokopali fabrike glinice i pretvorili je u fabriku droge


Piše: Slobodan Vasković


1.

Dvije odluke Domaćih sudija Ustavnog suda BiH pokazale su da oni djeluju po principu koliko im ko plati i da uopšte nisu gadljivi na prljavi novac zarađen prodajom narkotika; Štaviše, upravo je suprotno - spremni su da se za taj novac stave u službu NarkoKartela, kako Međunarodnih, koje predvodi, u ovom slučaju Vladimir Romanov, tako i domaćih iz Grada Droge Zvornika/Medelina, koji predvodi Trojac Kumova Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Siniša Psiho Mijatović i Dejan Ilić Tigar.


2.

Važno je naglasiti da je Zvornički kartel čvrsto uvezan sa zločinačkom organizacijom Slaviše Kokeze, monstruoznim ubilačkim Klanom Veljka Belivuka, ali i sa Gangom Bojana Raonića, Zvorničanina koji je u posljednjih nekoliko godina snažno napredovao u svijetu narkobiznisa i postao jedan od značajnijih NarkoBosova.


Raonić se godinama krio na potezu od Južne Amerike do Bugarske, a prema posljednjim informacijama, trenutno boravi u Holandiji, u Roterdamu.


3.

Cilj NarkoKartela je da se dokopaju firme “Alumina” iz Zvornika, koja bi im poslužila za transport narkotika na Zapad, kao i za pranje. Novca od prodaje droge.


Upravo zbog toga su milionima platili Domaće Sudije Ustavnog suda BiH, čijom kombinacijom bi Zvornički NarkoKartel dobio mogućnost da od “Alumine” napravi fabriku droge, umjesto glinice i drugih proizvoda. 


4.

Da podsjetim, Domaće sudije su 23. juna 2021. godine donijele odluku kojom su usvojili apelaciju propale litvanske “Ukio banke” podnijete u sporu sa zvorničkim FG “Birač”, i time, po automatizmu, obesmislili odluke Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Višeg privrednog suda u Banjaluci i Vrhovnog suda RS, koji su presudili da je potraživanje “Ukio Banke”, (preciznije - bankemašine za pranje novca), protiv FG “Birač” (koji je u stečaju), NEPOSTOJEĆE.


5.

Za sve ove pomenute sudove nije bilo dvojbe da je “Ukio banka” dio zločinačke organizacije, preko koje je izvučen značajan dio od milijardu KM iz FG “Birač” dok su njime gazdovali Vladimir Romanov&Litvanski banditi uz pomoć petokolonaša iz, primarno, vrha Republike Srpske, ali su Domaće sudije Ustavnog suda BiH zaključili da “Ukio banka” nije prevarantska organizacije, već jedna baš "profesionalna" firma, uprkos činjenici da je završila, zbog malverzacija, finansijskim slomom.


6.

Domaće sudije Ustavnog suda BiH utvrdili su da je povrijeđeno pravo na pravično suđenje litvanskoj “Ukio banci”!!!


Zamislite, banka koja se u međunarodnim krivičnim istragama procesuira za jednu od najvećih kriminalnih afera krađe novca deponenata i pranja novca, “tešku" 4,6 milijardi dolara, u BiH dobija status žrtve, kojoj je povrijeđeno pravo na pravično suđenje!!! 



Jednostavnije rečeno, domaći izdajnici - Domaće Sudije Ustavnog suda BiH tvrde da je mašina za pranje novca žrtva domaćeg pravosudnog sistema; Razlog njihove “odluke”, moguće je, leži u činjenici da je preko “Ukio banke” oprano "samo" 4,6 milijardi dolara, pa im se to učinilo nedovoljnim.


7.

Dva mjeseca prije toga, Ustavni Sud BiH - Malo Vijeće, u sastavu Zlatko M. Knežević (predsjednik) i potpredsjednici Mato Tadić i Mirsad Ćeman 21.04.2021. godine donijeli su Odluku kojom su NarkoBosu Bojanu Raoniću omogućili da ne ide na odsluženje zatvorske kazne od pet godina.



Knežević, Tadić i Ćeman usvojili su zahtjev Raonića, koji je iz Zvornika, za donošenje privremene mjere i naložili Sudu BiH da ne preduzima radnje “radi izvršenja kazne zatvora”, koju je Raoniću izrekao Sud BiH 21.06.2019. godine, a koja je potvrđena presudom istog Suda 11.11.2019. godine.


“Ova odluka stupa na snagu odmah i proizvodi pravno djelovanje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji”, naređuju Domaće sudije zločinci Knežević, Tadić i Ćeman.



8.
Ovim zločinačkim Odlukama Domaće sudije Ustavnog suda BiH omogućile su pokušaj provođenja Plana Zvorničkog Kartela, kojeg predvodi pomenuti Trojac Kumova -Stevanović/Mijatović/Ilić, pojačan sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, preko čije kriminalne firme “Pavgord” se trebalo izvršiti preuzimanje “Alumine", odnosno da u toku ove godine ovladaju tom fabrikom.



9.

Međutim, ovaj veliki plan NarkoMafije je već uveliko u ozbiljnom kašnjenju, jer je, ne samo raskrinkan, već su i oni koji stoje iza njega u velikim problemima: Belivuk i njegov Kartel Kanibala su, mahom, u zatvoru; Pitanje dana je kada će mu se poridružiti Kokeza, ali i Ilić, Mijatović i, na kraju, i Stevanović, jer su duboko upetljani u njihove monstruozne prljave poslove, ali i povezani sa drugim brojnim NarkoKartelima iz Regiona.


10.

Zvornik, Grad Droge, Trio Kumova pretvorio je u najveće čvorište za trgovinu narkoticima u Regionu. 


11.

Naglašavam ponovo da pokušaj preuzimanja Fabrike glinice nije motivisan ciljem sticanja profita iz redovnog poslovanja “Alumine”, već s ciljem lakog trasporta ogromnih količina najtežih opijata na Zapad. I sve to uz pomoć teško korumpiranih Domaćih sudija Ustavnog suda BiH. 


Miloš Božović

12.

Realizacija Plana Velike fabrike Droge u Zvorniku dodatno je usporena hapšenjem Glavnog inpektora UKP MUP RS Mladena Milovanovića i Škaljarca Miloša Božovića, te saznanja o grupi koju predvodi Milovanović, a koja je krak Zvorničkog Klana u Banjaluci.


Mladen Milovanović

13.

Uz to, na udaru je iz istih razloga i Siniša Kostrešević, direktor Policije koji je u izuzteno bliskim vezama sa Dejanom Ilićem Tigrom. Ne treba zaboraviti da je Kostrešević igrač Milorada Dodika, ali ni činjenicu da je Dodik, preko Mijatovića i Ilića, zajedno sa Kokezom oprao desetine miliona KM i isto toliko izvukao iz budžeta RS.



Istovremeno, Dodik je naložio Stevanoviću i Pavloviću da kupe nepostojeća potraživanja Ukio banke spram FG “Birač” kako bi se preko tog kriminalnog akta on i Romanov dokopali “Alumine”.


14.

Sada Dodk namjerava da zatvori Pavlovića kako bi ga ućutkao, iako mu je vlasnik zločinačke firme “Pavgord” itekako bitan posljednjih nekoliko godina, jer preko njega izvlači enormne svote novca iz budžeta RS, a kupio je i, kriminalnim manipulacijama, akcije “Moje Banke” (nekadašnja “Pavlović banka”), kako bi pokušao zatvoriti istragu oko vile na Dedinju do koje je došao prljavim novcem i na kriminalan način.


15.

Međutim, Dodik je najbitniji sam sebi i Pavlovićeva sudbina mu ne znači ništa, bez obzira što je Pavlović oprao desetine miliona KM za njega lično i dao mu, “na kafu”, milione KM u kešu. Dodik pokušava spasti sebe i spriječiti da istrage koje se vode u cijelom Regionu oko trgovine narkoticima dođu do njega; Zakasnio je, jer su već stigle do njegovih najbližih saradnika koji su označeni kao članovi raznih Gangova, posebno Belivukovog i Kokezinog, potom i Raonićevog, a odranije Međunarodnog kartela Vladimira Romanova.



Saradnja sa Škaljarskim klanom, nakon hapšenja Milovanovića i Božovića, je već dokazana.


16.

Vrh Crvene Sekte dao je nesmetan prostor svakom NarkoKlanu da djeluje na teritoriji RS, uz samo jedan uslov - da ne likvidiraju jedni druge na teritoriji RS i da redovno plaćaju zaštitu koju uživaju. Takva ponuda se ne odbija i Klanovi su je poštovali, sem u nekoliko slučajeva, od kojih su najpoznatije egzekucije Damira Ostojića Šijana (05.09.2018.) i Nebojše Čubrilovića (01.10.2015. godine). Sve je zataškano, kao i nekoliko drugih ubistava.


17. 

Svi navedeni i sve kriminalne akcije koje sam naveo su vrlo čvrsto povezane, a poseban problem za Dodika jeste činjenca da su neki od njegovih najbližih saradnika, kako iz MUP RS, tako i iz političkomafijaških i sektaških krugova našli među licima čija su imena i poruke dešifrovane u komunikaciji sa Belivukom i drugim pomenutim, koja se obavljala preko “Skaj” mreže/aplikacije.


18.   

Međutim, Veliki NarkoBosovi, koji stoje iza svih ovih poslova i još su duboko u sjeni, ne dozvoljavaju sebi propadanje Planova, posebno ako su u njih uložili desetine miliona KM.


Stoga, vrlo ozbiljno ucjenjuju Prokletog Lihvara, zaduženog za otimanje/preuzimanje “Alumine” da taj zločinački projekat dovede do kraja i po svaku cijenu.


19.

NarkoBosovi su, u preuzimanja “Alumine”, u ovaj narkoprojekat do danas investirali preko 45 miliona KM prljavog novca koji je potrošen u podmićivanje, kupovinu sudija i političara….


Taj novac dat je sa kamatom, tako da je cifra koju potražuju od Stevanovića i njegovih saradnika daleko veća. 


20.

Uloženi novac im se nikako ne vraća, a sa druge strane, na bazi logističke prodajne i transportne mreže koju je “Alumina” razvila, ne ide kako treba ni realizacvija Plana ponovo ovladaju distribucijom narkotika ka Evropi koju su djelimično izgubili padom Belivukove ekipe, a što bi lako nadoknadili preuzimanjem “Alumine”. 


22.

Podmukli Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, gangster viskog kalibra u narko svijetu, dao je ideju NarkoBosovima kako da distribuišu opojna sredstva, a da to prođe neprimjećeno. Upravo zbog toga se i želi preuzeti “Alumina”.



O čemu se radi: Prokleti Lihvar zna da “Alumina” dnevno proda po sto kamiona svojih proizvoda. 


Ono što je najbitnije je činjenica da je jedan od proizvoda “Alumine” vještački zeolit, koji ima ozbiljna apsorpciona svojstva: Odlično privlači i neutrališe mirise. 


Plan je vrlo jednostavan: Ako se opojna sredstva ubace u sredinu cisterne ili kamiona sa zeolitom, policijski psi koji se najviše koriste na graničnim prelazima u EU, ne bi mogli da efektivno nanjuše prevoz opasnih opojnih supstanci. Idealan model za transport velikih količina raznih droga.


U vezi sa ovim, Prokleti Lihvar se čak raspitivao da li je u uslovima proizvodnje "Alumine" moguće pojačati dejstva zeolita, jer je u Planu krijumčarenje isključivo teških droga.



23.

Nema sumnje da bi otimanje “Alumine” bila pozicija koja bi učinila Zorana Prokletog Lihvara Stevanovića nezaobilazniim faktorom za rute krijumčarenja širom Evrope. Upravo zbog toga je Zvornik i pretvorio u Grad Droge Medelin.


24.

Na bazi Plana, čije dijelove obznanjujem, Prokleti Lihvar je od NarkoKartela uzeo desetine miliona maraka, zajedno sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, uz obećanje da će novac biti vraćen u kratkom roku. 


25.

Već sam objavio da su za kupovinu presude Ustavnog suda BiH u sporu "Ukio banka" protiv Birača, Zoran Stevanović Prokleti Lihvar i Goci Pavlović sramnim Domaćim sudijama dali 3,5 miliona KM mita. Podsjećam da su ovu sramnu presudu, koja je urušila pravosudni sistem RS i efektivno konstituisala nepostojeći Vrhovni sud BiH, donijeli sljedeće kriminalne sudije: Mato Tadić, Miodrag Simović, Mirsad Ćeman, Valerija Galić, Seada Palavrić i Zlatko M. Knežević



26.

Drugi dio zločinačkog zahtjeva NarkoKartela, čiji je član Zoran Stevanović Prokleti Lihvar, bio je da Ustavni sud BiH suspenduje krivičnu presudu protiv Bojana Raonića, zvorničkog NarkoBosa, odnosno suspenduje izvršenje kazne zatvora na određeno vrijeme, kako bi ovaj NarkoBos mogao slobodno da se kreće u cilju ugovoranja novih tura i narko transfera. 


27.

Zoran Stevanović Prokleti Lihvar, duboko u kanžama NarkoKartela, uspio je da ovlada sudijama Ustavnog suda BIH pa su Zlatko M. Knežević, Mato Tadić i Mirsad Ćeman, donijeli privremenu mjeru i omogućili NarkoBosu Bojanu Raoniću slobodno kretanje i pored pravosnažne presude na pet godina zatvora!!!!! 


Dakle, iste sudije koje su učestvovale u zločinačkom ataku na FG “Birač” i “Aluminu”, kojim su pokušali da od tih firmi otmu najmanje 250 miliona KM i dodijele ih propaloj mafijaškoj “Ukio banci” (sve na štetu Republike Srpske), učestvovale su u davanju slobode jednom od najvećih regionalnih NarkoBosova.



28.

Sve su učinili uz neposredan nadzor Zorana Pokletog Lihvara Stevanovića, koji ih je za dvije zločinačke odluke potkovao sa 4,5 miliona KM zarađenih od trgovine narkoticima i trovanja djece. (nastaviće se)