петак, 9. јул 2021.

Vozač "Crvenog Kombija" platio poslovni prostor 600.000 KM u kešu novcem otetim tokom pandemije; Stevandić prijetio Luki Petroviću da će ga “pregaziti automobilom” (foto)

Izgled zgrade nakon završetka izgradnje u kojoj je 
vozač "Crvenog Kombija" platio poslovni prostor 600.000 KM


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bilo je vrlo burno na sastanku Crvene Sekte Milorada Dodika i Crvenog Kombija Nenada Stevandića, održanom 30.06. ove godine.


2.

Sastanku su prethodile žučne rasprave i sukobi na teritoriji cijele Republike Srpske između članova ove dvije zločinačke organizacije. I sastanak je prošao u međusobnom optuživanju, pa čak i prijetnjama.


3.

Nakon sastanka dva Kartela, saopšteno je da se razgovaralo o “političkim i ekonomskim” temama, te još nekoliko laži, koje nisu imale nikakve vezde sa stvarnim ciljevima susreta: Pokušajem smirivanja tenzija dvije Banditske organizacije, ali do smirivanja nije došlo.


4.

Svjedoči to i jedna od rasprava Luke Petrovića, generalnog sekretara Sekte i Stevandića, vozača Kombija:

“Čujem da hoćeš da me provozaš u Crvenom kombiju”, rekao je Petrović Stevandiću.

“Mani se ti kombija, tebe ću ja pregaziti automobilom”, odgovorio mu je Stevandić.



5.

Nije precizirao gdje će ga pregaziti vozilom, a Luka Petrović bi mogao da bude “pod točkovima” u Stevandićevom novom poslovnom prostoru koji je plagtio 600.000 KM.


6.

Prostor je kupljen u zgradi koja se zida tik uz poznati banjalučki kafe “San Remo”, a investitor je Brane Janković, vlasnik hotela “Bosna”.


7.

U toj zgradi je Stevandić nedavno od Jankovića kupio više od pola jednog sprata, platio to u kešu - 600.000 KM. 



8.

Nakon što u prostoru pregazi Luku Petrovića, otvoriće ordinaciju.


9.

Odakle Stevandiću 600.000 KM u kešu: Od virusnog profiterstva i pljačkanja tokom pandemije preko instituta za javno zdravstvo na čijem čelu je njegov kadar Branislav Zeljković. 


Zgrada je u izgradnji.


10.

Dodik je zaista Stevandića ne samo platio, već i pretplatio, jer je vozač Crvenog Kombija, osim ovog prostora u posljednje tri godine kupio tri potpuno nova stana - da obezbijedi stambeno cijelu porodicu, a sav novac je opljačkan iz budžeta Republike Srpske.


11.

Tako ti čuveni “reprezentativci”, kako su sami sebe nazvali Banditi iz Sekte i Kombija, vide “samurajske” napore na odbrani interesa Republike Srpske - njenom surovom pljačkom i kupovinom što više skupocjenih nekretnina.


Naravno, svi ovi zloćudni toksični milioneri-kriminalci su tek sirotinja za Dodika koliko je on oteo. I nastavlja da otima, što je već bolest, a ne tek kriminal.


12.

Što se tiče Luke Petrovića ima i on poveliki broj prostora u kojima bi mogao da pokuša “pregaziti” Stevandića, prije nego li Crveni Kombi zgazi njega.