недеља, 25. јул 2021.

"Kajak" je Vaterlo: Stanivuković štiti kriminalne pojedince, poput Zorana Popovića, direktora “Vodovoda”, iz suprotstavljene mu skupštinske većine, kao i porodično-mafijašku osovinu Milaković-Selak; Gradska uprava daje namještene poslove i firmama koje za Vladu Crtu Đajića i banjalučku Crvenu Sektu organizuju po zlu i flexu čuvene bunga bunga žurke


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, nema skupštinsku većinu, koju predvodi Crvena Sekta, na svojoj strani, već protiv sebe, što je razlog više da bude transparentniji, da jasno i otvoreno saopštava javnosti sve ono što ta ista skupštinska većina i njeni pripadnici čine nezakonito, a ne da ćuti o tome. 


2.

Kao što ćuti o zlodjelima Zorana Popovića, multimilionera, koji je novac i brojne vrijedne nekretnine stekao kriminalnim radnjama, u vrijeme vladavine Moralne Nakaze Igora Radojičića; Zločinac Popović je čak zabranio radnicima “Vodovoda”, na čijem čelu je još uvijek, da komuniciraju sa Gradskom upravom, pa bi, tim više, Stanivuković imao razloga da sve u vezi sa njim jasno, glasno i uz dokaze, koje nesporno posjeduje, jer su svi u Gradskoj upravi, predstavi građanima Banjaluke. 


3.

To mu je i obaveza, jer je Popović od “Vodovoda” napravio za sebe zlatni rudnik iz kojeg i dalje pljačka koliko hoće. Uz to, Popović je pripadnik skupštinske većine koja je oponent Stanivukoviću, pa je to još stotinjak razloga više da gradonačelnik konačno gukne o njegovom kriminalu. 



4.

Međutim, Stanivuković se ne oglašava nikako, a razlozi za njegovo ćutanje posve su nejasni; Osim ako njihovo izvorište nije Popovićev zaštitnik i Stanivukovićev vrlo blizak prijatelj Jelenko Lolić, tajkun koji je prije trideset godina krenuo sa poslovima šverca cigareta, a danas je u velikim nezakonitim igrama oko stanogradnje.

5.

Budući da Stanivuković ćuti o Popovićevom kriminalu, a skupštinska većina ma koliko Crvena ta Bagra bila, ne može mu zabraniti da progovori, da li to znači da se građani i novinari trebaju u vezi sa kriuminalom direktora “Vodovoda” i njegovim robovlasničkim odnosom spram radnika, obratiti Jelenku Loliću?! 


I da li trebaju pitati Jelenka Lolića - kako je nekadašnji konobar iz “Portorika” Popović postao multimilioner?!



Očito je da sve ide na taj mlin; Želim naglasiti da duboko uvažavam konobarski posao, ali još dublje prezirem kriminalce poput Popovića i njegovog zaštitnika Jelenka Lolića.


6.

Već sam u prvom tekstu o Popovićevom “Zlatnom Vodovodu” objavio da je najveći problem kupovina dijela zgrade ZIBL-a Banjaluka, jer je jasno da je riječ o milionskoj pljački.


Da podsjetim,
za cca 1.000 m2 prostora (prizemlje i dva sprata) plaćeno je 2.640.000 KM prije par godina.


Tokom aprila, u jeku korone, zaključen je ugovor o rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora u iznosu od 2.633.651,32 KM sa građevinskom firmom „Korićanac“, što znači da će građani platiti kvadrat poslovnog prostora znatno iznad 5.000 KM, u zgradi staroj više od 40 godina, skuplje mnogo od bilo koje novogradnje.



7.

Pošto se radi o kupovini gotovog prostora i njegovoj rekonstrukciji, što podrazumijeva da nema kupovine zemljišta, novih dozvola i priključaka, ni grubih građevinskih radova, neobjašnjivo je kako jedan m2 u ovom aranžmanu košta preko 5.000 KM, osim ako se nema u vidu činjenica da na ovakvim poslovima oni koji ih sprovode uzimaju u sopstveni džep najmanje 60 posto, što u ovom slučaju znači cca tri miliona KM. 


Međutim, stručnjaci iz građevinske oblasti koje sam, u međuvremenu, konsultovao tvrde da u “najluksuznijoj varijanti, rekonstrukcija i namještanje ne mogu preći cijenu od 800KM/m2”.


8.

To, praktično, znači da stvarna cijena kupovine i namještanja 1.000 m2 iznosi cca 800.000 KM, te da je ukradeno cca 4,5 miliona KM.


9.

“Vodovod” je zaista Zlatni Rudnik za Primitivnog Nasilng Sektaša Popovića, a šta o tome misli Jelenko Lolić možda saznamo ako Stanivuković uspije da progovori o ovoj temi. Odnosno, nađe riječi kojima bi je opisao!


10.

Kad već neće Stanivuković, a neće ni skupštinska većina, koju predvodi Crvena Sekta, a Jelenka Lolića ne bih ni strujom dirao, a kamoli nešto pitao, ostaje mi da sam iznesem podatke do kojih sam došao.


11.

Priije svega važno je naglasiti da je tender namješten za firmu “Korićanac”, o čemu posjedujem validnu dokumentaciju, ali je ovaj put ne prikazujem iz razumljivih razloga.



Mnogo je nelogičnih i kriminalnih stavni u ovom tenderu - od toga da je za elektrovodove izdvojeno 191.000 KM, a za keramiku 220.000 KM; I sve to na površini od 1.000 m2 prostora, na čijem većem dijelu se ti radovi uopšte ne izvode.


12.

Djeluje nevjerovatno, ali je istinito da je “Vodovod” za vodoinstalaterske radove platio ravno18.000 KM, pa bi Stanivuković mogao javnost bar obavijestiti da li Popovićev, može se slobodno konstatovati, privatni “Vodovod” uopšte ima zaposlene vodoinstalatere?!


13.

Popović je “dementan”, pa je čak dva puta platio parama “Vodovoda” uklanjanje radijatora (ukupno 65) po cijenama od 2.808KM pa do 10.300KM???!


Uklanjanje radijatora zaista je vrlo sofisticiran posao, toliko da je en puta skuplji od samog radijatora, ali pripadnici Crvene Sekte otimaju, jer je bezakonje, a Stanivuković ćuti kao zaliven.


14.

Djeluje mi da Jelenko Lolić baš ima uticaja na Gradonačelnika, posebno što je Popović direktorski sto platio 5.000 KM, a dvije platnene fotelje 6.552 KM


Samo saksija za njegovu kancelariju koštala je građane Banjaluke 1.521 KM, a poster sa logom „Vodovod“-a 2.850KM!



Mogao bih nabrajati unedogled, stavku po stavku, sve u nadi da će Stanivuković izaći iz “nijemog filma” po pitanju Popovića, ali, iskreno, nadu po tom pitanju sam izgubio.


15.

Kao i nadu da će Stanivuković srušiti nezakonito izgrađeni dio “Kajaka”, umjesto što doživljava debakl praveći parkićperformans, što je bio akt kojem je malo ko od građana prisustvovao, svjesnni da se radi o pokušaju prikrivanja nemoći i manipulaciji.



“Kajak”, notornog mafijaša Mileta Radišića, je Stanivukovićev “Vaterlo”, a odlaganje rušenja “do kraja godine” neće promijeniti ovu činjenicu. Dapače!


16.

Nije ovdje kraj priče: Gradska uprava je zloglasnoj pljačkaškoj firmi “Novotex”, kao jedinom ponuđaču, dodijelila ugovor vrijedan sto hiljada KM za “nabavku roba” za JU SC “Borik”.



Čim je jedan ponuđač, jasno je da je tender namješten, a ovaj ugovor vrijedi od 16.04.2021. godine do 16.04.2023. godine.


17.

Vlasnik zloglasnog “Novo-tex”-a je Novo Milaković otac takođe zloglasnog odbornika i notornog kriminalca Milana Milakovića, o kojem sam u niz navrata poisao. 



Milan Milaković je član privatne porodične stranke SPS, koju, osim njega, drži još i Goran Osnovac Selak, lažni doktor nauka i sasvim stvarni kriminalac.


Istina, SPS nije javno dio skupštinske većine, ali, svakako, jesu dio mafijaških struktura.


18.

Istina je i da porodično-banditska osovina Selak-Milaković, takođe, ima izvanredne odnose sa Jelenkom Lolićem; I ne samo odnose, već i zajedničke građevinske objekte u izgradnji!



19.

Još veća poslastica je da je Gradska uprava dodijelila posao od 100.000 KM firmi “Primaprom”, opet kao jedinom ponuđaču. Što, opet, znači, da je tender namješten.



Vlasnik “Primaproma” dobio je ugovor od 100.000 KM za nabavku mesa za JU SC “Borik” u periodu  od 10.03.2021. do 10.03.2023. godine.



20.

Od tih sto hiljada KM, ostaće dovoljno za “bunga-bunga” žurke, koje Pero Vrhovac, vlasnik “Primaproma” i član Crvene Sekte, priređuje za Vladu Crtu Đajića, izuzetno stimulisanog generalnog direktora KC RS Banjaluka, poput one održane 23.07. ove godine. (nastaviće se)


P.S.

Uljudno bih zamolio Vanju Škrbić, vlasnika ili vlasnicu lokala "Atrij" u Banjaluci, da ne ustupa telefon kafea, broj 387 51 218 2.., osobama "odranije poznatim policiji" da me pozivima sa njega uznemiravaju, kao što je to činjeno 24.07. u nekoliko navrata. Ukoliko se to nastavi biću prisiljen preduzeti recipročne mjere.