недеља, 18. јул 2021.

Uhapšen i Viktor Latinović, visoki funkcioner MUP RS; Unutar policije ogromna trvenja; Uprkos unutarpolicijskim sukobima, u veoma bliskom periodu, moraju biti pohapšeni korumpirani policajci, političari, sudije, advokati…


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nastavljena su hapšenja visokih funkcionera MUP RS - priveden je i Viktor Latinović, koji je godinama već u samom vrhu policije. Trenutno je jedan od načelnika u Krimtehničkom centru (KTC).


2.

Latinović je priveden kao dio grupe Mladena Milovanovića, a vjeruje se da je uhapšen zato što je “pokrivao” škaljarca Miloša Božovića, koji je uhapšen 17.07., zajedno sa Milovanovićem.


Božovića je “pokrivao” i Vatreš, kao i Gorana Rečević, koji su takođe privedeni.


3.

Prema mojim informacijama, za sada je sigurno da će za Milovanovića biti zatražen pritvor, dok se za ostale tek treba odlučiti; Učiniće to tužilac Sanja Guzina, koja jeste kvalitetan tužilac i jedna od rijetkih koja pošteno obavlja taj posao.


4.

Milovanović je šef banjalučkog kraka Zvorničkog Klana koji predvode Zoran Stevanović, gradonačelnik tog Grada Droge, Siniša Mijatović, potpredsjednik skupštine Medelina, i Dejan Ilić Tigar.


5.

Svi oni su saradnici Veljka Belivuka, o čemu postoje dokazi, kao i Bojana Raonića i brojnih drugih narkobosova. Takođe, imali su razvjene poslove sa Slavišom Kokezom. 


Milovanović je iz Bratunca i on je tom linijom odabran za šefa banjalučkog ogranka Zvorničkog kartela.


6.

Nakon hapšenja ogromne su tenzije unutar MUP RS, posebno između Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, i Siniše Kostreševića, direktora Policije, koji nije ni znao da će biti akcija, iako sada tvrdi suprotno.


7.

Kostrešević tvrdi i da je smijenio Milovanovića sa funkcije šefa Jedinice u Upravi za brobu protiv organizovanog kriminala, ali je zaboravio reći da ga je on imenovao na još značajniju funkciju - Glavnog inspektora u Upravi UKP.


8.

Milovanović je, zbog bliskosti sa Kostreševićem, otvoreno i javno ponižavao Darka Kovrliju, načelnika UKP-a.


9.

Akcijom hapšenja jeste direktno komandovao Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je lično naredio Žandarmeriji da krene u hapšenje.


Lukač je naredio i hapšenje Vatreša, iako se protiv toga bunio Siniša Bereta, načelnik jedinice za organizovani kriminal.


Vatreš je najbolji Beretin prijatelj.


10.

Ja sam zadnja osoba na Svijetu koja bi hvalila Lukača, ali je činjenica da on jeste vodio akciju, bez znanja Kostreševića.


11.

Uhapšeni Milovanović je za Kostreševića obavljao “partijske Sektine zadatke” - zataškavao teške kriminalne radnje, koje su počinili visoki funkcioneri Crvene Sekte. 


12.

Sve što se dešava jeste i obračun Lukača i Kostreševića, ali to je nebitno - MUP RS mora pohapsiti kriminalce iz svojih redova koji su članovi brojnih NarkoKartela i drugih Zločinačkih organizacija i nije ih mali broj. 


Mora pohapsiti i brojne visoke funkcionere Sekte, prije svega Zvornički Kartel, a da podsjetim da je Kostrešević intimus sa Dejanom Ilićem Tigrom, jednim od Kumova. 


Naredni dani i mjeseci će tek pokazati strašne razmjere navedene konstatacije. (nastaviće se)