субота, 17. јул 2021.

Nakon opljačkane milijarde KM, Velikim Potkivanjem do nove pljačke od 250 miliona KM - Ukoliko Kartelu to pođe za rukom, šest hiljada ljudi ostaje bez egzistencije

Piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Džida, zločinac i predsjednik Okružnog suda u Bijeljini, jedan je od prvih sudija koji je prihvatio firmu “Pavgord” Gordana Pavlovića Gocija kao kupca kriminalnog potraživanja, jedan od prvih sudija koji je “Pavgordu” dao legitimitet da je nešto kupio, a istina je da je kupio jedno veliko ništa.


Džida je time pokušao da dezavuiše javnost, da prikaže da “Alumina” nešto, tobože, duguje “Pavgordu”, iako ni Pavgord ni Ukio banka nisu jedne marke dali “Alumini” niti FG “Birač”. 


2.

Džida je uvođenjem Gordana Pavlovića i njegove firme “Pavgord” (samim tim i Zorana Prokletog Lihvara Stevanovića) u izvršni postupak protiv “Alumine”, te gurajući predmet sudiji za međe Jeleni Krpi Todorović, svjesno omogućio “Pavgordu” da pokuša da otme “Aluminu” na prevaru. 



Sudija Krpa je blokirala račune “Alumine” na osnovu zaloga na stolovima, stolicama, starim pentijum III i pentijum IV računarima… 


3.

Krpu nije interesovala budućnost 1.500 radnika “Alumine”, odnosno 6.000 stanovnika zvorničke regije koje rad sa tom firmom hrani, ali jesu obećani stanovi i nešto keša, iza kojih stoji Stevanović. 

4.

Zoran Džida je, kao i Todorovićeva, takođe, lična krpa Zorana Prokletog Lihvara Stevanovića koji, kako to tvrdi gradonačelnik Grada Droge Medelina, bespogovorno postupa po njegovim nalozima. 


Prokleti Lihvar tvrdi i da je dobro finansijski potkovao Džidu. 


5.

Vratimo se na izvršni postupak: Odmah nakon što je došlo do blokada računa Alumine u aprilu 2017. godine, uložene su žalbe protiv kriminalnih odluka Todorovićeve i to Okružnom sudu u Bijeljini, kojeg vodi Džida.


Da je riječ o postupanju savjesnih sudija, u roku od 3 mjeseca bi donijeli odluku po žalbi “Alumine” i Bitange koje predvodi Prokleti Lihvar Stevanović i Prokletnik Pavlović davno bi bili zauvijek odbijeni od “Alumine” kao najvažnije firme u okviru grupacije Birač. 


6.

Argumenti su ovdje vrlo jednostavni: Od famoznih 155 miliona KM, koje potražuje UKIO banka, odnosno firma “Pavgord”, sve do jedne marke je otišlo na povezana lica u Litvaniji, a odatle na Sejšele, Maršalska ostva, Panamu, Rusiju…


Nakon višestrukog pranja, na kraju se sve slilo u džepove Vladimira Romanova. 


7.

Dodatni argument bi bilo pitanje zašto je “Ukio banka” ova krš potraživanja uopšte prodala Pavgordu i to za 10% naknade, a potom 20 miliona evra za 0,15% naknade? Cifre su neumoljive. 


O kakvom stepenu kriminala, a i pravnog apsurda se radi, možda najbolje govori činjenica da u sporu protiv FG “Birač” litvanska Ukio banka potražuje 155 miliona KM plus kamate, što dođe oko 250 miliona KM, iako su sva svoja potraživanja prodali; Istovremeno, u istoj situaciji, firma “Pavgord” od “Alumine” traži isti iznos za iste “zaloge”, što je, defakto i dejure, nemoguće.


8.

Nema dileme - i sama kriminalna banda i njihovi pomagači su se zapetljali u svojim pravnim prevarama. 


9.

Ima tu još vrlo logičnih pitanja, a jedno od njih je i to zašto bi se namirila kriminalna “Ukio banka”, a da se ne isplate Republika Srpska koja ima 44 miliona KM potraživanja, BH Gas sa preko 26 miliona, Srbija Gas preko 6 miliona KM…


Za Zorana Džidu ovi argumenti su jaki kao “kisela voda”, jer je u funkciji mafije, cijelom svojom suštinom. 


10.

Džida već četvrtu godinu drži predmet po žalbi na kriminalno odlučivanja Jelene Krpe Todorović u svojoj ladici, teško zloupotrebaljavajući svoju funkciju: Cilj je bio da kriminalna grupa “Pavgord” dobije na vremenu da završe priču oko Ustavnog suda BiH potkivanjem Domaćih sudija koji su  sudili u sporu “Ukio banka” protiv FG “Birač” i presudili u korist međunarodne mafijaške organizacije Vladimira Romanova. 



Najveća nesreća pravosudnog sistema Republike Srpske je što je ključ sudbine opstanka “Alumine” u rukama kriminalca Džide, koji odluke donosi u korist interesnih organizacija.


11.

Zoran Prokleti Lihvar Stevanović drži Džidu na “kratkom lancu” i čeka pravi momenat da Džida “Pavgordu” dodijeli nezakonitom 150 miliona KM (250 miliona KM sa kamatama), koje bi Pavgord stekao blokadom računa “Alumine”, prodajom sirovina i na kraju prodajom fabrike u staro gvožđe. 


Takvom odlukom bila bi uništena egzistencija šest hiljada ljudi, obrisana gumicom, ali to za Džidu i Stevanovića ništa ne znači…


12.

Nakon što je namagarčen i isplatio 3,5 miliona KM za kupovinu Domaćih sudija Ustavnog suda BiH, a , zauzvrat, nije dobio “Aluminu”, već ponovo Romanova za vratom, Džida je zadnja nada Prokletnika Stevanovića.


Ukoliko posluša Stevanovića i ovaj put, Džida će se naći na direktnom udaru Romanova i njegovog najbližeg saradnika Milorada Dodika.


Uskoro ćemo saznati da li će se Džida usuditi sukobiti sa Međunarodnom mafijom!!!


13.

Za dosadašnji kriminal Zoran Džida nije odgovarao jer ga je štitio Milan Tegeltija Potkovani. Ista fela oko Tegeltije Potpovanog je Džidi obećala produženje mandata predsjednika suda koje mu uskoro ističe... 


O ovim opskurnim licima ću objaviti još mnogo toga, posebno šta su sve opljačkali i, pritiskom na sudove i tužilaštva, prikrili kao dio međunarodne hobotnice Vladimira Romanova. 
(nastaviće se)