уторак, 6. јул 2021.

Crvena Sekta pokazuje da je u panici zbog gubitka vlasti u sve većem broju opština: Milorad Dodik i Darko Banjac pokušavaju da preko Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru i korumpiranog Glavnog tužioca Mitrovića povrate skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici

Dodik sa svojom najskupljom promašenom investicijom
Darkom Banjcem u kojeg je uložio milion i po KM i nije dobio ništa 

Piše: Slobodan Vasković

 

1. 

Izborni debakl u Banjaluci i Bijeljini, na proteklim lokalnim izborima, Milorad Dodik je pokušao da opravda tezom da je Crvena Sekta osvojila vlast u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH.

 

2.

Od lokalnih izbora je prošlo nešto više od sedam mjeseci, a Dodikov SNSD je od tada izgubio vlast u nekoliko opština.


3. 

Posljednja u nizu je Kozarska Dubica, gdje je Dodik pokušao da na silu ugura u lokalnu vlast Darka Banjca i njegovu kombi stranku, čiji naziv bez čitanja sa papira ne zna izgovoriti ni sam Banjac.


4. 

Kao uslov za napuštanje DNS-a, Banjac je tražio od Dodika da njegova kombi stranka uđe u lokalnu vlast u toj Kozarskoj Dubici. Prethodno je Banjac, u periodu dok je bio u DNS-u, imenovan za v.d. direktora banje „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici. 


5.

Banjca to radno mjesto nije privuklo zbog direktorske plate, nego zbog toga što je predviđeno da u rekonstrukciju te banje bude uloženo 18 miliona KM. 


Nakon što je zasjeo u fotelju direktora, Banjac je otpočeo sa namještanjem tendera prijateljskim firmama.

 

6.

Za Banjca su stvari loše krenule kada je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica, formirao skupštinsku većinu bez Banjčevih odbornika. To je bio razlog da se Banjac požali Dodiku, koji je prvobitno uspio da natjera Reljića da primi u skupštinsku većinu Banjčevu kombi stranku. 


7.

Međutim, shvativši sa kakvim kriminalcem ima posla, Reljić se brže bolje predomislio. Njemu pet odanih odbornika je napustilo SNSD i napravilo novu skupštinsku većinu.


8. 

Nije trebalo puno čekati na reakciju Dodika i Banjca. Oni su u proteklim danima tražili od Mladena Mitrovića, glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, da pokrene krivične istrage protiv Reljića. 


9.

Nema sumnje da je pomenuto tužilaštvo obični buzdovan u rukama Režima, koji služi samo za disciplinovanje neposlušnih kadrova.


10. 

Inače, Mitrović slovi za jednog od najodanijih režimskih tužilaca. Njegova odanost je ucijenjena kompromitujućim materijalima koje Crvena Sekta posjeduje o njemu. 


11.

O tome bi nešto više mogla reći Žana Bojić, Mitrovićeva „prijateljica“ i tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

 

12.

S obzirom da se Mitrović sve više bavi politikom, a sve manje gonjenjem učinilaca krivičnih djela, protiv istog ću u narednom periodu podnijeti disciplinsku pritužbu Kancelariji disciplinskog tužioca VSTS-a. (nastaviće se)